Araber hämnades på socialsekreterare – får hårdare straff


INVANDRARVÅLD. Hovrätten skärper straffen för de som hotade en socialsekreterare i Botkyrka i södra Stockholm. Nu får de betala högre skadestånd och påföljderna blir längre.

Det var fem män och en kvinna som hämnades på en socialsekreterare efter att hon hade gjort en utredning om vanvård av barn. De ska bland annat ha tänt eld på hennes bil, en brand som senare spred sig till kvinnans villa där hennes dotter befann sig. De ska även ha satt upp hotfulla anslag i kvinnans trädgård. Den förra socialsekreteraren lever i dag med skyddad identitet.

Historien börjde i maj 2015, när socialnämnden i Botkyrka fattar beslut om att tvångsomhänderta en handikappad åttaårig pojke.

När föräldrarna förlorar vårdnaden om yngste sonen mister de också sin försörjning. Totalt får de nämligen 750.000 kronor per år för att vårda pojken, pengar som betalas ut av Försäkringskassan i så kallad assistansersättning.

-Pettersson ser att DN skriver om detta men det blir ingen länk för de talar inte om att det är invandrare från Mellanöstern som utnyttjat sina egna barn…

De åtalade är invandrare från Mellanöstern som inte kunde nöja sig att protestera på laglig väg som nedan, det verkar inte vara några kvinnor som demonstrerar…

Hovrätten: Elva personer åtalats för inblandning i en serie bränder mot lokaler som tillhör socialtjänsten i Botkyrka kommun och vid en socialsekreterares bostad.. ….I sin roll som företrädare för en moské hade han lovat hjälpa den berörda familjen…

….Tingsrätten bedömde att bränderna utgjort led i en planerad och systematisk aktion….

Citat dom: ...Melissa Torén har varit tillsammans med Wael Abed. Hon har också arbetat som personlig assistent till Abdulla Abed och känner därför hela familjen Abed. Jacob Alasadi känner också familjen Abed. Han är vän med fadern och har haft en kärleksrelation med modern. Han är far till Younis Alasadi och Hussein Alasadi. Jacob Alasadi är aktiv i en moské och känner många människor genom sitt engagemang där, bl.a. de andra tilltalade i målet. Det händer att han kallas Abu Yahya, eftersom hans äldste son heter Yahya. Han har utöver de redan nämnda ytterligare en son och en dotter. Jakob Nima och Ali Majeed känner varandra och är kompisar till Wael Abed. Abdi Aziis Sheikh Abdi, Mohammed Khudair och Ameer Khadim är kompisar med varandra och med Younis Alasadi…

Dom B-11470-15 Totalt 11-0 till bortalaget, eventuellt 10-1, jag är osäker på en kvinna.

På filmen två erkänner araberna indirekt att de bränd socialtjänsten på grund av omhändertagandet

TIDIGARE 2016-08-04. Socialsekreterare får skadestånd efter hot från araber

De satte eld på hennes bil och på socialkontoret där hon arbetade. Margareta tvingades säga upp sig och sälja huset. Hon och barnen lever i dag med skyddad identitet.

Allt berodde på ett beslut hon fattat i tjänsten som socialsekreterare. Botkyrka kommun har nu gett henne 63.000 kronor i ersättning.

Fackförbundet Vision rekommenderade Margareta och hennes kollega Sofia att acceptera kommunens förlikningsbud på 135.000 kronor.

– Med en marginalskatt på 52 procent fick jag ut 63.000 kronor. Det täcker ganska precis mina utgifter till följd av attentatet, men det blir ingenting över för sveda och värk, säger Margareta.

Historien börjar i maj 2015, när socialnämnden i Botkyrka fattar beslut om att tvångsomhänderta en handikappad åttaårig pojke.

När föräldrarna förlorar vårdnaden om yngste sonen mister de också sin försörjning. Totalt får de nämligen 750.000 kronor per år för att vårda pojken, pengar som betalas ut av Försäkringskassan i så kallad assistansersättning.

Natten till den 16 juli i fjol anläggs en brand på det socialkontor i Botkyrka där Margareta arbetar. I början av september sätts hennes bil i brand när den står parkerad utanför hennes hem. Sammanlagt inträffade fem brandattentat.

De personer som senare åtalas tapetserar också upp aggressiva anslag, hänger ut henne och kollegan Sofia på sociala medier och lägger ut en film på Youtube där socialtjänsten anklagas för att kidnappa barn.

Elva personer åtalades för olika grader av inblandning i attentaten. Åtta av dem friades helt, medan två dömdes till ett och ett halvt års fängelse vardera och en person, en 25-årig kvinna, dömdes till skyddstillsyn för medhjälp. Den ene som fick fängelse för brotten är den 20-årige brodern i familjen som döms för bland annat grov skadegörelse och våld mot tjänsteman. Den andre är en 45-årig man som tingsrätten anser har anstiftat brotten genom att ha uppmuntrat till dem.

Det var först när rättegången började som polletten trillade ner för Margareta. – Men, tänkte jag, jag är ju här ensam! Ingen från kommunen deltog vid rättegången.

Målet kommer upp i hovrätten den 15 augusti, både åklagaren och försvaret har överklagat domarna. Margareta kommer inte att vara med under rättegången.

Den 1 april började hon ett nytt jobb, som socialsekreterare i en annan kommun.

– Det skedde några attentat där i oktober, på samma tema, mot socialsekreterare. Den kommunen betalade de kostnader som uppstod, och både chefer och de drabbade satt med på samtliga möten, säger Margareta.

-Pettersson läser om detta på DN, men hattidningen glömmer att berätta att det är ”Elva araber som åtalas och förlorat sin assistansersättning på 750000 kronor.


11 responses to “Araber hämnades på socialsekreterare – får hårdare straff

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Kommunens förlikningsbud är ett sannskyldigt skambud, och i proportion till 750.000 riksdaler per år för systematisk vanvård, är summan 63.000 kr i ersättning för att ha tvingats omorganisera hela familjens tillvaro, rent förbannat oförskämt. Det har bildats ett regelmässigt förfaringssätt där brottsoffren bestraffas in absurdum.
  Andreas.

  Gilla

 • age

  ”Öppna era hjärtan!”
  – Och det blev ju bra!

  Gilla

 • Tony

  Annat ämne.

  Den fega hattidningen Expressen med den blekfete Tomas
  Mattsson i spetsen lotsas inte om SD s skuggbudget
  överhuvud taget i dag, enligt dom finns inte SD, heller inte
  dom minst 2,5 miljoner som väntas rösta på dem i nästa val.
  Ni som köper den tidningen ge f-n i det, det är den garanterat
  bästa metoden att plocka ner skitmopsarna på jorden!

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Undrar varför inte socialsekreteraren inte får en belöning av försäkringskassan för att de slipper fortsatta felaktiga ubetalningar på 750 000 kr/år. Varför satt hon ensam som målsägare i rätten? Varför utvisade man inte hela tjyv-skocken direkt? Varför skall socialsekreteraren behöva ta skyddad identitet, när de istället skulle ha utvisats? Stort svek att vara så undfallande mot dessa svinaktiga kräk.

  Gilla

  • Mia

   Försäkringskassan måste väl fortsätta att betala för pojkens vård och hur dyr den är beror på hur många som behöver vara anställda för att täcka upp alla timmar.
   Jag skulle gärna vilja veta på vilka grunder pojken omhändertogs, men det är kanske sekretess på det.

   Gilla

   • Lena

    Försäkringskassan är inget exporterande företag som säljer varor för att få intäkter, de importerar eller stödjer importen av kostnader…………betalar gör skattebetalarna !

    Gilla

 • ossie

  Undra på att det är brist på Socialsekreterare. Att behöva att ha med dylikt slödder att göra är ju ingen drömsits. dom är ju spridda över hela landet numera.

  Gilla

 • Argus

  Skicka ut (hem) hela klanen.

  Gilla

 • jan

  Sverige måste sluta med ”snällismen”. Buset skall låsas in för att sedan utvisas ur landet..

  Gilla

  • okänd

   Om man vill jobba som socialsekreterare får man skylla sig själv.
   Dom tror dom är påvar.
   Har inget medlidande alls för den/dem.
   Det enda var att dottern kunde råka illa ut, hon har inget med mammans jobb att göra.

   Gilla

  • dave

   Det skall göras så fort dom sätter sin fot på svenskt territorium.
   Lås in, deportera.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: