Två män skjutna till döds i Göteborg


INVANDRARVÅLD. Två män har dödats i en skottlossning i Göteborg.

– En person anträffades avliden på platsen och den andre fördes till sjukhus där han konstaterades vara avliden, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst. 

Han vill inte säga något om åldern på männen eller hur många skott som avlossats.

Larmet om en skottlossning utomhus vid Briljantgatan i Västra Frölunda kom vid 20.30-tiden på måndagen. En boende i området berättar att denne hört omkring 20 skott avlossas.

Ingen misstänkt har gripits. Vittnen har sett två personer lämna på en moped, men det är oklart om skotten avlossats av någon på den.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Det har beslutats om att inleda en så kallad särskild händelse vilket betyder att poliser från hela regionen kan användas.

-Pettersson ser att de två mördade var bröderna Farshad och Rowshan Rostami, en 20-åring och en 16-åring. De flyttade till Frölunda med sin familj för några år sedan. Ingen av dem är, enligt tingsrättens register, dömd för något brott.

Farshad har en intressant bild på sin Facebook som visar Fardeen Goulara som också mördades som ung. Fardeen har varit med på bloggen HÄR. 

farshad_rostami

På sex år har över 20 män mördats i Göteborg och senast i söndags kväll mördades en man. 


30 responses to “Två män skjutna till döds i Göteborg

 • Nils Dacke

  Nu meddelar Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg att hon är upprörd och förbannad, varför det ?, Har inte hon och partiet fått den kulturberikning och pensionsräddning de eftersträvat?, tanten tycker att det kanske inte räcker och vill ha mer.

  Gilla

 • Mia

  Jag kan inte mycket om vapen, men borde det inte gå att stoppa införsel av vapen i landet om man verkligen går in för det?
  Och höja straffen för innehav.

  Samt göra husrannsakan hos de som ingår i dessa gäng så fort det uppstår lämpliga tillfällen.

  Gilla

  • Pettersson

   Mia, vapen är inte farliga. Det beror på vem som hanterar dem. Det finns ungefär två miljoner lagliga vapen i Sverige och dessa används ytterst sällan vid brott. Sverige är bland de vapentätaste länderna i världen.

   Vi har jägare och sportskyttar. De kan hantera vapnen och lämnar dem hemma när de går ut, dessutom förvarar de vapnen så de är svåra att stjäla.

   Så vapnen är inte problemet…

   Gilla

   • Mia

    Nu menade jag inte tillåtna vapen som ägs av sportskyttar och jägare utan illegala vapen som smugglas in i landet och hanteras av fel personer.
    Men även tillåtna vapen verkar vara ett problem i USA där var och varannan människa har tillgång till vapen. Så pass att Barack Obama ser gråtfärdig ut efter varje skolskjutning.

    Jag kommer att tänka på hur en del uttrycker sig om hundar
    som gått till anfall mot någon och man säger att det är inte hundens fel utan ägarens. Men för den angripne spelar det ingen roll vem som får skulden, felet är hunden biter.

    Gilla

 • Vakthunden

  Dags för stasiminister Löfven att bege sig till Frölunda för en manifestation med facklor och kransnedläggning.

  Gilla

 • Nisse

  Stefan hur länge skall du sitta kvar som statsminister inse för helvete att du klarar inte av att sköta landet.

  Gilla

 • mari svensson

  Sanering – självsanering – vi kan kalla det vad vi vill så länge de bara skjuter varandra. Risken är stor att oskyldiga kommer emellan i dessa områden där det bor vanliga, svenska barnfamiljer också.
  1 tonåring och en i 20-års åldern – det kryper nedåt i åldrarna!!

  Gilla

 • Lena

  Någon som känner igen denne ”vackre fan”, han stjäl folks identitet, urk!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det kallas självsanering! Det har en polis sagt till mig så det måste vara rätt benämning.

  Gilla

 • Lena

  Så vackert och så sorgligt, dock inte för dem men för oss andra det är vår kultur kan lyssnas på av oss i vår sorg ………..inte deras……för numera gäller ”grupp mot grupp” !
  ”Vi gillar olika” !

  Gilla

  • Billy Boy

   Lena, Varmt tack för kloka ord och den vackra musiken!

   För din info: ”Vi gillar olika” är passé

   Ersatt av:

   Gilla

   • Lena

    Billy Boy
    Det kan aldrig bli passé numera gäller ”vi gillar lika” för den gamla stofil som jag är …………………Jag gillar lika i mitt land, multikulti är för mig sedan 30 år tillbaka ………en olycka !

    Gilla

 • Truthfighter

  Hitlers kumpaner, flydde också för sina liv vid krigsslutet, men ingen här i väst, var då särskilt uppåt, att ta emot dylikt klientel, som man är nu. Det var bra mycket bättre folk som styrde här innan -68 började förstöra vettet hos folk, liksom allt omkring. DET ÄR ALLDELES SJÄLVKLART ATT KRIMINELLT VIDRIGT BROTTSLINGDRÄGG, FLYR FÖR SINA LIV. Det vore ju konstigt annat.

  Gilla

 • Mahboobeh Hatami

  Vad har hänt med samhället att det finns så mycket våld, vart har vänlighet, artighet och humanitet tagit vägen? det bästa är att man själv uppför sig korrekt.

  Gilla

 • eugenecork

  allt, precis allt är 87:ans fel

  Gilla

 • kurven

  Brilijantgatan i Göteborg (Frölunda) kanske nr 27. Blattindex på dessa adresser ligger på över 95% ( enligt snabbt överslag på namn fr hitta.se}

  Gilla

 • ruben

  Hur många skottlossningar var det i dag i Sverige och
  – hur många mord?
  – hur många våldtäkter
  – hur många sexuella ofredanden?
  – hur många bränder?
  – hur många stenkastningshändelser?
  . hur många anmälda brott?
  – hur många dömda?
  – hur många nedlagda brottsanmälningar?
  – hur många poliser finns det kvar i tjänst idag?

  Dessutom följdfrågorna
  – var
  – när
  – hur
  – vem

  Var finns den konkreta informationen för allmänheten om det inte skrivs i tidningar? Man kan ju tänkas behöva informationen om man är ute mycket och rör på sig i Sverige. Man vill inte hamna i ett helvetes område av misstag, bara för att man inte blivit informerad.

  Gilla

  • Billy Boy

   Om polisen saknar resurser att vara på plats och avstyra dödsskjutningarna genom att gripa och lagföra förövarna … Ja, då får väl gatukontoret i Göteborg skylta upp gatorna för att orientera buset och ffa vanligt hederligt folk så att de själva kan välja om man vill ta risken att träda in på territorium som ockuperats av beväpnad främmande makt.

   Gilla

   • ruben

    Bra idé Billy Boy! Den skylten kan jag tänka mej vara rimlig idag.
    Gatukontoren kan även ta efter slalompisternas färgmarkeringar med olika stor risk för att rånas skjutas eller exempelvis gröna områden med bara lättare verbala ras-trakasserier.

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Spännande sa Fredrik Reinfeldt; berikande sa Mona Sahlin; vi kan ta emot 40,000,000 sa Annie Löf; DE FLYR FÖR SINA LIV JIMMY ÅKESSON SKRIKER STEFAN LÖVEN!

  Gilla

 • ossie.

  Är väl som Leif GW brukar kalla det saneringsmord. Lär väl få höra hans kommentarer i morron.

  Gilla

 • Involuntarium

  Tja! Vem fan bryr sig! Tänk att så sent som på nittiotalet var det mycket uppseendeväckande när skottlossningar i civilsamhället skedde!

  Efter att Stefan Löfven blev statsminister så har det både kastats handgranater, bilbombats och skjutits i Sverige, ta mig fan mer än det sköts och bombades i Vilda Västern!

  Någon bär ju det yttersta ansvaret för dessa ilgärningar! Självklart är de PK patraskfeminister som medverkat och försvarat invällandet av asylturister, ända sedan mitten av sjuttiotalet fram till idag direkt medskyldiga till de illgärningar som genomförs i en aldrig skådad omfattning!

  Vi brukar säga att Honduras är världens farligaste land, undrar var Sverige befinner sig på skalan ”värdens farligaste länder”!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Lena

  De kanske var israeler ?
  http://www.blazingcatfur.ca/2016/10/31/german-hostel-no-israelis-allowed/
  Dumt av mig då hade de inte varit här.

  Gilla

 • Truthfighter

  SUCK!!!

  Gilla

 • jockfall

  2 mindre att föda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: