Mikael saknar armar och ben – försäkringskassan tycker han ska klara sig själv

DET NYA SVERIGE. Försäkringskassan kastar ut Mikael Andersson, 49. Avsaknad av ben och armar är inte ett tillräckligt starkt skäl för att få hjälp i det nya tuffa Sverige. – Jag straffas för att jag kan borsta tänderna själv, säger Mikael Andersson.

Mikael Andersson föddes utan ben och armar. Läkarna dömde honom till ett liv på institution.
Idag driver Mikael Andersson en framgångsrik föreläsningsverksamhet samtidigt som han tar hand om sina fyra barn.

Men livet är inte en dans på rosor utan ben och armar.– Jag har ett stort behov av hjälp i min vardag, säger Mikael Andersson.

Fram tills nu har hustrun Christina varit Mikaels assistent. Men nu drar Försäkringskassan in hjälpen.

Förklaringen är en förändring av reglerna för vad som räknas som ett grundläggande behov som berättigar till assistans. –Tillreda mat och diska är inte längre ett grundläggande behov.
Mikael Andersson når därmed inte upp till de 20 timmar som han behöver för att få hjälp av Försäkringskassan.

Nu efterfrågar Mikael Andersson en debatt om den hjälp som funktionsnedsatta får i dagens Sverige. – Det är ett för stort fokus på vad assistans kostar. Ingen pratar om vilka värden de tillför, vad assistans innebär för livskvaliteten. Jag önskar att människor såg funktionsnedsatta som en tillgång och inte bara som en kostnad.

Läs mer på Aftonbladet. 

-Pettersson tycker att Mikael ska söka asyl, där finns inte något fokus på kostnader och de “ensamkommande barnen” mellan 15 och 40 har rätt assistans dygnet runt…

mikael_andersson

11 thoughts on “Mikael saknar armar och ben – försäkringskassan tycker han ska klara sig själv

 1. Mår dåligt av att läsa om Sveriges förfall. Bind ihop händer och fötter på ansvariga och se hur de skulle klara sig utan.
  Tyvärr så satsas pengarna som Mikael och många andra har rätt till på HVB hem och de som bor där är ändå inte nöjda.
  Nu får det vara nog!!!

  • Kan det vara så att, svenskingarna, vill upprätthålla sin benämning ute i Europa SWINJA – svin, grisar, Som de gör de mest idiotiska och avskyvärda saker mot sina egna. Jag tror knappas att, svin är sämre än svenska swinja.

 2. Man häpnar fortfarande vill inte tro att det är så illa.
  Vi får nog se värre vad det lider: FY FAN Sveriges politiker borde begå harakiri

 3. Med andra ord ska vi inte stödja Alliansen eller SD som hjälpte Alliansen med stölden 314 miljarder från sjukförsäkringen och nu hindrar regeringen för en ändring av FK s regelverk

 4. Alla som bor i Sverige ska alla ha rätt till hjälp el??? gäller det bara ensamakomandebarn + flyktingarn som få hjälp?? Känns så orättvist Man ska inte vara svensk i sitt eget land

 5. Dom borde ha en rad under där det står ” Gäller inte
  handikappade och fattigpensionärer”, för det är ju så
  det fungerar?
  Sen tycker jag hellre dom borde kalla sig forntidspartiet?

  • Tryckfels-Nisse har varit i farten, det ska stå “Ett bättre Sverige för Allah”. Traditionell socialdemokratisk politik sedan 1970 och nymoderat politik sedan 2006.

   • Helt rätt Argus! Tack för påpekandet!

    Jag hittade ytterligare ett tryckfel. Under Socialdemokraterna ska det givetvis stå …

    T R A M S P A R T I E T

    i stället för det felaktiga:

    F R A M T I D S P A R T I E T

    Med den s k Svenska modellen-politiken mm bedriver sossarna en föråldrad kräftgångspolitik. Dom gör som levande kräftor … de går baklänges. Precis som kräftan vet (S) inte vart de är på väg men i ljusa ögonblick tycks de iaf veta var de har varit.

 6. Duktiga Mikael! Men tyvärr, du har fel kön, fel etnicitet, fel religion och fel ursprung. Hade du istället ägnat dig åt att hugga lemmarna av andra i religiös krigföring hade du erbjudits dygnet-runt-service av Mona Sahlin.

 7. mållös………..måste vara ett misstag………annars har tjänstemannen begått allvarliga tjänstefel……….. avsätt vederbörande nu och kompensera Mikael genast………Har Aftonbladet fatta nu???

Kommentera