Butik i Malmö hade 1000 kilo ruttet kött med okänt ursprung, får öppna efter två dagar

BROTTSLIGHET. En livsmedelsbutik på Möllevången hade mellan 40 och 50 ruttna lamm på lagret när livsmedelsinspektören kom på besök, skriver Skånska Dagbladet.

I en livsmedelsbutik på Möllevångsområdet, hängde mellan 20 och 25 hela lamm som var riktigt gamla, och det luktade ruttet i hela butiken. 

Butiken blev tvungen att bränna hela 1040 kilo lammkött, totalt mellan 40 och 50 lamm. Alla frysarna och kylarna var fulla och butiken påstår att de har köpt på sig för mycket.

Pierre Peiper, livsmedelsinspektör säger att de inte haft samma anmärkning på butiken tidigare – men väl andra anmärkningar. – Det är första gången de haft gamla varor när vi gjort inspektion men det har varit intyg, som till exempel handelsdokument, som saknats.

Även vid den här inspektionen anmärkte man på att det var ”obefintlig spårbarhet” på köttet.
Butiken hölls stängd i två dagar, sedan kunde den öppnas igen efter att man visat upp intyg på att köttet skickats till destruering och lokalen städats upp.

-Pettersson skulle gärna vilja se inköpsfakturor/kvitton på dessa får som kallas lamm när de säljs. Det är åtskilliga fårägare som blivit av med en del av sina djur, speciellt runt muslimska högtider men det är väl bara tillfälligheter…

17 thoughts on “Butik i Malmö hade 1000 kilo ruttet kött med okänt ursprung, får öppna efter två dagar

 1. Låt dem äter sitt ruttna kött med den stilla förhoppning att de dö av det.
  Självsanering. Gå man som Svensk och handla där få man vad man förtjänar.

 2. Jag håller med om att man blir nyfiken på deras ”inköpslistor och kvitton”. Eftersom det inte finns någon spårbarhet, så är det väl bara att fråga vederbörande samt kontrollera svaret med den påstådda leverantören? Eller daltas det som vanligt?

 3. Förbannat vidrig historia! Man funderar över hur detta ruttna livsmedel skulle ha hanterats om inte inspektionen företagits. Hur djupt kan dessa affärsidkare egentligen sjunka, är frågan som onekligen infinner sig. Inte nog med att man efter regelvidriga slaktrutiner saluför lammkött, vilket för övrigt borde betraktas som en anrättning för barbarer. Man nonchalerar dessutom den stank av förruttnelse som klargör att det inte längre är tjänligt som föda. Detta är ännu ett exempel på den berikande kultur som importerats till ett nu före detta välfungerande Sverige. För övrigt har odören av en härsken och putrid närvaro lagt sig som ett lock över hela landet.
  Andreas, med Stagnelius odödliga dikt i tanken…

 4. Detta är troligen invandraranknuten verksamhet annars eftersom myndigheterna inte vågar ingripa mer resolut.

 5. Livsmedelsverket/Miljö & Hälsa i Sverige har blivit sämre – som allt annat. När jag arbetade i privat skolkök på 90-talet sprang de benen av sig trots att vi hade de renaste resultaten av alla. När jag arbetade på en förskola kom de aldrig trots att vi hade 2 avdelningar vilket klassas som storkök i hela Sverige utom i Mölndals kommun.
  Sverige borde ta efter Danmark – de är alerta på denna typ av problem och skulle aldrig låta dem öppna efter 2 dagar.

 6. Detta är väl inget enkelfall.
  När man får bedriva livsmedelshandel utan adekvat utbildning måste sådant vara bara följden.
  Lagstifta om kompetenskrav för affärsidkare se upp för bulvaner.
  Vad som är bemärkansvärt är att araber anses vara duktiga affärsmän således rimmar det dåligt med att köpa in nyslaktade får och lamm utan att hitta köpare för dem.
  Således kolla deras inköpsfakturer, finns inga så är det som vi antar.
  En uppfödare blev av med sina djur utan att få betalt!

  • Miljöavdelningar / Livsmedelsverket är två olika myndigheter som inte samarbetar.
   Annars skulle de inte ha några problem att hitta fuskare/miljöbrottslingar som kan lagföras (enligt min åsikt så har de samma problem som polisen).
   Om någon undrar så är miljöavdeln, under kommunen (jo de har också en avd. för livsmedels kontroll).
   Skulle vara mera effektiva om man samarbetade med Länsstyrelserna de har också ett ansvar i detta.

 7. Halal-slaktat kött borde inte få säljas i ett civiliserat samhälle oavsett hur färskt det är.

 8. Det finns länder i Europa där myndigheterna är trötta på att det saknas korrekta dokument, det gäller tobak, alkohol, cafeer och mathantering.
  Det man nu med framgång gör är att ”borda upp”, alla ingångar och fönster till butikerna, tills ägaren med giltiga dokument själv kan bevisa att inget fusk finns.
  Annars förblir det stängt !

 9. Runt Möllevången röstade de flesta i senaste valet på V, Mp och Fi. Sådana som talar om ekologisk mat, rättvisemärkt mat, jagar miljöfarlig verksamhet, jagar oseriösa företag o s v. Men bland sina egna så märker man inte stanken.

 10. Självklart, för PK är inte rasister, tugga , svälj o njut av halal slaktat från mångkulturen, hoppas Ni blir riktig sjuka, invärtes, hjärnan är ju redan helt ur spel.

 11. Tycker myndigheterna skall ha möjlighet att stänga ner verksamheter som exempelvis omöjligt kan gå med vinst. Om detta skadar ”näringslivet” så får det göra det. Företag skall inte användas för penningtvätt och liknande.

  • Kanske behöver Skatteverket göra en besöks KONTROLL ???
   Eller gör de inga såna kontroller ????

Kommentera