Gemensamma EU-regler ett gissel för S

Vi har i ett par år hört Stefan Löfven, Morgan Johansson och andra socialdemokrater manifestera för ett EU där man hjälps åt med asylkaoset.

Gemensamma regler, utbrister man från de socialistiska leden. Bra i sig då alla, förutom vänsterpartister, inser att lilla Sverige inte kan ta detta gigantiska ansvar. Samtidigt gör dessa gemensamma regler att Sverige inte kan öppna för generösare invandringsregler efter de tre år nuvarande regelverk gäller.

Till sommaren 2019 var det tänkt att de nu stramare reglerna ska gälla och därefter finns viljan att återgå till de generösa som försatte Sverige i den situation man nu befinner sig i. Vi vet att Stefan Löfven och andra partitoppar använder orden om att hela EU måste ta sitt ansvar och att EU måste införa gemensamma asylregler. En självklarhet man borde sett för redan tre decennier sedan.

De socialdemokratiska topparna vill behålla de stramare reglerna även efter sommaren 2019, åtminstone uppger man det utåt. Påtryckningarna från de socialistiska leden kan dock bli för stor. Vänsterpartiet vill redan nu luckra upp de nya reglerna, Miljöpartiet kommer aldrig gå med på en längre tidsfrist och från Socialdemokraternas egna led mullras det allt högre. Vi kunde igår höra hur 70% av de socialdemokratiska kommunpolitikerna vill återgå till de generösa asylregler som försatt Sverige i en oerhört svår och kostsam situation.

”Vi kan bättre i Sverige än som det är i dag. Vi har har fått en andningspaus nu och vi har möjlighet att faktiskt ta emot…//…Jag tror att vi skulle kunna klara av att ta emot 163.000 flyktingar till Sverige en gång till, vi bevisade faktiskt att vi kunde göra det”

Säger Ebba Östlin från Botkyrka. Kunde vi verkligen ta emot 163 000 asylsökande? Är det vad verkligheten berättar? Ja, varför inte fråga henne?

”Det gör vi om vi vet om det i tid. Förra gången blev vi väldigt överraskade när det kom så väldigt många så hastigt. Har vi lite tid på oss så klarar Sverige det, garanterat”

Säger Hans Jildesten från Storfors. Stämmer det verkligen? Fråga honom vet ja.

”Sverige kan inte gå tillbaka till det som var innan den tillfälliga lagen kom till, den måste permanentas”

Säger Göran Dahlström från Katrineholm. Dahlström är en av ytterst få socialdemokrater jag känner förtroende för, så varför inte kontakta honom?

Det verkar blåsa upp till strid i de socialdemokratiska leden. H

SVT

Det får gärna stridas i Socialdemokraterna, men oavsett hur striden avlöper är det EU som sätter reglerna.

Stefan Löfven vill se gemensamma asylregler i EU och med just sådana omöjliggörs en återgång till mer generösa regler. EU-kommissionen har sett till att strama upp asylreglerna, men i vanlig ordning finns ett par kryphål. Om socialisterna vill använda dessa måste man begära ett undantag och frågan är om man vågar detta med tanker på den situation socialistiska och borgerliga partier försatt Sverige i?

SvD

2 thoughts on “Gemensamma EU-regler ett gissel för S

  1. Finns bara ett sätt. Rösta bort sossar och miljöpartister.
    Tala med dina vänner som röstar på dessa partier. Be dem sluta läsa pk tidningar. Köp en data i stället, där nyheter kommer fortare och är korrekta. I varje fall kan dem bilda sig 2 uppfattningar.
    Numera kan gamla och andra få RUT avdrag på datahjälpstöd. Utnyttja detta.

Kommentera