Utlänningar gripna för grova åldringsbrott

INVANDRARBROTT. Tre personer greps vid en större polisinsats på Höjagatan i stadsdelen Husie i Malmö på måndagskvällen. De är misstänkta för grov stöld och åldringsbrott. Två av de misstänkta ska ha gripits inne i en lägenhet och en utanför.

Tre personer greps på bar gärning medan de lurade sig in hos en kvinna i 90-årsåldern. Polisen hoppas kunna knyta dem till ett 20-tal stölder den senaste månaden.

– De vänder sig mot försvarslösa äldre, ensamboende kvinnor, säger Mattias Sigfridsson från polisens sektion mot internationell grov organiserad brottslighet.

Tillvägagångssättet: En person utger sig för att vara exempelvis hemtjänstpersonal och uppehåller och avleder sedan offret medan en medhjälpare kan leta runt ostört i lägenheten.

När polisen slog till var två av de tre anhållna inne hos en 90-årig kvinna i hennes lägenhet.
– Kvinnan har inte märkt att där var mer än en kvinna i hennes lägenhet och vi avbröt ett pågående brott. Vi kan med säkerhet säga att även mannen varit i lägenheten och plockat på sig exempelvis smycken, säger Mattias Sigfridsson.

De två männen, i 40- respektive 35-årsåldern, och kvinnan, som är i 35-årsåldern, sitter nu anhållna. – Spaningsmässigt kan vi knyta dem till tre fullbordade brott, säger Mattias Sigfridsson.
Men han hoppas att ytterligare ett stort antal åldringsbrott under hösten även kan klaras upp nu.
– Åtminstone ett tjugotal brott den senaste månaden hoppas vi kunna lagföra dem för.

Den anhållna trion är känd av polisen sedan tidigare. Kvinnan har under sommaren varit frihetsberövad i Tyskland, misstänkt för liknande brott, och en av männen söks av tysk polis, som vill ha kontakt med honom.

Två personerna har en anknytning till Sverige och är också dömda här för grova stölder sedan tidigare.

– De flesta målsägare är födda på 1920-talet och är värnlösa. Väldigt försvarslösa offer och väldigt fula brott, säger Mattias Sigfridsson.

-Pettersson läser om detta i flera hatmedia men ingen skriver om vilka rövarna är. Det låter annat i media när de anser sig kränkta.

Nåväl, jag vet inte vilka dessa personer är men tidigare har en rumänsk trio dömts för åldringsbrott, vi vet också att 87 procent av de dömda för åldringsbrott är utländska medborgare och vi vet att ofta är zigenare inblandade.

När polisens zigenare-register diskuterades och media samt politiker spelade väldigt upprörda över registret, inte över att alldeles för många zigenare stjäl alldeles för mycket så var det en polis som sa att vi för register över romer, men inte för att de är romer utan av helt andra anledningar – jag undrar om han jobbar kvar…

Zigenare och stölder på bloggen

Om åldringsbrott

Utredningen som försvann

5 thoughts on “Utlänningar gripna för grova åldringsbrott

  1. Hur skall nu propagandamaskineriet lyckas skuldbelägga de försvarslösa pensionärerna? Helt visst finns någon sinnesrubbad arbetsgrupp inom en av regimens tankesmedjor som funderar i dessa banor. Förmodligen anser vänstermaffian att våra gamla är obotligt rasistiska till sin läggning som ens anmäler dessa hembesök. De ålderstigna är ju så ensamma och förväntas vara tacksamma över alla som vill hälsa på!
    En kamrat berättade att i kungliga huvudstaden florerar ligor som specialiserar sig på äldre människor ute i affärerna. Om en av dessa skulle råka negligera att ta vara på sitt kvitto för betalda varor, beslagtas detta. Därpå stjäl man även den inhandlade kassen och kan via kvittot bevisa att man betalt för varorna. Så går det till och de kriminella finner ständigt nya, innovativa vägar för att tillskansa sig precis allt som är möjligt att stjäla. Vaksamhet anbefalles för alla och envar – gammal som ung! Fienden vilar inte. TAG ALLTID VARA PÅ KVITTOT!
    Andreas.

  2. Lysande! Skicka dem omgående till den tyska polisen och förbjud dem att någonsin återvända.

    Om jag fick bestämma så skulle polisen inledningsvis fokusera på gränskontroller inklusive diretavvisningar och brott mot äldre.

Kommentera