Dinamarca, minns värsta terrorattacken i Sverige sedan 1940

INRIKES. Vänsterpolitikern Rossana Dinamarca skriver på Expressens debattsida om skolmassakern i Trollhättan för ett år sedan. Trots att dådet är den värsta terrorattacken i Sverige sedan 1940 så har det inte blivit något nationellt trauma, skriver hon.

”Jag undrar hur Sverige går vidare (…) Förutom att bryta med en politik och retorik som göder rasismen så behöver vi benämna de här brotten med dess rätta namn. Skolattacken var ett terrorbrott”.

Det vidriga brottet i Trollhättan som utfördes av Anton Lundin Pettersson var ett hatbrott med rasistiskt motiv enligt polisen. Men  det var inget terrorbrott enligt Säpo men det hindrar inte Svenskhataren Dinamarca att påstå att Anton Lundin Pettersson begått det värsta svenska terroristattentatet sedan 1940.

1940 dödades fem personer, varav två barn, i ett attentat mot den kommunistiska tidningen Norrskensflamman och jag antar att det är det som vänsterpartisten menar.

Nåväl, Pettersson lämnar alla handgranatsattacker runt om i landet, vi glömmer bilen som sprängdes i Göteborg när en fyraårig flicka och tre vuxna dödades, minns ni diskotekbranden när 63 människor dog, redan några dagar efter branden kom det upp affischer i förorterna, i centrala Göteborg och på spårvagnar. ”60 invandrarungdomar har dött, nu ska 60 svenskar dö” står det på ett av dem. På ett annat kan man läsa”Ungdomarna på diskoteksbranden brändes av rasister, vars ledare måste ställas inför rätta för folkmord”. Babbar ordnar fest, babbar tar in för många personer i lokalen, babbar tuttar på, svenne banan får skulden. 

Det var bara några av alla fall men  vi kanske ska nämna Rödaarméfraktionen, RAF, som sprängde Västtyska ambassaden i Stockholm när fyra personer dog. Vi har också mordet på den jugoslaviske ambassadören i Stockholm med följande flygplanskapning.

Att  Rossana Dinamarca inte kallar dessa och många andra brott visar bara att damen antingen är galen eller ljuger medvetet med det politiska syften för att skapa hat mot svenskar, för det verkar som kommunisten anser att det bara är svenskar som står för terrorn…

2014-10-28_2029

2014-10-04_0800

60 thoughts on “Dinamarca, minns värsta terrorattacken i Sverige sedan 1940

 1. 6 svenskar dödades i attacken (Namnen hemlighålls ÄNNU!)
  “Bombdåden på Bali 2002 var tre bombattentat som utfördes på kvällen den 12 oktober 2002 i Kuta på ön Bali i Indonesien av den islamistiska terroristgruppen Jemaah Islamiyah. Två av bomberna, en bilbomb och en ryggsäcksbomb buren av en självmordsbombare, detonerades i eller nära nattklubbar i den turisttäta staden Kuta. 202 personer dödades; 164 av dessa var utlänningar, varav 88 från Australien. 6 svenskar dödades i attacken.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bombd%C3%A5den_p%C3%A5_Bali_2002

 2. “Beskjutningen av Jugoslaviens ambassad 1971 var ett skottdrama vid Jugoslaviens ambassad i Stockholm som inträffade den 7 april 1971. Gärningsmännen var två kroater med kopplingar till efterkrigstidens Ustaša-rörelse som verkade i delar av Europa som Tyskland, England och Sverige där de begick mord och utförde bombdåd och andra attentat. Vid händelsen skadades ambassadör Vladimir Rolović, som senare avled till följd av skadorna

  Vid flygkapningen på Bulltofta 15 september 1972 fritogs de fem dömda samt de två som utfört ockupationen i Göteborg, och fördes till Spanien, utom en som vägrade lämna Sverige.
  Terroristlagen, som antogs av Sveriges riksdag 1973, var en direkt följd av denna beskjutning och av flygkapningen.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Beskjutningen_av_Jugoslaviens_ambassad_1971

 3. “Ambassadockupationen i Stockholm 1975 var en händelse som inträffade på den västtyska ambassaden i Stockholm då medlemmar ur den väpnade vänsterextremistiska organisationen Röda armé-fraktionen (RAF) besatte ambassadens byggnad och krävde att den västtyska regeringen skulle frige ett antal RAF-medlemmar som satt inspärrade i Västtyskland.”
  “Den västtyske förbundskanslern Helmut Schmidt meddelade statsminister Olof Palme att man vägrade att ge efter för kraven. För att understryka allvaret i sina krav sköt Dellwo ihjäl två personer ur gisslan, militärattachén Andreas von Mirbach och handelsattachén Heinz Hillegaart,[1] och man hotade att skjuta en varje timme tills kraven uppfyllts. Enligt RAF-medlemmarna gjordes vissa framsteg i förhandlingarna. Klockan 23.47 detonerade en trotylladdning inne på ambassaden, och ockupationen fick sitt slut. Man antar att laddningen exploderade av misstag. De skadade ockupanterna, förutom Wessel som låg döende i en korridor, försökte fly från platsen men omhändertogs av svensk polis utanför ambassadområdet på svensk mark.

  Ambassaddramat krävde fyra människoliv: militärattachén von Mirbach och handelsattachén Hillegaart som skjutits ihjäl av Dellwo inne på ambassaden samt två ockupanter, Wessel, och en dryg vecka senare, Hausner. Strax efter det att ambassaden hade sprängts, påträffades Wessel livlös på tredje våningen med svåra skallskador och splitterskador i huvudet och på kroppen. Han hade hållit i en handgranat som detonerat. Han fördes till Södersjukhuset där han avled 01.30 under natten. Hausner hade transporterats till Karolinska sjukhuset med svåra brännskador.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ambassadockupationen_i_Stockholm_1975

 4. “I utkanten av den västtyska terroristcellen fanns en svensk-palestinier som heter Abu Talb, bosatt i Uppsala och som tidigare hade varit livvakt inom PFLP-GC i Libanon. Mohammed Abu Talb, som troligen är han fullständiga namn, kom till Sverige från Syrien tillsammans med sin hustru på ett falskt marockansk pass under namnet Belaid Massoud Ben Hadi.

  Abu Talb reste flera gånger till Frankfurt, detsamma gällde för minst tre andra svensk-palestinier i hans närhet. Idag är det många jurister, gamla utredare och anhöriga till offren som på ganska goda grunder misstänker att det var Talb som tog hand om den femte bomben och via någon mellanhand såg till att den lastades ombord.”

  “Tre år tidigare, 1985, låg Talb och tre ­palestinska kumpaner bakom två spikbomber i Köpenhamn, som dödade en människa och skadade ett 20-tal. Bomberna var riktade mot Northwest Airlines kontor, respektive den judiska synagogan. Därtill kom en bomb mot flygbolaget El Al i Amsterdam.

  I maj 1989 greps kvartetten och precis ett år efter Lockerbie dömdes Abu Talb i Sverige, tillsammans med Marten Imandi, till livstid. De två andra fick kortare straff, medan Talb och Imandi än idag sitter i svenskt fängelse. De fyra friades däremot från ett fjärde attentat i Stockholm mot American Express kontor på Nybroplan i brist på bevis.

  Imandi har fått sitt straff tidsbestämt till 30 år och vistas idag på öppen anstalt. Han kan friges någon gång nästa år. Talb, som envist förnekat all inblandning i Lockerbie, ska utvisas efter avtjänat straff som numera också är tidsbestämt till 30 år. Möjligen kommer han att bli kvar i Sverige, därför att man inte säkert vet var han hör hemma, i Syrien, Jordanien, Libanon, Marocko eller Egypten.”

  http://stadsholmen.blogspot.se/2008/12/lockerbie-20-r-eftert-svenska-spret-har.html

 5. 3 svenska offer
  “De 259 offren ombord flygplanet kom från 21 olika länder.”
  “Lockerbieattentatet var ett sprängattentat på ett passagerarplan av typen Boeing 747 som inträffade den 21 december 1988 över den skotska byn Lockerbie. Olyckan krävde totalt 270 människoliv, 243 passagerare och 16 i besättning samt 11 personer på marken.”
  “En gigantisk multinationell polisundersökning (som involverade FBI, CIA, Scotland Yard, skotska polisen och tyska Bundeskriminalamt) gav vid handen att en bomb placerats på planet av två libyska medborgare, Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi och Lamin Khalifah Fhimah, på uppdrag av libyska säkerhetstjänsten.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lockerbieattentatet

 6. Massinvandringsförespråkarna kan fortsätta lägga ut dimridåer MEN VI SVENSKAR GLÖMMER ALDRIG ATTACKEN AV NEGERN PÅ IKEA OCH SLAKTEN AV CAROLA HERLIN OCH SONEN EMIL HERLIN!!! Anton Lundin gjorde fel men han blev galen och det är lätt att förstå om man ser bilder på patrasket av somalier och mellanösternslödder i området där svenskar som Anton blivit en minoritet!
  Nu kör de politiskt korrekta detta som ett propagandanummer MEN Sveriges befolkning har genomskådat tricket det mångkriminella helvetet de försöker mörka med alla medel är övertydligt!!

 7. “Bombningarna av Stockholm och Strängnäs var en militär incident då sovjetiska flygplan under natten 22-23 februari 1944, flygbombade flera platser i södra och norra Stockholm och östra Sverige. Bomber fälldes bland annat på Blidö och Svartlöga i norra Stockholms skärgård, vid Stavsnäs och Järla, vid Eriksdal på Södermalm samt i Strängnäs och i Pershagen vid Södertälje. I Eriksdal skadades ett pumphus från gamla Årstaverket, det återuppbyggdes och flyttades senare till Hammarbyslussen när nya Eriksdalsbadet byggdes. Idag kallas byggnaden för Ryska smällen. Om incidenten skedde av misstag eller som provokation och varning råder det delade meningar om.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bombningarna_av_Stockholm_och_Str%C3%A4ngn%C3%A4s

 8. “S/S Hansa var ett svenskt passagerarfartyg som sänktes av den sovjetiska[1] ubåten L-21 den 24 november 1944 mellan Nynäshamn och Visby. 84 personer omkom och två överlevde. Hansa byggdes 1899 vid William Lindbergs varv i Stockholm och hade trafikerat linjen mellan Gotland och fastlandet i 45 år när hon sjönk.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/S/S_Hansa

 9. Besättningen på DC 3:an Ombord på planet fanns åtta personer, varav fem från Försvarets radioanstalt (FRA), två från flygvapnet och en flygmekaniker. Besättningsmännen var alla utom en från Stockholm:
  Alvar Älmeberg (pilot)
  Gösta Blad (navigatör och signalist)
  Herbert Mattson (flygmekaniker)
  Carl-Einar Jonsson (FRA, gruppledare)
  Ivar Svensson (FRA, telegrafist)
  Erik Carlsson (FRA, telegrafist och rysk tolk)
  Bengt Book (FRA, telegrafist)
  Börje Nilsson (FRA, telegrafist från Malmö)

  I juni 1952 sköt Sovjetunionen ned två svenska militärflygplan över Östersjön. Det första planet, en obeväpnad DC-3:a som användes för signalspaning, besköts den 13 juni över internationellt vatten och var fram till år 2003 spårlöst försvunnet. Det andra planet, en obeväpnad Catalina som deltog i sökningarna efter DC-3:an, sköts ned över internationellt
  vatten den 16 juni, men lyckades nödlanda på vattnet varvid besättningen kunde räddas.Nedskjutningarna utlöste den allvarligaste säkerhetspolitiska krisen för Sverige sedan det andra världskriget. Hur skulle Sverige reagera? Vad var anledningen till Sovjetunionens agerande? Frågor som dessa upptog en stor del av de svenska beslutsfattarnas agenda under några krisfyllda dagar sommaren 1952

 10. Fakta: Krylbosmällen

  En explosion som inträffade 05.20 den 19 juli 1941 på ett tyskt ammunitionståg som var på väg mot Finland.

  Tåget exploderade inne på bangården vid Krylbo station. 24 personer skadades och ett hundratal vagnar och flera lok förstördes.

  • Tack för länken! Hade en far som själv var stationerad på jagaren Göteborg vid tillfället. Kan därför bekräfta din väns uppgifter över omhändertagander av mänskliga kvarlevnader dagen efter.

 11. “Wollweber-organisationen eller Wollwebergruppen var en kommunistisk sabotageorganisation som bland annat skulle sabotera fascistisk sjöfart i Skandinavien och Nordeuropa. Organisationen leddes och grundades av tysken Ernst Wollweber, och styrdes av den sovjetiska säkerhetstjänsten NKVD. De svenska och norska medlemmarnas främsta uppgift under 1930-talet var att sabotera tysk, italiensk och spansk-nationalistisk sjöfart till den nationalistiska sidan under det spanska inbördeskriget, och flera fartyg sänktes.
  Sabotagegrupperna ingick organisatoriskt i sovjetiska spionorganisationen NKVD. De mest aktiva sabotagegrupperna fanns i Skandinavien och den norska gick under namnet Osvaldgruppen och den svenska under beteckningen Bernhardorganisationen.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Wollweber-organisationen

 12. Wikipedia:
  Amaltheadådet var ett bombattentat som begicks i Malmö hamn mot fartyget Amalthea natten mellan den 11 och 12 juli 1908, under den stora hamnarbetarstrejken, mot ett logementsfartyg med brittiska strejkbrytare. Explosionen dödade en person och skadade 23. Attentatet kan sägas vara ett av de mest spektakulära politiska attentaten i Sveriges moderna historia, jämte terrordådet mot tidningen Norrskensflamman 1940.

 13. “Efter att Molotov givit uttryck för detta rättade sig Persson in i ledet för att den 2 november 1939 uttrycka följande: Eller går det att förneka att det idag är England och Frankrike som står i vägen för freden, medan Tyskland idag vill fred?'”
  “9 april 1940 Vid den tyska invasionen av Norge och Danmark 9 april 1940 förklarade det svenska kommunistpartiet att de “engelsk-franska imperialisterna” bar ansvaret. Det tyska anfallet var en konsekvens av brittiska provokationer. Den kommunistiska Arbetartidningen i Göteborg beskrev till och med aktionen som “det engelsk-franska angreppet på Norge”. Det norska motståndet måste upphöra: “norskt blod skall inte flyta för imperialistiska intressen”. Krigshotet mot Sverige kom inte från Nazityskland utan från västmakterna och för att undvika krig måste Sverige anpassa sig till de tyska kraven. Om Sverige anfölls av Nazityskland så skulle vi inte försvara oss, utan anpassa oss till det nya läget.”
  “Kommunistpartiets lojalitet mot Komintern tolkades av det officiella Sverige, som att svenska kommunister i händelse av en kris eller ett krig där Sovjet var motståndare skulle stödja fienden. Denna tolkning tycktes bekräftad vid Vinterkrigets utbrott, då de svenska kommunisterna följde Kominterns linje och förklarade att det sovjetiska anfallet endast var en intervention till stöd för att Terijokiregeringen, Finlands lagliga regering. Detta ställningstagande utlöste även en antikommunistisk opinionsvåg i landet. LO förklarade, att demokratins och socialismens dödgrävare måste berövas allt inflytande i den svenska arbetarvärlden. “

 14. Minnet och faktakunskapen, är inte vänsterpolitikern Rossana Dinamarcas starkaste sida.

 15. Svenskar är inte värd mer än det dom eventuellt har på banken eller inn lönen utbetalas…

   • “Stalin: The Court of the Red Tsar by Simon Sebag Montefiore
    This widely acclaimed biography provides a vivid and riveting account of Stalin and his courtiers—killers, fanatics, women, and children—during the terrifying decades of his supreme power. In a seamless meshing of exhaustive research and narrative, Simon Sebag Montefiore gives us the everyday details of a monstrous life. We see Stalin playing his deadly game of power and p …more”

    Verkar som om vissa upplagor stavar ‘tsar’ som ‘czar’
    Brittisk engelska?
    Hitler hade inte många vänner i sitt umgänge, fast jag har inget intryck av att han hade ihjäl några. Stalin hade stort umgänge, och de hamnade löpande på läger, fängelser eller avrättades. Han fick plötsligt för sig att de konspirerade mot honom – även små korkade partybrudar som bara ville umgås med betydande personer och festa. Tvärt emot var man hört anser jag att Stalin var betydligt värre psyksjuk än Hitler När han fick rapporter från ett tjugotal källor om att ett tyskt anfall var nära förestående, vägrade han tro det och ansåg det var en komplott för att få honom att bryta med Hitler. Alltså, sina egna rådgivare och vänner misstrodde han – men Hitler trodde han inte skulle svika honom!

 16. Det som gör mig nedstämd är att så många som fått komma till Sverige som flyktingar arbetar mot folket och skadar vårt land.
  Varför? Rossana Dinamarca är bara en i mängden som lever i den röda sörjan. Eftersom de när ett hat mot vårt land och folk så undrar jag varför åker de inte tillbaka hem. Folk åker på semester till Chile så det finns inget som hindrar Dinamarca att återvända hem. Pengar är roten till ondskan som får härja fritt i Sverige och Europa. Socialdemokraterna har jobbat länge för att skada Sverige och här vill jag hänvisa till Peter Krabbe och hans enorma arbete gällande fabianerna. Håret reser sig i nacken och saker som verkat obegripliga klarnar. Likriktningen inom svensk politik är enorm och det spelar ingen roll var jag lägger min röst. Tyvärr lever många gott inom politikens sfär därför blir de fler och inte färre. Färre borde vara logiskt eftersom de bildat kartell. Ett parti i Sverige dö-partiet.
  Jag önskar att jag inte såg så klart på det som kommer. Jag önskar nästan att jag varit en pk-svensk med huvudet fast i sanden.

 17. Mattias Flink som mördade sju oskyldiga i Falun, självmordsbombaren i Stockholm som skulle kunnat döda åtskilliga oskyldiga, polismorden i Malexander, dödsskjutningen på Vårväderstorget i Göteborg.

  Ytterligare exempel som den chilenska kommunisten vill glömma bort.

 18. Det verkar dessvärre som att alla inklusive kommunistrossanna tycks ha glömt vad som hände på IKEA i Västerås.
  Det är inte en jävel som nämner något av detta, medan trollhätteattentatet vevas om och om igen i media i oändlighet i dessa dagar.
  Men det är klart, det var ju oskyldiga svenskar som föll offer för en “stackars” invällare den gången.

 19. Det är ju förtal det hon har tröjan! Dessutom är det troligen hon själv om är verklig rasist eftersom den är starkt utbredd i sydamerika, mot ursprungsbefolkningen!! Hon borde avgå och flytta hem!

 20. En rättvis reflektion, som jag delar. Stureplansmordet får inte heller glömmas bort. https://sv.wikipedia.org/wiki/Stureplansmorden
  Tre gäster och en vakt dödades och 20 skadades av en person som nekats inträde. Hur kommer man undan livstid med det?
  I vänster-bubblan saknas stora stycken av verklighet och historia. De talar sällan om eller kan t.o.m. förneka vad tröjan på nedre bilden visar. Det är vad praktisk kommunist-diktatur har betytt genom historien.

 21. Kärring djäveln borde återvända till sina rötter i stället för att gå här och skräpa! Det finns säkert någon passande plats i Chile för fruntimret vars föräldrar troligen begått någon fruktansvärd handling, innan de blev asylturister i Sverige!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval!

 22. Jag minns mycket väl stämningen efter branden och kan intyga att det verkligen stämmer att det fanns folk som sade sådant här,
  ”60 invandrarungdomar har dött, nu ska 60 svenskar dö”
  10 av dödsoffren var etniska svenskar. Så även om man i början inte visste vem som startat elden så är det en lögn.

  Vad jag läst i tidningarna från den tiden:
  Den mörkhyade discjockeyn som upptäckte branden stängde inte dörren mot nödutgången där det brann i någon/några stolar, vilket gjorde att branden tog extra fart. Istället avbröt han evakueringen genom att fortsätta spela och vad jag läst så vände en del folk tillbaka in mot scenen när discjockeyn ropade tillbaka folk.

  Det var fyra ungdomar med iranskt ursprung som dömdes för dådet. Dom hade tänt eld på någon stol som hade ställts ut i nödutgången som hämnd för att dom inte blivit insläppta.

  • Censurmedia har väl aldrig redovisat eller debatterat det ?:
   ”60 invandrarungdomar har dött, nu ska 60 svenskar dö”
   Bevisar hur sjuka individer som finns bland de sk asylsökande!

 23. Jag har glömt bort det helt enkelt. Det mördas varenda dag i det här landet. Det är babbarna som dödar.

  • En sak måste förstås att Sossarna är de som tagit hit Dinamarca med öppet hjärta. Det som sker idag är inte en slump eller någon form av kaosteori. Det är planerat och planlagt.
   Sossen Niklas Fågelnamn sa -vi får hoppas att de är snälla mot oss när de är i majoritet. Planlagt noggrant länge.

 24. Hon tänker troligtvis med hårrötterna.
  Palmemordet och Anna Lindhs död torde väl för folket framstå som en oerhört händelse.
  Det flesta av se andra attacker hade aldrig hänt om vi i vår blå ögthet hade stängt våra gränser för denna form av kriminalitet.
  Svenskarna är nog det naivaste folket på denna kontinent.

 25. Hela invasionen är ett dagligen pågående terroristattentat mot oss! Bilbränder, mord, våldtäkter osv.

  Någon som vet var tröja nr 2 finns att köpa? Den skulle jag stolt bära varje dag.

  • Bättre att trycka upp en själv med korrekta tal; Mao Tse-tung 150 miljoner, Josef Stalin 50 miljoner.

   • Skall man vara petig kan man hävda att de sanna “nazisterna” eller det Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) och Partito Nazionale Fascista (facisterna), med rötter i den italienska nationalsyndikalismen (!), OCKSÅ är socialister med liknande rötter som kommunisterna.
    Du kan därför lugnt addera deras “resultat” till listan.

    En annan reflexion är att NSDAP hade en “Sturmabteilung” (SA). De höll ordning på NSDAP-mötena och “bråkade” med andra politikska organisationer. Någon mer än jag som här kommer att tänka på AFA? (Låt er inte luras av AFA-namnet).

    Hälsingar,
    Gustav H

   • Korrekt Gustav Hjelm. Vi bör istället för höger-vänsterskala tala om kollektivistiska kontra liberala ideologier. Till de kollektivistiska hör kommunism, socialism, nazism, fascism, sionism och islamism då de alla sätter kollektivet långt före individen.

Kommentera