300 irakier återvänder från Sverige varje månad


INVANDRINGEN. I år har omkring 300 asylsökande irakier varje månad valt att lämna Sverige och återvända till sitt hemland. Det rapporterar SR Ekot. Sammanlagt rör det sig om 2 600 personer, en stor ökning jämfört med 177 under samma period i fjol. Långa väntetider på Migrationsverket och den nya tillfälliga lagstiftningen som endast ger tillfälliga uppehållstillstånd tros ligga bakom ökningen, rapporterar Ekot.

-Pettersson antar det inte bara är långa väntetider och lagstiftning som ligger bakom. Det skulle knappast får någon som flytt för sitt liv att återvända.

Ekot berättar om Sudat Alwandaui som drog tillbaka sin asylansökan efter åtta månader i Sverige och åkte hem till Irak. Han klagar på ekonomin, och att han bara fick 61 kronor om dagen av myndigheten. Dessutom hade Sudat fru och tre barn kvar i Irak och de klarar tydligen av att leva där.

61 kronor är en bra summa, den går att överleva på men det är svårt att leva ett bra liv med de pengarna. Precis som det ska vara. Sudat, verkar helt enkelt ha varit en ekonomisk flykting som trodde att Sverige var ett bidragsparadis.

Nedan en film från norra Irak dit Sudat Alwandaui har flyttat och där hans fru och barn varit under tiden Sudat suttit i Sverige och klagat…där finns plats för många fler återvändare.


9 responses to “300 irakier återvänder från Sverige varje månad

 • dave

  Det skulle vara varje timma.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Alltid något, sa flickan när hon fick den i akterpartiet! Tack och hej, leverpastej!
  Andreas 😉

  Gilla

 • nosferatu

  Hade hellre sett somalier återvända men detta är en bra början.

  Gilla

 • Mimi N.

  Bedragarna ska skickas hem på egen bekostnad och med handbojor.

  Gilla

 • Clas

  Den verkliga anledningen till att de återvänder är att de får betalt för att resa hem. De får 30 000 kr per individ i s.k. återetableringsstöd av svenska skattebetalare. Detta efter att ha varit här på semester med allt betalt av svenska skattebetalare s.k. ”all inclusive”.

  Gilla

 • Sven

  Det går för sakta, 30 000 återvändande migranter i månaden är vad vi behöver, under 6 år under förutsättning att inga nya tillkommer.

  Gilla

 • jan

  Välfärdsmigranter som tröttnat på att vänta en egen lägenhet och livstids försörjning.

  Gilla

 • mari svensson

  Om dessa siffror stämmer så jublar vi!!! Fler borde följa deras exempel. Detta ger oss bevis för det vi vetat hela tiden – att de var ekonomiska ”flyktingar”. Samtidigt som de lämnat fruar och barn kvar i ”kriget??” Inget stämmer med deras Sverige ”besök”, de är bedragare rätt och slätt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: