Stäng

Somalier börjar att skickas tillbaka

INVANDRING. Norska myndigheter räknar med att 1600 somalier kan få sin flyktingstatus återkallad. Hittills har 120 fått sina uppehållstillstånd återkallade. 

Anledningen är att den norska regeringen anser att Somalia är nu så pass tryggt att somalier saknar asylskäl.

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug är Norges invandrarminister: – Det har gjorts en värdering av situationen i Somalia och vi ser att underlagen för skyddsskäl ändrats, förklarar hon.

– Regeringen har gett instruktioner till UD om att inleda en process med att dra tillbaka uppehållstillstånd.

Hittills har 120 somalier fått besked om att de ska hem. Ytterligare nästan 1.500 står alltså på tur att även de skickas tillbaka till Somalia.

De som drabbas är somalier som kom till Norge från 2012 fram till 1 oktober 2014. Det är första gången någonsin som Norge drar in uppehålls­tillstånden för så många på samma gång.

Bashe Musse, som leder somaliska organisationen ”Somalisk nettverk”, säger till NRK att han tycker det är ”förfärligt” att Norge skickar hem somalierna. Samme Bashe Musse sa i en intervju 2008 i den norska tidningen Verdens Gang att en stor del av somalierna i Norge stödjer den muslimska terrorgruppen Al-Shabab och att är terrorgruppen är en ”motsåndsrörelse” som slåss för ett fritt Somalia.

– Det är många somalier här i Norge som menar att de är skyldiga att stödja motstånds­rörelsen, sade Bashe Musse den gången till Verdens Gang.

-Pettersson menar att alla muslimer som lever efter koranen stödjer terrorismen, liksom norska och svenska organisationer, skolor, företag som serverar och säljer halalprodukter.

Tyvärr kan väl inte Sverige skicka tillbaka somalierna för de har fått permanenta uppehållstillstånd för att de ”naiva” trodde att de skulle anpassa sig lättare då.

Halal – en smak av terror

Nåväl, skicka tillbaks så många somalier som möjligt, givetvis av humanitära skäl, de behövs hemma för att bygga upp det land som i grunden är lika rikt som Sverige…

Somalier skyller ofta på torka och klimatförändringar som orsak till deras problem. Det är fel.

Torka återkommer i Somalia och grannländerna lika ofta som vi har snö och isvintrar, det vill säga väldigt regelbundet. I norr går det inte att odla under tor..vintern men det finns ändå mat året runt i vårt land utan bistånd.

Felet är inte torkan utan politikernas. Grov vanskötsel av de offentliga finanserna, grov förskingring av statens tillgångar, storskalig förskingring av biståndsmedel. De offentliga finanserna används till ledarnas lyxliv. Bistånd säljs vidare till högstbjudande och används för utpressning osv. osv. I Somalia och andra länder håller sig regeringarna kvar tack vare biståndet, militärt och civilt.

I Somalia finns enorma naturtillgångar som guld, silver, tungsten, mangan, kalksten, gips, järn, krom, nickel, uran, olja och gas. Inget av detta utvinns dock.

Boskap finns i mängder och de äter inte sand. I Somalia odlas bananer, majs, dura, hirs, vattenmeloner, mango och alla sorters frukter. Bananer och levande djur är Somalias största exportprodukter. Bananerna går ofta till Italien och djuren till Arabländerna. Det odlas också ris över hela landet.

Somalia liksom resten av Afrika är oerhört rikt. Afrikaner behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att börja ta vara på de enorma rikedomar som finns över hela kontinenten.

I Somalia har dessutom muslimerna uppnått sitt paradis, så gott som 100 % av befolkningen är muslimer så varför fungerar inte landet?

Mogadishu 1882
Mogadishu 1882
Mogadishu 1950
Mogadishu 1950
Mogadishu 1960
Mogadishu 1960
Mogadishu 1970
Mogadishu 1970
Mogadishu 1980
Mogadishu 1980
Mogadishu 2009
Mogadishu 2009

Mogadishu, Somalia under 1960 och 1970-talen

Mogadishu  år 2016 från andra kameror än SVT:s

 

34 reaktioner på “Somalier börjar att skickas tillbaka

 1. Av och till ser jag en familj somalier som reser ofta. Siste reste de till Stockholm och var 17 st på järnvägsstationen. Flera av kvinnorna reser också till Norge titt som tätt. Då åker de buss och sitter läänge med sina fina mobiler och pratar på ett pittoreskt språk.
  Naturligtvis tar de också semester i Somalia 3 – 4 månader per år. Hur i all världen lyckas de med detta utan att arbeta en timme?

 2. De var somalier som gruppvåldtog en kvinna nyligen och de står för mycket skit som händer, dags att vakna, nästa gång drabbas våra egna anhöriga, SOCIALDEMOKRATERNA har fyllt Sverige från norr till söder med kriminellt avskum och oskyldiga drabbas!
  Norge har ett klokt ledarskap och myndigheterna tar sitt ansvar, – kameror kostar inte mycket att sätta upp och de kommer bland annat åt knarket den vägen, mycket bra! Och inte fan smugglar etniska svenskar knark mellan Sverige-Norge utan det är bl.a. somalier….
  Sverige har ”goda” och politiker som blir vårt lands undergång, de vill ge dessa medborgarskap snabbt så de får deras röster….-vaknar inte 87:an 2018 är det inte långt kvar till en fullständig samhällskollapps!

 3. Norge sätter kameror runt hela gränsen mot Sverige. Påstår att det är för smuggling. Är för att ”våra” åker fram och tillbaka och detta vill Norge sätta stopp för.

 4. Barnbidrag, flerbarnstillägg bostadsbidrag, dagbidrag, etableringsbidrag, äldreförsörjningsstöd med flera bidrag!

  Barnbidrag och bostadsbidrag för barn som inte befinner sig i Sverige!

  Äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag för åldringar som inte befinner sig i Sverige!

  Kan inte fortsätta så här!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Tillfället mycket väl valt på grund av dina uteblivna uttalanden avseende diktaturen Saudiarabien och den spricka som uppkommit i regeringssamarbetet samt förestående KU utfrågning! Kommer antagligen att bli din sista politiska strid!

  Stefan när man som du inte förstår när man är oönskad, alltså femte hjulet under vagnen då brukar det sluta med katastrof för ens egen del!

 5. Permanenta uppehållstillstånd och medborgarskap har man nog delat ut för att göra invandringen irreversibel, inte för integrationen, för integration har de svenska myndigheterna varit helt ointresserade av.

 6. Vår budget kommer att peka ut denna grupp som nästa besparingsåtgärd. Svenska politiker följer Norge. Det sker innan nästa val.

 7. Tacka tusan för att dessa besynnerliga varelser söker sig ända hit upp till Norden för att ta del av det läckert lättfångna smörgåsbord som icke tillhandahålles någon annanstans! Här är det ju bara att ta för sig av såväl samhällets generösa bidragsförmåner som människor och egendom. Enligt mitt förmenande har icke en enda av dessa somalier, vilka för övrigt är ett av de med västerländska mått mätt mest inkompatibla folkslagen, något verkligt existensberättigande inom vårt land.
  Andreas.

  1. Rätt Andreas….-vårt klimat är ytterst olämpligt för dessa och de får en massa bristsjukdomar här, bl.a. D-vitaminbrist då de får för litet solljus under vinterhalvåret. Denna GIGANTISKA grupp, en av många är hitlockade av SOCIALDEMOKRATERNA med gratisförsörjning av FÖRSÄKRINGSKASSAN livet ut och löfte om att ta med tjocka släkten….
   HUR BLEV VI SÅ HÄR GALNA I SVERIGE?!

 8. Hur många somalier finns det i Sverige och vad ska vi ha dom till? Halloween är ju bara en gång om året men detta folkslag spökar ut sig 365 dagar om året, varför?
  I Borås finns det en stadsdel som heter Norrby, där bor det bara somalier numera.
  När ska Sverige återkallas deras PUT? Varför måste Sverige vara annorlunda med detta, gör som grannländerna och ge några års uppehållstillstånd sen UT.

  1. Sverige kommer att återkalla alla invällares PUT i samma stund som svenskarna vill det! Varken före eller efter!

 9. 1500. En droppe i det enorma tjärfyllda förkvävande havet. För hur många kommer inte samtidigt in. Vi förstör våra sant västliga ländet här i Europa. TOTALT!!!

 10. Det är dags att vi stänger den globala socialbyrån.. Vem var det som öppnade den? Olof Palme? Bengt Westerberg? Reinfeldt? Löfven?

 11. Det är ju inte heller första gången i historien som länder gör sig av med misshagliga invånare.
  Sverige har varit och är en lönande avstjälpningsplats för kostnadskrävande individer.

 12. Mogadishu byggdes av italienarna, en vacker stad. Vilka förstörde samma stad…………….
  Jag tror inte en sekund på att ”byltena” återvänder, de har inte förmågan att bygga upp och kommer inte i vår och våra barnbarns livstid att nå en uppbyggarförmåga, sorgligt nog.
  Det blir om Norge lyckas att få ut eländet, Sverige som får ”äran” att ta hand om, vi är ju luttrade !

  1. Dom här c:a 7 000 bluff-somalierna vore ju bra om Sverige kunde skicka tillbaks till landet Djibouti där de kom ifrån under perioden 2007 – 2012.

   Dom utgav sig för att vara ”äkta” somalier från landet Somalia, vilket var falskt. Nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson var då chef för Migrationsverket med generaldirektörstitel. De som kommer från Djibouti hade / har inga som helst skäl som räckte / räcker för att bevilja dem asyl.

   Hans verk släppte in alla dessa c:a 7 000 arbetsskygga blufff-somalier utan att falsarierna upptäcktes. De fick PUT och började genast leva det goda bekväma livet i Sverige på skattebetalarnas bekostnad.

   ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

   Ledarbloggen
   I en papperslös värld är alla somalier
   Per Gudmundson 3 september, 2012

   OBS!!! VARNING!!! I inledningen av reportaget på SvD-länken nedan finns en klickbar länk till web-sidan ”Mareeg” (-http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3-).

   Klicka ABSOLUT INTE på den web-länken om din dator SAKNAR ETT UR-STARKT UPPDATERAT ANTIVIRUS-SKYDD + UPPDATERAD BRANDVÄGG. Vid besök på web-sidan riskerar man bli virus-smittad + drabbas av andra oåterkalleliga tråkigheter.

   Den här SvD-länken är däremot helt riskfri:

   http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

 13. Jag börjar undra om inte Petterssons har hittat orsaken till muslims terrorism, Halal – en smak av terrorism: ”Den muslimska metoden att producera halal (”lagligt” eller ”tillåtet”) kött består av skära av halsen på fullt medvetna djur medan namnet på Allah yttras och sedan låta djuren förblöda till döds.” Det är väl inmundigandet av mördade djur som skapar illvettet i muslimerna. De stackars mördade djuren vet sannolikt inte att deras fränder i kristna länder slipper bli mördade innan de inträder i människans tjänst och blir till smakliga måltider i den civiliserade världen.
  OK nu vaknade nog någon veg-fantast och gör tummen ned…….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: