Asylpengar går till lekland

INVANDRING. Aftonbladet ondgör sig över att Bert Karlssons asylimperium går med vinst och att vinsten används till att täck förluster och investera i andra verksamheter i Sverige.

-Pettersson tycker det är bra, det näst bästa efter att stoppa invandringen. När vi nu tillåter asylbaroner att tjäna pengar så är det bra att de investerar och skattar i Sverige vilket många andra undviker att göra.

Från augusti 2015 och ett år framåt så fakturerade Jokarjo staten 705 miljoner kronor för flyktingars boenden och mat.

Värre är att Migrationsverket betalar 2,5 miljoner skattekronor om dagen för asylboenden de inte använder men det är knappast Berts fel.

Felet ligger hos de väljare som röstad på  de politiker vi har och dessa politikers och journalisternas lögner om hur bra och lönsam asyl invandringen är.

Schibsted, som äger Aftonbladet redovisar en vinst på 910 Mkr för helåret 2014. Omsättningen uppgick till 5038 Mkr. Om de pengarna investerades i Sverige eller gick till de norska aktieägarna vet jag inte.

bert-i-badet

Aftonbladets retorik påminner mig om Twittervästern som tycker det är förkastligt att tjäna pengar på att erbjuda asylsökande mat och husrum men tycker det är kanon att tjäna ännu mer pengar på att erbjuda juridisk hjälp till asylsökande.

Varför inte drevet går mot asyladvokaterna på samma sätt som mot asylbaroner som Bert är för mig obegripligt. Anne Ramberg & Co borde väl kunna arbeta gratis…

17 thoughts on “Asylpengar går till lekland

 1. Jag tycker att ni är väldigt orättvisa mot Bert Karlsson. Han är ALLTID tillgänglig för intervjuer och kommentarer. Han diskuterar kontrakt, priser och uppläggen med Migrationsverket öppet och uppriktigt.

  Han presenterar förslag efter förslag hur denna industri skulle kunna pressa ner priset för skattebetalaren. Han släpper in TV-team och journalister till sina anläggningar för påseende, som ofta måste jag säga, har en jä-a attityd mot Bert.

  Det märkliga är att så många vill ställa Bert till ansvarig för migrationen. Man kan ju nästan få för sig att det är han som stått på torg och basunerat ut till hela världen: Sverige inte bygger murar, inte har volymbegränsningar till migration och står med plakat ”Refugees Welcome”. Inget pass? inget visum? Inget inresetillstånd? Inga problem. Kom ändå. Vi kollar ändå ingen

  Han har ju faktiskt med järva grepp lyckats och reda ut den situationen som våra myndigheter har satt oss i.

  Ta t.ex. madrass incidententerna på våra flyktingförläggningar när allt var som värst. När alla slog ut med armarna och menade att det inte gick ens att få tag i en enda madrass i hela Sverige, så fixade Bert fram madrasser genom briljant driftighet och företagsamhet på sitt eget sätt!

  Nä, de riktiga baronerna kan du aldrig syna. Ta Herr Leif-Ivan Karlsson som exempel. Frågor om asylboende vill han inte diskutera, om du ens kan träffa honom i Sverige. Han sitter gömd på sitt gods eller är på semester i Florida. Du kan ju kanske få se en glimt av honom i nån dokusåpa när han sitter i en av de två guldpläterade sofforna som han och Saddam Hussein har haft, eller läsa om honom och hans familj i en exklusiv intervju i nån veckotidning.

  Ställs han till svars? Icke…

  http://www.svtplay.se/klipp/4458093/bert-karlsson-pa-vag-att-tjana-hundratals-miljoner-pa-flyktingar

  http://www.expressen.se/nyheter/han-lever-i-lyxen–men-saljer-misaren/

 2. Det är skönt att det finns världsledare som talar KLARSPRÅK. Jag hoppas att han kan knäcka de storflabbade demokraterna..

 3. Nu ska EU ha fått till stånd ett avtal med Afghanistan om att de många migranterna skall migrera hem i chartrade plan.

  Det är skönt att veta att majoriteten av de som kom t sverige som ensamkommande tillhör denna grupp och snart får de raka sig hemma i stället för här.

  Skönt för uppväxande tjejer i Sverige att dessa inte blir kvar. Det sparar mycket lidande framöver.

  De flesta har nog uppgett en ålder som inom kort gle den till 18-åringar och då finns bara återvändo som alternativ. Vore bra om de minderårigas föräldrar kunde spåras upp (via deras mobiler t ex) så att de kan komma och möta dem när de kommer hem.

  Länge kommer vi att behöva betala för dem eftersom pengar lånas. Men att de ska härifrån är en stor lättnad. Det är inte mycket som talar för att de skulle bli väl mottagna i samhället givet att de ljuger och tafsar.

 4. Aftonbladet vänder sig till de 25% av befolkningen med en IQ på c:a 60!

 5. Alla asylpengar går till leklandet, minst 500 miljarder per år!
  Och leklandet i detta fall är Sverige, hela världens lekstuga. Hit kommer all sköns slödder och ohyra från främst Afrika och mellersta österns grustag, mördar och våldtar, stjäl, vandaliserar och lever jävel på vår bekostnad!
  Sverige har förvandlats till deras nya bisarra lekstuga!
  Janne

 6. Vad som nu blir allt tydligare i Sverige är att regeringen i hanteringen av massinvandringen inte bara tappat kontakten med sina väljare utan även med landets kommuner. De körde över kommunerna och tog av dem deras självbestämmande när de tvingade dem att ta in fler och fler trots att inga bostäder fanns.

  Sen stryper de invandringen och kommunerna står där med upphandlade bostäder till nysvenskarna, ibland på fleråriga kontrakt.

  Som vanligt ser de bara till sig själva och sina närmaste. Att de tagit in V och Mp i båten har inte gjort saken bättre.

 7. Är det bara giriga sossar som Jan Emanuel Johansson (bl a HVB-hem), Ole Salsten (privat friskola), Pär Nuder (förmedlings-arvode för försäljning till riskkapitalister) m fl, vilka har rätt att göra grova vinster på uppemot 1 miljard SEK intjänade på skattefinansierade verksamheter i den lukrativa svenska välfärden?

  http://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article15756575.ab

  Och sedan använda vinsterna till att köpa sig lyx … men även sälja av en del tillgångar.

  http://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/kandishem/ex-politikern-jan-emanuel-johansson-saljer-lyxiga-vindsvaningen/

 8. ”Du är lika som ett lejon bland hedningarna, och såsom en havsorm – det vill säga som en drake i havet …”
  (Herman Melville: Moby Dick eller Den vita valen)

 9. Vad är det som tvingar Migrationsverket att anlita dom som tillhandahåller asylboende , och vad angår det Aftonbladet var dessa aktörer gör av sina vinster. Det är väl inte avtalat att dessa inte ska ta ut någon vinst ,om så vore fallet så fanns det väl ingen privatperson som vore intresserad av att bedriva anläggningarna överhuvudtaget . Och om Aftonbladet är för ideellt arbete så är det väl inget som hindrar dom att starta boende , nej det är väl snarare så att dom ska vara tacksamma för att det finns dom som håller på med detta. Och innerst inne så vet Migrationsverket om detta för dom sitter med svarte petter .

  • Jag håller med Dig angående Aftonbladet och deras nyfikna långa näsor i allt som rör sig! Dom är som all svenska media ren skit och 100% pest!
   Men däremot anser jag att det vore enbart av godo om inte en enda svensk tillhandahöll en enda kvm. bostadsyta för dessa hitresta parasiter.
   Här skulle vi hålla ihop för att om möjligt åtminstone dämpa massinvassionen en smula.
   Utan boenden inga nya invällare.
   Men girigheten tar tyvärr överhand för en del sinnesslöa varelser!
   Som jag har sagt tidigare, jag skulle aldrig världen hyra ut en enda kvadratcentimeter av min bostad, över min döda kropp!
   MVH
   Janne

Kommentera