Hur blev Sverige ett exportland för jihadister och har Sveriges experimentet med mångkultur, misslyckats? ?

ISLAM. Hur blev fredliga, demokratiska och flyktingvänliga Sverige ett exportland för jihadister? Den frågan ställer sig BBC, som i ett långt reportage försöker förstå varför andelen terrorresor från Sverige är bland de högsta i Europa.

Drygt 300 personer har rest till Syrien eller Irak för att strida med extremister, enligt Säpo. Många är från stadsdelen Angered i Göteborg. Där har BBC bland annat intervjuat 23-åriga Sara som återvänt från IS-fästet Raqqa. Hon beskriver hur hon tappade världsuppfattningen.

– Det enda jag tänkte på var hur jag kunde dö på snabbast sätt för att komma till himlen.

Den svåra boendesituationen tvingar många nyanlända att bo i utsatta områden, där skolresultaten är låga och arbetslösheten är hög. En miljö där unga enkelt kan rekryteras till terrorresor, konstaterar BBC.

”Så många av dem säger att de inte känner sig svenska. Den stora frågan är kanske: Har integrationen, och Sveriges experimentet med mångkultur, misslyckats?”

14 thoughts on “Hur blev Sverige ett exportland för jihadister och har Sveriges experimentet med mångkultur, misslyckats? ?

 1. Försök förstå att USA med sina allierade har skapat IS.
  Ryssland har försökt hjälpa Syrien och i förlängningen Europa.
  Motståndet mot att stoppa IS är starkt och stödet fortsätter för att hjälpa IS. Följande länder USA, Israel, Turkiet, Saudi Arabien mfl hjälper nu IS så mycket de kan med mer pengar och vapen.
  Storbritannien har valt att lämna EU (vilket jag tvivlar på kommer att ske).
  Storbritannien är också en av länder som drabbats hårt av muslimsk invasion och lider av samma pk-problem som Sverige. Britterna är så pk att de offrat tusentals brittiska barn på mångkulturens altare. Brittiska barn har våldtagits av muslimska män och inget har gjorts för att stoppa övergreppen på barnen, vidrigt räcker inte långt. Det är värre än så jag befarar att Storbritannien också är en av dem som stödjer IS. Vilket förklarar att dessa gruppvåldtäkter på brittiska barn har fått pågå i åratal utan att någon ingripit. Finns indikationer på att polisen i Storbritannien skyddat dessa våldtäktsmän.
  USA med sina allierade vill ha krig och inget kan stoppa det som kommer.

 2. Att helt kravlöst importera allt och alla och därmed tro att man är god är improduktivt. Att ställa krav, dvs. rimliga krav, innebär också i förlängningen att man som människa känner sig värdefull och därmed också försöker anpassa sig till samhället.
  Kravlöshet, att tycka synd om osv. är i längden aldrig bra även om det kan kännas gott för stunden.

 3. Såg just på text tv i dag Sverigedemokrat skrattade åt jude skämt. Själv skrattade jag åt ett soseskämt. Det är tur att svt får med alla viktiga nyheter………..

 4. Tro 17 att de inte känner sig svenska när media och etablissemanget hela tider uppmanat dem och deras föräldrar att behålla sin gamla kultur och samtidigt rackat ner på svensk kultur som ngt icke eftersträvansvärt!
  Kulturell förvirring och förakt för allt svenskt blir resultatet av det!
  Inte konstigt att de söker mening och tillhörighet och blir lättrekryterade till extremism eftersom det utlovar just mening med tillvaron och känsla av tillhörighet!

 5. Inte jag med känner mig svensk.
  Varför skulle jag göra det?
  Ingen av mina släktingar är svenska. Hur kan jag ( och varför?) känna mig svensk?

 6. Den avslutande meningen i denna artikel, den tolkar ledarskribenten och jag helt olika.
  “Det räcker nu”….det har varit mer än nog av våld från ockupanter från fjärran under decennier men det har skett och sker med de korrumperades goda minne.
  De självgoda i maktens korridorer, dock tro inget annat än att vi alla även ni och våra / era barn får bära bördan.
  Ynkligt !
  http://www.helagotland.se/bloggkronika/?blog=8497829&entry=13175852
  För att kommentera där så skall personnummer uppges……………………………………………………varför ?
  Registrering till vilket / vilka syften ?

  • Jösses! Hur kan journalisten se sig själv i spegeln?! Det var en demonstration, inte en lynchmobb. Mannen från nordfront, frågade om de var de som varit hos polisen och när han fått det bekräftat kallade han dem förvisso smutsiga djur, men han hotade dem inte. Vad och vem får journalisten att ljuga och överdriva och försöka sätta fokus på några gotlänningars demonstration istället för brottet som begåtts?!
   Jag hoppas ingen går på journalistens dåliga försök. Tror han verkligen själv på det han skriver?!
   Jag gissar att högt uppsatta makthavare kommer se till att utredningen läggs ner och männen inte döms, för att tysta ner denna pk skandal.
   Vad blir nästa steg efter det?

   • Nästa steg kommer att minna om de legendariska skotten i Ådalen. Bara en tidsfråga innan polisen öppnar eld mot protesterande svenskar, vilka insett att handfasta protester mot landets vanstyre är det enda sätt på vilket de kan skydda liv och egendom.
    Andreas.

Kommentera