Bomberna i Rosengård


INVANDRARBROTT. Sveriges Radio sände under dagen en dokumentär om situationen i Rosengård, Malmö. När bostadsbolaget Victoria Park tar över de ökända kvarteret på Ramels väg i Malmö vill man rusta upp och städa bort kriminaliteten. När en familj vräkts sprängs bolagets lokal tre gånger på kort tid.

Sveriges Radio nämner naturligtvis inte vilka personerna bakom brottsligheten är men om detta har vi skrivit många gånger. Läs HÄR. 

Victoria Park köpte 900 lägenheter i området och när de gick igenom hyreskontrakt och jämförde dem med hyresgästerna visade sig att 128 av 900 lägenheter användes som så kallade madrasslägenheter. Lägenhetsinnehavaren hyrde ut sovplatser på en madrass i andra hand och kunde ha 6-8 boende i varje lägenhet som betalade 2000 till 3000 i månaden per sovplats.

Det innebär att stora pengar omsätts, runt 20000 per lägenhet i månaden och totalt 30 miljoner i svarthyra.

Många i kvarteret gillar de nya ägarna, som renoverar de nedslitna lägenheterna och rustar socialt, genom att anställa ungdomar som aldrig haft jobb.

Men det finns också ett jäsande missnöje över bostadsbolaget, som sätter stopp för svartuthyrning och vill säga upp kontrakt för hyresgäster som sysslar med kriminalitet. Bomber har exploderat vid Victoria Parks kontor och personal har hotats.

Nyligen exploderade en bomb vid en villa i Valdemarsro, Malmö och där var samma personer inblandade som vid sprängningarna i Rosengård. I villan var tolv vuxna araber skrivna men det nämner inte  Sveriges Radio.

-Pettersson menar att med hårdare och längre straff skulle samhället vara bättre skyddat och det allra bästa vore utvisning och de som har svenska medborgarskap ska få dessa återkallade…

Madrasslägenheterna får regeringen, den nuvarande och den förra ta på sig. Det går inte att importera hundratusentals människor när det inte finns bostäder och arbeten, det är att göda kriminaliteten.


9 responses to “Bomberna i Rosengård

 • malmobon

  Detta område på Ramels väg heter Herrgården men kallades ”kackellack husen”. Detta efter som det hela tiden fick saneras. Berodde på att hyresgästerna var för många i varje lägenhet oh tog med ohyran från sina hemländer när dem var på semester! 98% av de boende hade försörjningsstöd.
  Ägdes då av ett stort försäkringsbolag som heter Alecta. Förvaltades av NewSec som hade anställda som tog betalt svart för lägenheterna.
  Efter som Alecta är ett s.k. respekterat Pensionsförsäkringsbolag oh hade krav på avkastning 7% valde dessa sälja. Hade varken kunskap eller lust att lägga de pengar och tid som krävs. Ville ha kvar sitt renommé.

  Victoria Park har påbörjat en tuff uthyrningspolitik och pågående renovering. Kommer inte sätta in samma typ av människor oh ej heller bara muslimer som tidigare.
  Ett tag vill PEAB bygga småhus på de stora gräsmattor som finns i detta bostadsområde, men har ångrat sig.

  I styrelsen för Victoria Park sitter förra VD för HSB när Turning Torso byggdes Greg D. Själv uppvuxen på Rosengården.

  Området kommer bli bra. Tar ett par år till. Victoria Park köpte nyligen ett annat stort fastighetskomplex på Fosievägen. Mycket stort renoveringsbehov. Även är det möjligt att dem kommer finnas med i ett annat stort projekt i Malmö där MKB måste sälja ut ett stort antal fastigheter som skall finansiera Casbah fastigheten ute på Rosengården.
  Moderaterna röstade med Socialdemokrater, Mp, L, SPI i denna fråga.
  Bara V-partiet och SD röstade mot Olika själ. V gillar inte utförsäljning och SD vill inte Malmö skall få ett sådant dyrt bygge. Även är det en symbol för islam.
  Sista ordet inte sagt i denna fråga Ej heller är sista bomben sprängd av de som är inblandande i sprängningar och mycket annan kriminalitet.

  Bra av Pettersson följa upp dessa figurer.

  Gilla

  • Bosse

   Innan Newsec ägde Herrgåden, alltså på 80-talet så ägdes husen av Stadsfastigheter. De ägdes väl av Malmö Kommun, så slutsatsen man kan dra är väl att det var kommunen som själv i stort är orsaken till förfallet.

   Gilla

 • Android77

  Den som föreslog att Sverige skulle bli mångkulturellt måste varit drogad…

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Palme och de som representerade alla övriga partier i riksdagen. Bara att plocka fram namnen.

   Gilla

   • eva

    En doldis vid namn David Schwartz lär ha spelat stor roll vid beslutet att lägga fram lagförslaget om Sverige som ett mångkulturellt land som Riksdagen skulle rösta på.
    D.S var för övrigt chefredaktör för tidskriften som fick stöd bl.a. av Statens Kulturråd.

    Gilla

 • ana-maria r

  Bra information, Pettersson!
  Detta borde vara information till samtliga invånare i Sverige.

  För er som vill lyssna på programmet: tar 49 min enl SR, http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/786782?programid=909
  (Bomberna i Rosengård).
  Det finns ju en del frågor som uppstår efter att ha hört programmet:
  – skall verkligen den som åtalats och dömts få skyddad identitet när han blir fri,för att skyddas från ……-. ja, vad då
  den nu dömde personen har, enl programmet, nekat till bombdåden i fem månader. Helt plötsligt erkänner han ett av bombdåden. (Det var sonen i den enda familjen (av tre), som bostadsbolaget lyckades få vräkt efter överklagan).
  – har de övriga mutat honom till ett erkännande eftersom hans familj ändå skulle bli vräkta?
  – någon i programmet uttryckte att ”man måste ta hänsyn” syftande på familjerna som fastighetsbolaget ville ha bort, – men, vad gäller då för de mer normala hyresgäster som bor där?

  Modiga SR 🙂

  .

  Gilla

 • Mimi N.

  Låt Rosengård bomba sig sönder, sen Rosenbadskonferenscenter, Rosenbadsparken, Rosenbad i Karlstad, alla rosor runtom i landet där det finns gott om svarta rosor. Gör om ett gulblått Sverige, utan rött och utan svart.

  Gillad av 1 person

 • Hönsmamman

  Det känns allt svårare att få en klar uppfattning om riktigt hur illa det är i set här landet.
  Stryp bidragen till Malmö om de inte rensar upp.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: