Stäng

Film: Så här fungerar en överbelastningsattack

INTERNET. Regeringens hemsida och Krisinformation.se låg nere under fredagen. Attacken påverkade användare olika beroende på varifrån i världen man försökte komma åt tjänsterna.

Överbelastningsattacken riktade sig mot ett företag i USA där regeringen och många andra är kunder.

Som alternativ hänvisades till Facebook som också är ett USA-ägt företag. Hur klokt det är att vara beroende av USA-ägda företag eller om det finns något alternativ vet inte Pettersson, vars blogg också ligger hos ett USA-företag som heter WordPress. 

DDoS-attack står för distributed-denial-of-service och är ett stort angrepp riktat mot ett nätverk, en webbplats, ett datorsystem eller en webbtjänst. I Sverige kallas attacken ibland även för en överbelastningsattack.

 

En överbelastningssattack är när upp till hundratusentals infekterade datorer får en skadlig kod på sig. Det kan både vara större företags datorer men även routrar och privatpersoners datorer. När alla dessa sedan börjar skicka information till samma server kan den krascha.

Så här går det till…

https://twitter.com/BjorklundVictor/status/790122595756703745

 

6 reaktioner på “Film: Så här fungerar en överbelastningsattack

  1. Tack för en kul och tydlig pedagogisk beskriving

    Ser ut som ’real fishing’ till skillnad från ’phishing’.

    Båda uttrycken handlar ju om fiske. Fishing = fiska verklig fisk … medan phishing = fiska efter lösenord mm bl a till bankomatkort, inloggningskod till PC, mobiltfn, port-kodlås osv.

  2. Verkar som hela Sverige är utsatt för en överbelastningsattack. Stäng ner trafiken och rensa från virus.

  3. ddos är ett fegt och tråkigt sätt att angripa sidor på nätet. Man önskar sig andra typer av hacking. Sånt här imponerar inte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: