Bröderna Ahmad får nio års fängelse var för mordförsök


INVANDRARVÅLD. Nio års fängelse vardera. Det blir påföljden för de två bröder som sägs ha skjutit en man vid Rosengårdsskolan i maj. Detta trots att den skjutne tagit tillbaka allt han tidigare sagt om brödernas skuld.

Den berättelse som framkommer i tingsrättens dom kantas av frågetecken.
Rätten menar dock att man ska betrakta de båda bröderna, 24 respektive 26 år gamla, såsom skyldiga till den skottlossning som träffade offret, som också   är invandrare, i magen och som mycket väl kunde ha kostat honom livet.

-Pettersson ser att våra vänner på Sydsvenskan har en skapligt lång artikel om fallet, dock har de inte utrymme nog att nämna att  Malmö tingsrätt dömde Alaa Ahmad, född 1992, och Ahmad Ahmad, född 1990, till vardera nio års fängelse för försök till mord.

De båda dömda är svenska medborgare och kan därmed inte utvisas men glöm inte bort att Moderaterna med flera lovade inför valet 2010 att lagen skulle ändras så det ska bli möjligt att återkalla medborgarskap.

Brödernas pappa var också åtalad men han frikändes.

Mål nr. B 3308-15

Tidigare på bloggen.


One response to “Bröderna Ahmad får nio års fängelse var för mordförsök

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: