Högsta domstolen skärper straff när invandrare våldtog i tur och ordning


INVANDRARVÅLD. Högsta domstolen skärper straffet för en uppmärksammad våldtäkt norr om Varberg. En man i 30-årsåldern döms nu för grov våldtäkt till fem års fängelse.

Händelsen inträffade i mars förra året. Den drabbade kvinnan våldtogs av två män på en rastplats norr om Varberg, sedan hon följt med i deras bil efter ett krogbesök i Göteborg. Hon var påverkad av bland annat alkohol och var enligt domen stundvis kroppsligt utslagen, vilket männen utnyttjade genom att begå olika sexuella handlingar mot henne.

En av männen är ännu oidentifierad. Den andre mannen, som även döms för narkotikabrott, dömdes i tingsrätten för grov våldtäkt, medan hovrätten valde att döma enbart för våldtäkt av normalgraden. Högsta domstolen anser dock att våldtäkten ska ses som grov, med hänvisning till att kvinnan utsattes för övergrepp av båda männen även om övergreppen begicks var för sig.

-Pettersson ser att SvD tar upp fallet men de nämner naturligtvis inte att gärningsmännen var invandrare…

TIDIGARE 2016-03-15. Iranier kallas italienare, döms inte för gruppvåldtäkt, för de ”våldtog i tur och ordning”

Hovrätten sänker straffen för en man som i tingsrätten dömdes för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt i Göteborg i fjol. Enligt hovrätten ska det inte ha handlat om en gruppvåldtäkt då två män våldtog en kvinna eftersom det skedde i ”tur och ordning”.

Rättsexpert Sven-Erik Alhem är kritisk till domen. – Det är fruktansvärt att läsa att man har en lindrigare syn på det i och med att det var en i taget som utförde övergreppen, säger Alhem.

Den 30-åriga mannen dömdes till fyra och ett halvt års fängelse och att betala 180 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Straffet sänks nu till tre och ett halvt års fängelse och skadeståndet till 150 000 kronor. Den andre mannen är fortfarande på fri fot. Männen påstod att de var italienare i Aftonbladets reportage men det verkar inte stämma riktigt för vi har skrivit om fallet tidigare, läs HÄR och dom B 1051-16.

”Italienarna” heter Ahmadi Hiva, det är den dömda och mannen till vänster, han är också iransk medborgare och den andre mannen, Mohamad Halidi, som enligt tingsrätten är den andre mannen som våldtog kvinnan, enligt hovrätten inte längre är misstänkt.  Någon utvisning av den dömde tyckte rätten inte behövdes!!!

våldtäktsmän


10 responses to “Högsta domstolen skärper straff när invandrare våldtog i tur och ordning

 • Baharoff

  De tre rånarna hade specialiserat sig på att råna äldre i deras hem.
  Efter en tids spaning har polisen i Malmö gripit de tre, två män och en kvinna, på bar gärning då de var inne i en lägenhet hos en kvinna i 90-årsåldern,
  – Kvinnan har inte märkt att där var mer än en kvinna i hennes lägenhet och vi avbröt ett pågående brott.
  Vi kan med säkerhet säga att även mannen varit i lägenheten och plockat på sig exempelvis smycken, säger Mattias Sigfridsson från polisens sektion mot internationell grov organiserad brottslighet, till tidningen.
  De två männen, som är i 40- och 35-årsåldern och kvinnan, som är runt 35 år, är nu anhållna.
  Polisen konstaterar att de gått tillväga på samma sätt: En person säger sig vara exempelvis från hemtjänsten och uppehåller och avleder sedan offret medan någon av de andra ostört kan leta efter värdesaker i lägenheten.
  – De flesta som varit utsatta är födda på 1920-talet och är värnlösa.
  Väldigt försvarslösa offer och väldigt fula brott, säger Mattias Sigfridsson.
  De tre är kända av polisen sedan tidigare.
  Kvinnan har exempelvis varit frihetsberövad i Tyskland under sommaren och en av männen söks av tysk polis.

  Gilla

 • Baharoff

  Trio rånade äldre – greps på bar gärning hos 90-åring
  Polisen i Malmö har gripit två män och en kvinna, som specialiserat sig på rån mot äldre, på bar gärning.
  Vid gripandet befann sig de tre rånarna i en lägenhet hos en kvinna i 90-årsåldern.
  – Åtminstone ett tjugotal brott den senaste månaden hoppas vi kunna lagföra dem för, säger Mattias Sigfridsson från polisens sektion mot internationell grov organiserad brottslighet,

  Gilla

 • Hönsmamman

  I tur och ordning?

  Gilla

 • Dumstruten

  Fula gubbar

  Gilla

 • dave

  Ökenfolk i alla fall.

  Gilla

 • Argus

  Det är då fan första gången som araber har köat för något. (Ursäkta språkbruket.) 😉

  Gilla

 • Jonas Friberg

  Off topic:Se detta klipp https://youtu.be/ojPaAGXWPUQ om Socialdemokraternas bruna sida!. Med tanke på partiledar-debatten i söndags när Löfven pekade finger åt Sverigedemokraterna, så kan man konstatera att Löfven kastar sten i glashuset rejält! Dela den.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Läs artikeln med eftertanke…

  Vad har ”rätts”-systemet för inställning till svenskar och vår framtid i vårt eget land?

  Gilla

 • dave

  Ut? Eller in.

  Gilla

 • Android77

  Vi får en överpresentation av unga män i samhället pga invandringen. I dess spår följer naturligtvis en flod av våldtäkter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: