Äldre tvingas köpa matlådor i stället för att äta tillsammans, det gillar Advokatsamfundet

ÄLDREVÅRD. Från att tidigare ha ätit tillsammans tvingas de äldre på boendet Bergsgläntan i Ullatti nu köpa egna matlådor. En kraftig försämring menar anhöriga som anmält Gällivare kommun.

– I femton års tid har det fungerat jättebra, men förra sommaren ändrades det. Nu påstår kommunen att de bor hemma med hemtjänst, säger Gerd Sevebring, som har sin bror på Bergsgläntan.

Fram till 1 juni 2015 ingick samtliga mål för de boende på Bergsgläntan i Ullatti. Personal färdigställde måltiderna på plats och de äldre fick själva välja om de ville äta tillsammans i matsalen eller i sina egna lägenheter.

Efter förändringen ska den enskilde själv köpa matlådor som levereras till boendet från Gällivare. Även frukost, mellanmål och kvällsmål ska inhandlas av den enskilde och måltiderna ska ätas i den egna lägenheten och ätas på rummen.

– När vi fick informationen om det här frågade jag dem, ”Menar ni verkligen att det ska slutas lagas mat här och att alla ska sitta på sina rum och äta?” Men så skulle det inte bli, de skulle få möjlighet att sitta tillsammans och äta men första dagen vet jag att alla satt inne på sina egna rum och åt, säger Anne-Maj Mickelsson, anhörig till en av de boende.

Efter att anhöriga anmält Gällivare kommun till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktas nu kritik mot hur förändringen genomförts.

IVO skriver att det ”har blivit en väsentlig förändring för den enskilde. Förändringen gäller främst måltider och social gemenskap…Det förefaller som att beslutet ändrats till den enskildes nackdel.”

När det gäller stora förändringar är det, enligt IVO, viktigt att de personer som berörs, får information i god tid och ges möjlighet att ställa frågor och diskutera situationen.

– Jag tycker att det är jättebra att Inspektionen för vård och omsorg ger skarp kritik, men jag upplever att det är som att hälla vatten på en gås, det blir inte någon förändring, säger Gerd Sevebring.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla över. Vi kan lika gärna ta steget fullt ut och införa Ättestupa för våra gamla.

Huvudsaken är att de nya svenskarna får den service de förväntar sig och att de ljugande unga, bortskämda männen som kallas ”barn” har tillgång till daddor dygnet runt.

svt-anne-ramberg

Allt nedan kommer från Thoralf Alfssons blogg, läs gärna den

VYKORT TILL ANNE RAMBERG!

Jag har tidigare tyckt att Anne Ramberg är en vacker kvinna. Men när jag satt i riksdagen och var ersättare i Justitieutskottet fick jag möjligheten att delta i en middag hos Advokatsamfundet i diplomatstaden på Östermalm med Anne Ramberg som värd. Då ändrade jag uppfattning.

Jag kommer ihåg att jag promenerade ut till diplomatstaden medan resten av ledamöterna i utskottet åkte taxi. Jag minns att det var ett vackert hus och miljö, värdigt advokatsamfundet. Middagen och maten var väl ok men jag minns att samtalet under middagen fick det att krypa i skinnet på mig. Jag minns att jag deltog väldigt kort i samtalet men att mitt inlägg inte passade övriga ledamöter. Även de samtal som fördes efter middagen när lite drycker serverades passade inte mig. Jag deltog inte i någon större utsträckning i dessa politiskt korrekta samtal och mingel. Jag lämnade middagen relativt tidigt och ganska diskret med någon förevändning. Jag minns att när jag slagit igen dörren och tagit några steg från dörren, att jag stannade och tog några djupa andetag för att inte utbryta i ett fullständigt avgrundsvrål, utan istället andades jag frisk luft en god stund innan jag promenerade hem på Östermalm.

I söndagsintervjun väckte återigen Anne Ramberg starka reaktioner när hon menade att Sveriges pensionärer måste göra avkall på sin välfärd till förmån för humanismen, det vill säga för att Sverige skall ta emot fler flyktingar.

När hon senare fick kritik kallade hon indirekt den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali för en ”brunråtta”. Dessvärre ångrar hon inte sitt uttalande utan fortsätter med nedanstående på sin blogg.

”Det hat som där framskymtar mot flyktingar och människor i nöd och mot dem som driver flyktingarnas sak är kväljande. Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor.

Bedrövligt är också att skåda hur en moderat riksdagsman väljer inte bara att ropa med gatans parlament utan att därtill, i många stycken, agera som dess taltratt. Hanif Balis samtalston hör hemma, inte i Sveriges riksdag, utan i rännstenen.”

Det där med rännstenar känner vi Sverigedemokrater till alldeles för väl.

”Taltratt. Rännstenen. Gatans parlament. Bruna råttor.

 Det är dessutom en korrigerad version. I ursprunget var Bali ett exempel på dessa ”bruna råttor”. Efter hårda reaktioner ändrade Anne Ramberg till skrivningen ovan.”

http://www.svd.se/bristen-pa-stringens-forsurar-debatten

Jag har tidigare uppmanat Anne Ramberg att avgå efter att hon uttryckt nedvärderande åsikter om Sverigedemokraternas nämndemän i SVT.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/06/8769671-sparka-anne-ramberg-fran-advokatsamfundet/

Jag är väldigt trött på dessa 30-talsepitet  som ständigt och jämnt klistras på de som försöker förändra vårt samhälle och som är kritiska mot den förda invandringspolitiken.

Rebecca Weidmo Uvell har idag också skrivit del 1 av ett blogginlägg om Anne Ramberg som är mycket läsvärt. Del två kommer sannolikt snart också. Hon sågar Anne Ramberg jäms med fotknölarna.

http://www.uvell.se/2016/09/23/united-states-of-anne-ramberg,-del-1-33486210

Ny tycker jag att det är dags igen! En av mina läsare ringde idag och föreslog en vykortskampanj för Anne Rambergs avgång. Ett vykort ”väger” faktiskt mycket tyngre än ett mejl som kan försvinna/raderas med en knapptryckning.

Jag uppmanar alla att skriva ett vykort till Anne Ramberg. Skriv vänligt och inga hot eller otrevliga kommentarer utan en vänlig uppmaning till Anna Ramberg att lämna Advokatsamfundet och sina övriga uppdrag och ta ut sin sannolikt stora pension!

Mitt vykort kostade 4 kronor och med porto blir det 10 kronor. Det tror jag alla kan kosta på sig för den goda sakens skull. Välj gärna ett vykort med svenska flaggan eller svensk kultur. Jag är övertygad om att ett stort antal vänliga vykort påverkar!

Här nedan finns min hälsning till Anne Ramberg. Använd gärna samma text.

thoralf_vykort thoralf_flaggor

18 thoughts on “Äldre tvingas köpa matlådor i stället för att äta tillsammans, det gillar Advokatsamfundet

  1. Rebecca Weidmo Uvell har på sin blogg Uvell komunikation granskat generalsekreteraren för advokatsamfundet Anne Ramberg,mycket intressant och bra gjort av Rebecca W U.


    Landets mest kända advokat – Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet sedan 16 år – är i blåsväder. Igen.

    För Ramberg har gjort sig känd från allt ifrån att tysta interna kritiker till att svinga, framför allt mot höger, med ett vukabulär som delvis delas med Sebbe Staxx.

    Nyligen intervjuades hon i lördagsintervjun i P1 och fällde då det redan klassiska uttalandet att humanismen, som hon likställer med ett stort flyktingmottagande, kräver att pensionärer får göra avkall på sin välfärd.

    Många reagerade negativt på detta påstående.

    Innan vi går vidare in i rallarsvingarnas värld tänkte jag att det är bra att börja med att se vad hennes uppdrag går ut på.

    På Advokatsamfundets hemsida kan man läsa att förbundet ska:

    – upprätthålla en rättrådig och yrkesskicklig advokatkår
    – följa rättsutvecklingen
    – tillvarata advokaternas allmänna yrkesintressen
    – verka för sammahnhållning mellan advokater”

    http://www.uvell.se/2016/09/23/united-states-of-anne-ramberg,-del-1-33486210

  2. Skrämmande vad mycket makt denna obehagliga människa har. Är det i själva verket hon som styr landet? Jag har slutat tro på att det här landet går att räta upp så länge vi har nuvarande låtsas-regering. SD är mitt enda hopp.

    SD måste efter valet 2018 (eller efter extraval så snart det bara går) börja med att rensa bort korruptionen i myndigheter och rättsväsendet samt ändra i grundlagen ang mångkultur och EU-medlemskap. Sverige måste ut ur den globala mördarmaskinen EU som tuggar i sig de gamla nationalstaterna och spottar ut den globala fascistdiktaturen.

    SD 2018, men helst tidigare! Sverige ut ur EU!

  3. Ska vi Svenskar och dom jobbat ett helt liv släpa oss i lorten och få ett sämre liv på bekostnad av att tidigare regering och nuvarande tycker att vi ska offra oss för dessa parasiter som ska ha allt och lite till som missbrukar vårat system med ljug och lögner och sedna åka på semester till sitt hemland som dom ljugit ihop en historia om att dom har flytt ifrån.
    Dom där humanisterna som dom kallar sig måste vara väldigt enkelspåriga, verklighetsbefriade och ha svårt för att bryta med sina ryggdunkar vänner ,kultur-knutte-maffian och tänka samma som dessa för att få behålla sina tretton uppdrag .

  4. Bravo, Thoralf.
    Vykorten en strålande idé ! Skall absolut sända ett.
    Hoppas verkligen att alla ovanstående kommentatorer gör samma. Vill vi verkligen åstadkomma en nödvändig förändring, är det ett måste att också alla ställer upp.

    • När man ser henne på bild så utstrålar hon en oerhört stark maktfullkomlighet,superego och enorm girighet,detta är allt annat än vackert,inte ens skalet kan maskeras.

      • En utomordentligt välformulerad slutledning, vilken överensstämmer med min egen uppfattning. Egocentriciteten inkarnerad, skräddarsydd för manipulativa finter och självförhärligande framträdanden.
        Tack för Din respons!
        Andreas 🙂

  5. Låt Anders vara Anders slutar och plötsligt en ny praxis om att ungkarlar skall skickas tillbaka. Return to sender?
    Är det här Anders kommer att komma in och stötta dem i sin rätt att överklaga. Ungkarlar kommer inte att få stanna för det – men advokaterna jublar över den ökade efterfrågan på deras tjänster? En evighetsmaskin – det är en evighetsmaskin?

    Men det är glädjande med den nya praxisen så att ungkarlar kan börja hjälpa till i sitt hemland.

  6. Man tappar orden. Finns det verkligen ingen kvar i ledande politisk ställning som har ryggrad nog att ta itu med denna likgiltighet inför de äldre? Och då har vi ännu inte klart för oss hur de på demensboenden har det. Det är skamligt hur likgiltiga ni är för de som byggt detta land och denna välfärd som nu andra länders medborgare i stället får del av. Skäms!

  7. En opinonsbildare av den vidrigaste sorten!
    Att hon kan forsätta med sina bisarra uttalanden utan repressalier är bara för mycket.

Kommentera