Skapa reservat för flyktingar i Sverige


Flyktingar som kommer till Sverige ska placeras i reservat med strikta gränskontroller där de får klara sig själva utan bidrag från det svenska samhället.

Nej, det är ingen Sverigedemokrat eller alternativ media som föreslår detta. Det är en av världens ledande ekonomer, Paul Romer.

Paul Romer är en amerikansk nationalekonom, är idag verksam som professor vid Stanford University och har varit aktuell som mottagare av Nobels ekonomipris. Vid kommande månadsskifte blir han dessutom ny chefsekonom vid Världsbanken. Romer är m.a.o. ingen dununge.

Romers förebild är Hongkong, som under brittiskt styre tog emot miljontals flyktingar från Kina. Idag är Hongkong en av världens ekonomiska stormakter.

Romer menar att Sverige med sina stora och många gånger tomma ytor, är i ett läge där man kan hyra ut landareal och skapa reservat där man kan placera miljontals flyktingar. Dessa reservat ska inte bli en del av Sverige, flyktingarna ska inte bli en del av det svenska samhället, de ska inte erhållas bidrag utan ska tvingas försörja sig själva och reservaten ska bevakas av en strikt gränskontroll som inte tillåter att flyktingarna rör sig ute i det svenska samhället.

Detta menar Romer skulle lätta på den ekonomiska bördan för Sverige. Samma typ av reservat skulle USA kunna införa på Guantanamo, där nuvarande fångläger skulle omvandlas till ett reservat där flyktingar får klara sin försörjning själva.

Visst låter det här som förslag från invandringskritiska politiker och alternativa medier världen över, men så är alltså inte fallet.

DN

Huruvida somalier, afghaner, araber skulle trivas ihop på ett litet reservat återstår att se. Om de sedan inte får en krona i bidrag, utan tvingas försörja sig själva genom arbete är en annan faktor jag misstänker möter motstånd. Fast nog låter det lite som utvandringen till Amerika på 1800-talet, ni vet den som politiskt korrekta personer alltid hänvisar till.

Var i Sverige skulle detta reservat kunna uppföras? Öland har en ungefärlig yta likt Hongkongs och Hongkong har 9-10 miljoner invånare, så visst skulle miljoner flyktingar få plats där, men vill en kommande regering rasera alla kulturminnen som drar turister till ön och tvångsförflytta de cirka 25 000 som idag bor på ön?

Nej, Öland är nog ingen bra idé, inte Gotland heller förövrigt.

Däremot vore Storumans kommun ganska lämplig. Storuman är en av Sveriges mest glesbebyggda kommuner, så här skulle nog ett inhägnat reservat kunna smällas upp. Visserligen är det skitkallt på vintern och snön ligger meterdjup, men vad tusan…detta hindrade inte Karl-Oskar, Kristina och alla svenskar som bosatte sig i norra USA.

 


39 responses to “Skapa reservat för flyktingar i Sverige

 • Johan

  Gotska Sandön kan vara en lämplig plats. Där ska alla som inte kan legitimera sig eller förhalar identifieringsprocessen placeras.

  Gillad av 1 person

 • Mr Q

  I varje fall inte kommunistsvin likt alla er,som ständigt finner lust att visa upp vilket förvånansvärd lågt IQ,ni begåvats med. 🙂

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tord, du synes mig vara en mycket ohyfsad person, bara okvädningsord och otrevliga påhopp i dina inlägg..
  Om du inte trivs här på Petterssons blogg så föreslår jag att du loggar in på Aftonbladet eller Expressen och grottar ner dig där istället.
  Hittills kan jag inte se att du tillfört någonting konstruktivt.

  Gilla

 • upptillkampnu

  NEJ

  Gilla

 • Hönsmamman

  Utmärkt.
  Kommendera dit Alla ivriga förespråkare för massinvandring och låt dem få bli vinnare i sitt eget lotteri. Det kan ju inte bli annat än en lyckans dröm som går i uppfyllelse för dem. Här kan de gränslöst leva fritt och obehindrat i sin aldrig sinande kärlek till strukturlöshet och den eviga hämnden människor emellan.
  De kan provspränga bomber eller producera stenkastare eller självantändande bilar. Eller köldtåliga enmanstält. Eller nåt annat som har hög efterfrågan i gruppen.
  För att mångkulturen skall vara fulländad behövs ju de som representerar vår kultur ( som ju inte finns?) och vem gör det bättre än Reinfeldt – mannen utan hårfäste och en oändlig längtan efter att få öppna sitt hjärta.

  En annan lösning för att finansiera arrangemanget är direktsändning tv inifrån detta massexperiment. Reinfeldt utan livvakter mitt i samlingen är en given succé?

  Gillad av 1 person

  • Malte

   Vad du tycker intresserar ingen,din Pellejöns….

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Högt aktade Hönsmamma!
   En välförtjänt eloge! Din kommentar var utan tvekan aftonens bästa resumé av det kaos som vår inre fiende, makthavarna, tillskapat och man kan blott instämma i Dina tankegångar. Den hedervärde professor Paul Romer och Du har sannerligen det sunda förnuftet gemensamt.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • Stromboli

  I alla krig så finns det vinnare och förlorare, länder som vinner större områden och länder som förlorar områden förutom då alla som samtliga lider mänskliga offer.
  Våra grannar har en intressant film om vad som kan hända om det händer. På en specifik plats i Sverige det är ännu inget reservat för ………….
  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/09/21/195243731/slik-kan-russland-invadere-gotland
  Har en bekant som påstår att jordens hela befolkning skulle få plats där, han sa inte hur.

  Gilla

 • Synonymen

  Gilla

  • Synonymen

   Jag visste att jag hört om eller sett negern tidigare. Mycket riktigt var negern inblandat i något mindre smickrande sammanhang där negerns låga intelligens kom till nytta.

   Skicka hem negern till Afrika med hela sin klan.

   Gilla

  • Lena

   @ Synonymen
   I artikeln så finns det två klipp med den här personen i sin roll i fullmäktige.
   https://asylkaos.wordpress.com/tag/awad-hersi/

   Gilla

  • eva

   Den framtid det blir när utlänningarna, negrer och menaiter, sitter på poster. Mer korruption än någonsin. Det skulle ju berika Sverige!? Ja, sig själva, men knappast svenskarna – vi är bara en aldrig sinande kassako.
   Se till att få stopp på denna politiker och ställ honom inför rätta.

   Gilla

 • dave

  Reservat på Kuba låter bra.

  Gilla

 • Synonymen

  Negerpolitiker i Tensta gör det enda negerpolitiker kan.

  Avgångskrav och massiv kritik mot Tenstas toppolitiker
  http://mitti.se/avgangskrav-och-massiv-kritik-mot-tenstas-toppolitiker/

  Gilla

  • Synonymen

   ”Negern ska bland annat ha försökt att påverka vem som får försörjningsstöd, strukit negativa stycken i beslutsunderlag – och orsakat flera avhopp bland chefer och anställda.”

   Gilla

 • Normann

  Vel, nå ønsker ikke Nordmenn Arabere, Afrikanere eller Jøder i vår fauna, så jeg foreslår Novaja Semja i Norre Sibir 🙂 Dere har selv invitert disse til Dere så vennligst rydd opp selv…

  Gilla

 • eva

  Svalbard, toppen! Ju mer isolerat och kallare – desto bättre. Då kanske ”flyktingarna” inser under vilka livsbetingelser nordborna skapade sitt välstånd. Inga fiskmåsar flög in i deras munnar och ingen fisk hoppade upp i båten utan det var att ge sig ut och arbeta ihop varenda tugga för de flesta. Inget på svensk landområde tack, då skall det måste egen flygplats t.ex. och där inne kan det planeras för terrordåd utanför murarna.
  Men annars är tanken MYCKET, MYCKET BRA och Löfvén kan ju sova på saken några nätter.
  Det är också bättre att upplåta lägenheterna i Stockholms förorter till dem som vill anpassa sig och arbeta istället för att bostäderna som nu skall upptas av bidragstagare. Det skulle de företag i Stockholm som skriker efter arbetskraft också kunna hitta bostäder åt utbildat folk.
  Det lär finnas tomma bostäder på Svalbard, köp dessa och flytta bidragstagarna dit.

  Gilla

  • eva

   Rättelse: ”Då skulle de företag i Stockholm…”

   Gilla

  • Hanna

   Vad menar du, FINGAL? Utveckla dina tankar. Det är Evas åsikt och bara för att hon inte tycker som du behöver hon inte vara sjuk. Förolämpningar passar inte i den här bloggen.

   Gilla

  • Mr Q

   Hanna:
   Strunta i den dåren som figurerar sedan en tid på bloggen under en mängd olika ”alias”… En av de importerade godbitarna… ;(

   Gilla

 • RäddSomFan

  Vill skall inte husera terrorister på vår bakgård inte en chans, dom skall omedelbart skickas tillbaka till det sophög till land som domen gång kom från.

  Gilla

 • Pettersson

  Jorden lockar.

  Svenskar och andra som reste till USA för runt 100 år sedan hade chansen att få en bit mark gratis.

  Villkoret var att de skulle bosätta sig där, arbeta och vara självförsörjande utan en cent i bidrag. Efter fem år så fick de marken av staten.

  Jag tycker araberna borde få samma chans i Norrlands vildmark.

  https://petterssonsblogg.se/2015/11/24/jorden-lockar-infor-fri-invandring-tycker-pettersson/

  Gilla

  • RäddSomFan

   Dom hör inte hemma här och varför skall vi fortsätta förstöra Norrland, räcker det inte med att Zigenarna gjort det, nä skicka dom tillbaka där ifrån dom kom, där hör dom hemma och ingen annanstans på jorden.

   Gilla

 • old SD2014

  Varför inte skapa ett reservat på Svalbard? Vi kan nog får hyra en del billigt från Norge. Isbjörnarna är hungriga och inte så kräsna på vad de stoppar i sig.

  Gilla

  • RäddSomFan

   Förstör nu inte Svalbard, finns ingen anledning att inte skicka dom tillbaka där ifrån dom kom.

   Gilla

   • old SD2014

    @ RäddSomFan
    Då många länder inte vill ha tillbaka sina ”misslyckanden” så är alternativet Svalbard en utmärkt idé, hellre att det lever fan där än här.

    Gilla

  • RäddSomFan

   Då finns det ju bättre ställen än där, varför inte betala ryssarna en summa och låta oss köpa mark i Sibirien och bygga en megastor lagerbyggnad, där dom är tvungna att vara inomhus då dom fryser ihjäl på utsidan, då kan dom åt åtminstone inte hitta på jävelskap.
   Men å andra sidan är snart Ryssarna här, jag har skickat en nödsignal till Putin att vi omedelbart behöver deras hjälp med att utrota fienden …hoppas bara han hör detta 😉

   Gilla

 • ossie

  Svarbard vore en lämplig plats.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: