Tre misstänkta IS-terrorister gripna i Tyskland


ISLAM. Efter en stor polisinsats i tyska regionerna Schleswig-Holstein och Niedersachsen har tre män gripits misstänkta för samröre med terroristorganisationen Islamiska staten. Det rapporterar flera tyska medier.

Under tisdagsmorgonen genomfördes en razzia mot flyktingboenden och andra fastigheter i jakt på potentiella attentatsmän. Tre syrier i åldrarna 17 till 26 år har gripits.

Enligt den federala åklagaren misstänks de tre männen för att ha kommit till Tyskland i november 2015 i syfte att genomföra ett terroristangrepp. Inga konkreta uppdrag eller order har ännu hittats, men enligt polisen ska omfattande material ha beslagtagits.

Der Spiegel skriver att de tre männen reste till Tyskland via Turkiet och Grekland. Enligt inrikesministern Thomas de Maizière har de kommit till Europa genom samma smuggelnätverk som de IS-medlemmar som genomförde terrorattentatet i Paris i november förra året. Enligt den federala åklagarmyndigheten anslöt sig 17-åringen till IS i Rakka i september 2015. Där genomgick han en utbildning i hantering av vapen och sprängämnen.

-Pettersson undrar hur många som tyskarna missat och hur många islamister som finns i Sverige…


3 responses to “Tre misstänkta IS-terrorister gripna i Tyskland

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: