”Med vana händer letar hon pantburkar i soptunnorna i Sveriges parker…”

INSÄNDARE. Den åldriga damen med krökt rygg som jag står bredvid, intill den stinkande soptunnan och lider tillsammans med heter Anna-Lisa. Hon är svensk fattigpensionär och är 81 år gammal. Hennes man är död sedan flera år, mellan varven som hemmafru och mamma tog hon lågavlönade, tillfälliga säsongsjobb: jordgubbsplockare, skördade grönsaker, plockade bär och svamp som hon sålde för att dryga ut hushållskassan. Under tiden tog hon hand om alla hushållssysslor och fostrade tre välartade barn, som alla lämnat Sverige.

En fluga surrar hetsigt framför mitt ansikte, jag viftar febrilt för att få den att försvinna men då kommer nästa fluga och stör mig – sen nästa. Jag ger upp viftandet och går fram till den öppna soptunnan där det överst ligger en blöja full av spyflugor.

Anna-Lisa har flytt Socialdemokraternas bedrägeri, lögner och svek, vilket gav den ovillkorligt förståndshandikappade Löfven (25-30% mongolid) i spetsen möjlighet att leka statsminister och ”regera” med hjälp av Miljötalibanerna assisterade av de övriga förrädarna bland DÖ-jihadisterna i hemlandet Svedistan i norra Europa.

I dag lever hon tillsammans med ¼ miljon andra svenska medsystrar och medbröder under EU-normen för vad som räknas som fattigdom, här i den humanitära stormakten Sverige.  Anna-Lisa går mycket tidigt varje morgon ut på sin runda bland illaluktande containers på bakgårdar och bland papperskorgarna i stadsparken, och samlar pantburkar och petflaskor för att överleva. Inte så sällan måste hon skölja av burkar och flaskor när något spytt i papperskorgen, eller när något struntat i att knyta ihop påsen med hundskit. Det gäller att vara tidigt ute, innan alla de andra fattigpensionärerna i kvarteret vaknat…

När Anna-Lisa samlat tillräckligt många burkar och flaskor, kan hon efter att ha pantat dem på ICA, unna sig lyxen att köpa en liten påse påläggsskalkar. (Som egentligen är hundmat – har aldrig sett dessa till försäljning i affärerna i något annat land inom EU!) Alltså sådant som blir över då det inte längre går att skiva längderna med fuskskinka och fettsprängd medvurst, med risk för att charkuteristens fingertoppar skall skadas av skärmaskinen.

Till de oaptitliga påläggsslamsorna kan Anna-Lisa även köpa sig ett fem dagar gammalt franskbröd till extrapris – i regel halva priset. Är turen riktigt på Anna-Lisas sida, kanske man har extrapris på falukorv – och då blir det fest i stugan!

Johansson, Korrespondent i humanitära stormakten Sverige

SVT

31 thoughts on “”Med vana händer letar hon pantburkar i soptunnorna i Sveriges parker…”

  1. En röst på Socialdemokraterna ger garanterat fler fattigpensionärer, fler nerlagda sjukhus, fler skolor och bilar som bränns ner, fler våldtagna svenska kvinnor, fler rånade åldringar, fler misshandlade människor, mer stenkastning på blåljuspersonal och fler ”utanförskapsområden” där icke arbetande individer trivs.

  2. Det är bedrövligt. Jag skäms över mitt land. Sverige öser hundratals miljarder på utlänningar varje år men tar inte hand om sitt eget folk. Vårt land är fyllt av kriminella utlänningar som parasiterar på vårt samhälle. Det är inte vädret här som gjort att de sökt sig till vårt land.

    • Hej Lena! Här bara ett exempel på vanvettet du beskriver i ditt inlägg:

      Migrationsverket hann släppa in och ge PUT till c:a 7.000 fransk-talande ”bluff”-somalier som anlände från Djibouti och Somaliland på nordöstra delen av Afrikas horn. Alldeles för sent upptäckte handläggarna på Migrationsverket i Sverige att alla borde ha utvisats omedelbart.

      Dom asylsökande uppgav att de kom från det egentliga Somalia men kom i själva verket från ffa Djibouti och det näraliggande Somaliland. Folket som bor där är fransktalande vilket inte är fallet med s k ”äkta” somalier. Djiboutierna är inte främmande för att dricka alkohol, vin & tugga kat-drogen vilket de flesta ”äkta” somalier inte berusar sig med … och minst av allt nyttjar de ”äkta” somalierna starksprit.

      I Djibouti och Somaliland rådde fred då år 2007 och framåt. Flykting-/ asylskäl pga krig skulle därför ej ha kunnat åberopas. Det har ej heller rått varken extrem torka eller extrem svältkatastrof i Djibouti och Somaliland på samma sätt som i själva Somalia (de mellersta och södra delarna).

      Livsmedelsförsörjningen i Djibouti och Somaliland har också fungerat acceptabelt hela tiden eftersom fred, lugn och ordning har rått / fortfarande råder. De basala behoven i samhällena har hjälpligt kunnat tillgodoses … till skillnad från katastroferna i områdena i mellersta och södra Somalia.

      Läs på länkarna nedan hur glada och nöjda dessa c:a 7.000 ”bluff”-somalier blev när Migrationsverkets handläggare accepterade deras falska uppgifter i ansökningarna.

      Migverket tog felaktiga beslut att tilldela PUT så alla djiboutier fick stanna i Sverige som ”äkta” somalier. De kunde då börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar och hade inga egentliga avsikter att behöva arbeta.

      ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

      Varning! SvD:s blogg-länken nedan innehåller en vidarelänkning till en somalisk hemsida. Den somaliska hemsidan sprider farligt virus. Mycket starkt virus-skydd och brandvägg behövs. Avstå att klicka på den somaliska länken om du är osäker. Själva SvD-länken här nedan är däremot ofarlig och helt OK att öppna med ett klick.

      http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

      Mer info om Somaliland här:

      Här är världens lyckligaste folk.
      Minst dagliga upplevelser av negativa känslor har invånarna i Somaliland, en i praktiken självstyrande region i norra Somalia, med indextalet 11.

      http://www.di.se/artiklar/2012/10/22/har-ar-varldens-lyckligaste-folk/

      Nuvarande polischefen Dan Eliasson var gd för Migrationsverket när dessa c:a 7 000 ”bluff”-somalierna slank igenom det grovmaskiga kontrollnätet hos Mig-verket och alla fick stanna i Sverige.

      • Visst är det fantastiskt, när en person ska fylla
        i en blankett till FK är där en stenhård koll på
        att det inte är något fel, men dom Arabiska
        assistansbluffarna, som inte kan språket kunde
        utan vidare starta upp assistansfirmor med hela
        klanen engagerad, som sen skurade FK på
        miljontals ? kronor utan problem, man kan ju
        undra hur detta gick till? Naturligtvis så vågade
        FK s personal inte att ifrågasätta något, och
        kanske hade dom order från Dan Eliasson att inte
        göra det heller? Men märkligt är det, det vet alla
        som någon gång försökt att fylla i en blankett till FK?

      • Hej Billy Boy! Ja bedrövligt är bara förnamnet. Jag har hört talas om detta tidigare men ”glömt bort” det i bruset av alla andra ständigt kommande skandaler.

    • En? Jag har sett flera stycken som med en plastkasse
      går runt i alla papperskorgar och samlar tomburkar,
      det är inte lätt för dem med pensioner runt 7-8 tusen
      i månaden att få ekonomin att gå ihop, men den så kallade
      statsministern, som själv höjer sin lön varje år med lika
      mycket som fattigpensionären ska leva av han känner
      sig mäkta stolt över utvecklingen i Absurdistan, den
      nya humanitära stormakten!

    • Mia
      Du verkar inte att känna till hur många av de äldre fungerar………………..de har till skillnad från yngre en enorm stolthet och lever som de själv säger, ”vi vill INTE ligga till last”, många äldre ansöker inte ens om bostadsbidrag, för de är bidrag skamligt !
      Om alla hade sugit ut samhället som ”importen” gör så hade det INTE funnits något att suga ut……………vilket jag personligen hade tyckt bättre om då vi hade sluppit de flesta av de profiterande skitstövlarna !

      • Så gott som alla pensionärer med låg pension söker bostadsbidrag. Det är en rättighet och inget skamligt med det.
        Det ger en rejäl höjning av pensionen, så några ensamstående pensionärer som lever på 7.000 finns praktiskt taget inte.

      • Mia
        ”Att det inte är skamligt” är ju din syn på saken, för många äldre är det en SKAM, de har alltid försörjt sig själva från ung ålder och är STOLTA för det, du bör träffa äldre människor och lyssna på dem !
        Dessutom har de i decennier betalat en av världens högsta skatter och hade få möjligheter att spara men du vet kanske inte ?

      • Det kanske var skamligt förr i tiden men i och med att alla andra söker bostadsbidrag idag så känner inte folk så längre. De kan till och med göra en egen undersökning på pensionsmyndigheten på nätet för att se hur mycket de har rätt till innan de söker.

        Nej, de fattigaste pensionärerna har inte alltid försörjt sig själva, då skulle de inte vara i behov av garantipension. Kvinnan har kanske varit hemma och skött hushåll och barn eller bara jobbat deltid när barnen blivit äldre. De har haft en make som tagit hand om det ekonomiska.
        Om sedan maken dör blir kvinnan som haft den lägsta pensionen kvar och ska klara sig på bara denna.Därför erbjuder samhället bostadsbidrag i den situationen.

      • Mia
        Och alla de inbyltade afrikanerna som finns i min vardag du ska veta att jag bor i en så kallad sommaridyll och de förmörkar idyllen………..var och hur har de jobbat / jobbar, de är faktiskt inte anställningsbara ?
        Vi som ser dem varje dag ………vi tror att de jobbar bara i sängen och inför nästa barnbidrag.

      • Mia
        Hoppas att du vet att det enda land i Europa som inte betalar ut änkepension / efterlevande det är SVERIGE !

      • Jag känner en kvinna som fick änkepension 2011 och har det fortfarande. Det beror på vilket år de är född, för änkepensionen ska ju inte vara kvar. Kanske för att de flesta kvinnor jobbar idag till skillnad mot förr.
        Männen har ju alltid jobbat så någon änkemanspension har aldrig funnits.
        Vad det gäller afrikanerna som du nämner så bor jag i en kommun som inte tagit emot så många flyktingar. Och när de blandas med svenskar märks de inte på samma sätt..
        De svenska ungdomarna har nästan alltid sällskap med några afrikaner när de går tillsammans.
        I gymnasieskolan hjälper de svenska eleverna flyktingar med läxor en eftermiddag i veckan.
        Afrikaner blir annorlunda när de inte bor i getton, det märks tydligt.

      • Mia
        Kan inte i detalj alla regler,dock om du är född efter ett visst år på 40-talet så betalas det ingenting från den avlidnes pension till den efterlevande.om du är svensk.
        I andra europeiska länder så får den efterlevande behålla halva pensionen efter sin partner.
        Kostnaderna för boendet tex ändras ju inte för att en avlider, alltså är det även för en som har arbetat en stor förändring.

        Du är lyckligt lottad som bor i en kommun med få afrikaner, vi har tyvärr horder av dem och jag förstår inte varför, de borde vara i sina länder och bygga upp inför framtiden då de troligtvis kommer att bara i Afrika blir 6 MILJARDER om ca 80 år.
        De måste sluta att okontrollerat göra barn som andra sedan förväntas ta hand om.
        Andra kontinenters folk ser ju till att inte göra fler barn än de kan ta hand, det måste vara detsamma för Afrika.

    • Var så god Mia!

      Här ett par fler ”påhittade” historier:

      Pensionärer har inte råd att köpa mat

      http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pensionarer-har-inte-rad-att-kopa-mat

      Joakim Lamotte
      den 26 maj

      Att något inte är som vanligt märks direkt när min mamma öppnar dörren. Det var några veckor sedan förra påhälsningen, men nu har jag tagit med döttrarna på ett spontanbesök för att de skall få leka med sin farmor. Väl inne i köket öppnar jag kylskåpet för att se vad som finns att slänga ihop lite mellanmål av. Det som möter mig är ett i princip helt tomt kylskåp.

      Min mamma har risigt med pengar, det vet jag mycket väl. Hon är sjukpensionär och lever på existensminimum, men ändå brukar de flesta basvarorna finnas i kylskåpet. När jag undrar vad som hänt tittar hon nästan lite skamset ner i golvet och berättar att hon varit tvungen att laga sina tänder. Utgiften blev flera tusentals kronor och därför har hon tvingats leva på havregrynsgröt den senaste veckan. Vi sätter oss ner och pratar. Hon berättar hur fruktansvärt det känns att inte kunna ge barnbarnen mat när de är på besök. För att inte tala om känslan av att inte ha råd med presenter på deras födelsedagar, eller ens tågbiljetter för att åka och hälsa på.

      Min mamma är bara 64 år. När hon blir pensionär på riktigt nästa år kommer hennes månadsersättning minska ytterligare. Blicken blir tom när hon tänker på det. Min mamma som annars tycker att man inte skall klaga, eftersom det alltid finns de som har det värre. Min mamma som, trots sin dåliga ekonomi, alltid envisas med att köpa mat till den tiggande kvinnan utanför den lokala matbutiken. Min mamma som jobbade deltid för att kunna ta hand om barnen. Min mamma som fick mer och mer problem med handlederna och till slut tvingades sluta jobba helt och hållet. Nu sitter hon och säger att livet inte känns värdigt att leva.

      Att höra sin mamma yttra sådant svider inombords, men jag försöker vara positiv för hennes skull och säger att det kommer lösa sig – en lögn som är lätt att genomskåda. För det kommer inte att lösa sig. Oavsett hur mycket Stefan Löfven står och bedyrar i tv att Sverige går bättre än på länge och att tillväxten ökar, så vet jag att det inte kommer hjälpa min mamma eller andra fattigpensionärer nästa gång tandvärken kommer eller glasögonen går sönder. Att min mamma i sammanhanget tar upp att asylsökande bara behöver betala 50 kronor för tandvård känns nästan oundvikligt. Jag säger att det inte hjälper att ställa utsatta grupper mot varandra. Men det är ju precis det politikerna i Sverige gör, menar hon och jag förstår henne. För hur förklarar man för en fattig människa att vissa får betald tandvård, medan andra går under om tänderna behöver lagas?

      Ofta hörs makthavare svänga sig med fina formuleringar om allas lika värde, men hur stor är deras trovärdighet när de i nästa stund själva behandlar människor totalt olika? Att konsekvensen av sådana orättvisor blir ökad främlingsfientlighet bland folk ute i stugorna verkar gå beslutsfattarna förbi. Personligen har jag absolut inget emot att asylsökande får tandvård i Sverige. Däremot har jag väldigt mycket emot att man inte erbjuder fattiga svenskar samma sak.
      Avslutningsvis har jag en fråga från min mamma till regeringen: När kommer ni börja bry er om Sveriges pensionärer?

      https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1036431529784771

      • Varför är vi inte fler som reagerar och agerar ?
        Instämmer INTE med att att asylsökande ska ha tandvård för 50 kronor, de ska betala som övriga de priser som gäller.
        Egentligen mer då de aldrig bidragit till någon välfärd, hårt ……nej men rättvist !

    • Vilket är en påhittad historia? Att Göran Persson stal
      258 miljoner ur pensionsfonderna, vilket han själv
      erkänt , och som han skulle betala tillbaks krona för
      krona? Eller att gamla fattigpensionärer samlar burkar
      för att dryga ut dom allmosor som staten av nåder ger
      till sina gamla ur medborgare?
      Du tycks leva i din egna lilla insnöade värld, varför ska
      dom som jobbat söka bidrag för att kunna överleva
      när massor som inte betalat in något får en standard
      som vida överstiger vad fattigpensionärerna. Dom
      som klarat sig hela livet utan att belasta staten ska
      enligt dig fylla i blanketter och begära stöd för att
      överleva? Vore det inte enklare om dom fick en pension
      som det går att leva ett anständigt liv på, så som övriga
      Europa har?? Du verkar vara väldigt cynisk person Mia!

  3. Tyvärr är det mycket svårt att få information om vart kläder, barnleksaker mm kan lämnas som man vill skall komma mindre bemedlade svenskar till del.

    Har bl a talat med kyrkor – dom kan inte garantera att det kommer svenskar till del. Likaså hjälporganisationer, – samma där. Har bl a tidigare eftersökt information hos läsare på Avpixlat och Exponerat.
    Det närmaste jag kommit i informationsväg hittills är att det bl a finns ett ställe på Söder i Stockholm. Men, det kan vara svårt att åka många mil när man inte bor i närheten.

    Jag har även funderat på att det borde finnas någon typ av ”utslussningshem” för missbrukare/tidigare missbrukare i kommunerna, och får väl försöka där. .Vissa sorters kläder, som t ex kostymer mm, är ju inte lämpliga för uteliggare, då de behöver andra, och varmare sorter.

    Detta hade annars varit ett bra tillfälle för Svenska kyrkan att göra en insats!

    .

  4. Som en jämförelse: undertecknad åkte lokaltåg igår onsdag i ett ärende, det här var efter två nån gång.
    På detta tåg och från en liten stad ut till landsbygdssamhället åkte det runt tio stycken somalier/eritrianer.
    Männen gick och strosade med händerna i byxfickorna, slappade och flamsade på. Deras kvinnor(eller systrar eller vad det nu var) hade antingen en Emmaljunga-barnvagn framför sig eller påse efter påse med kläder från Åhléns och påsar med skor från lokala skobutiker. I ena handen fanns den eviga accessoaren, Iphonen(kostnad 4-5000 kronor).
    Alla var så glada och uppåt och livet lekte. Tacka fan för det. Allt serverat med lägenhet och pengar.
    Nästa steg är att bli inkvoterad på arbetsmarknaden i kommunen, ta svenskens arbete…

    Det som gör mig ytterligt förbannad är att det försiggår som beskrivs ovan, att vi riktiga svenskar(jag inräknad) inte ens höjer rösten utan på sin höjd piper något i stil med ”så förskräckligt”

    Det finns idag i detta land pensionärer vilka inte ens har råd att sätta sig på detta jävla tåg och åka in till staden, än mindre köpa något, än mindre ändå ta sig hem. Dessutom, klev pensionären på tåget i förhoppning att få åka gratis såsom denne pensionär vet att kolsäckarna frekvent tillåts göra, då kommer biljetthäxan galopperande och sätter åt gamlingen så det står härliga till.

    Jag…det är rent ut djävulskt hur vi gör med landets pensionärer. Jag skäms över att vi svenskar är så timida. Det gör jag.

  5. Nog är det märkligt, en kvinna kan ta hand om tre barn, men tre barn kan inte ta hand om sin mor.

  6. Sorgligt att inte anne ramberg hjälper kvinnan att leta burkar. Den enastående godhjärtade människan borde här kunna göra en insats.

    Varför inte skänka ett av alla smycken till Anna-Lisa?

    Alla måste enligt skatan ramberg vara beredd att avstå välfärd. Då kan ett ynka pärlhalsband kvitta satkärringen lika.

    Eller?

  7. Konkurrensen är ju hård eftersom en del tiggare också samlar burkar. Har sett en babbe på cykel ett par ggr som stannar vid varje papperskorg och plockar allt han ser, fast de flesta burkar är ju numera utländska som inte ger något.

    • Dom plockar inte bara burkar från papperskorgar.
      Dom genomsöker även containrarna (för metall), och då använder dom sig av ett redskap som personer använder som plockar skräp på våra trottoarer. (Eller som funktionshindrade har för att ta upp saker dom tappat på golvet). Har sett det ett flertal gånger.

      Dessutom, utländska burkar ”etiketteras” ibland om, så att de genererar pengar, vilket är ett problem för affärerna. Både i förlorad inkomst och att dessutom behöva ta hand om dessa.

  8. Som jämförelse kan då nämnas den parasiterande och kopulerande arab som månatligen inhöstar ett nätt bidrag belöpande sig till en summa av 250.000 riksdaler för sina fyra fruar och tjugotre avkommor. Samtliga med arbetsskygg gensammansättning… Ur led är tiden och det finns av i dag en mängd anledningar att skämmas för att man är svensk. Det är dock glädjande att notera det varma engagemang för våra äldre medborgare som denna förnämliga blogg ger bevis på. Dessa äldre hör oavvisligen till de grupper som borde vara Sveriges främsta skyldighet att förbarma sig över.
    Andreas.

Kommentera