Vuxna män placeras med flickor i högstadiet

INVANDRING. I flera kommuner placerar man nu ensamkommande, som enligt kommunernas bedömningar är vuxna, på egna ”barnboenden”. Problemet med att åldersbestämma asylsökande gör också att vuxna kan placeras i en högstadieklass.

– Framför allt i skolan blir det frustration – då går det ju vuxna män, som inte klarat gymnasiet, tillsammans med unga flickor i nian, säger Åsa Furén-Thulin, sektionschef på SKL.

I fjol kom över 35 000 ensamkommande asylsökande barn och unga till Sverige. Nio av tio var pojkar.
Migrationsverket bedömer när asylansökan registreras om den uppgivna åldern är rimlig, men den slutliga åldersbestämningen görs först i slutet av asylprocessen.

-Pettersson säger att artikeln är nästan otrolig. Inte för vad som står i den utan för att det är Aftonbladet som “avslöjar” att “ensamkommande barn” i själva verket kan vara vuxna… Aftonbladet

Aftonbladets Anders Lindberg kommer med fakta
Aftonbladets Anders Lindberg kommer med fakta ovan.

Medias_rapportering

22 thoughts on “Vuxna män placeras med flickor i högstadiet

 1. Med den erfarenhet jag har från mitt arbete där jag haft med en del iranier och MENA-män att göra vet jag att de tycker det är djupt kränkande att bli uppfattade som barn, som mindre kunniga, som ungdomar. De är ju män och då kan/vet man allt.
  Frågan är nu hur de kommer att reagera om de placeras bland tonåringar och behandlas som sådana trots att de själva är över 20. Kommer de att göra avvägningen mellan att uppge sin rätta ålder och få en annan asylprövning eller vidhålla att de är “barn”?

 2. Jag hade tyckt det varit bättre journalistik om de inte hade väntat så många år med att skriva om den här gamla nyheten.

 3. Arma föräldrar med flickor som skall vara försöksdjur åt Fridolins fullständigt vanvettiga styrning av skolan. Vem har bestämt att dessa ljugande, tafsande, våldtäktsmän skall gå i en svensk skola och inhämta kunskap. Våra flickor och deras föräldrar är totalt utlämnade åt denna kriminella regering. Vi kommer aldrig att glömma vad ni gör med våra svenska barn.

 4. Om det går vuxna män i klasser tillsammans med barn………..chockerande,
  var finns och hörs barnens föräldrar !!

  • Tyvärr är det ingen som vågar säga nåt av rädsla för att förlora vårdnaden! Så långt har förtrycket gått i Sverigeistan!

   • De borde förlora vårdnaden då de tillåter vuxna män i klassrummet tillsammans med sina barn.
    Var är logiken och det sunda förnuftet ?

   • Sunda förnuftet! Nu blir jag nostalgisk! Ja, tänk så skönt det var när detta rådde! Jag vet inte exakt när det försvann, men jag minns som igår när det försvann!

  • @ Lena

   Exakt detsamma frågar jag varje dag,var är alla skolbarnens föräldrar??upptagna med sina jobb och självupptagna med alla sina hobbies ,fester och träningspass??Vet föräldrarna ens om vad som pågår i skolan,vilka vuxna män från barbarikulturer med pedofili som särintresse som går i deras döttrars/söners klasser?Vuxna män från mena skall överhuvudtaget inte gå i grundskolan.Man har hört skräckexempel i 10 år nu och det har bara blivit värre sedan Ruinfeldts Sverigeförstörande år.Föräldrar måste vakna och stå upp för sina barns säkerhet och trygghet till och från och i skolan som de tillbringar så mycket tid i.Sverige är dårarnas paradis no 1.Politikerhelvetet kan bjuda hem dessa totalt okända män från mena till sina egna familjer, dessa vuxna ljugande män som vi inget vet om,är de kriminella,svåra psykfall eller bara lyxsökare som vill ha världens högsta bidrag utan något motkrav.

   • Det är sant att både elev och föräldrar skulle klassas som rasister. Skolan har en agenda och den är inte god. Vid valet 2014 så var det även ett skolval. Min dotter vägrade rösta av flera skäl varav ett var att det gick inte att välja ostört och således rådde ingen hemlighet om vad man röstade på.
    Efter skolvalet sprang elever omkring och skrek -vem röstade på Sd. Otäckt hot under lektionstid.
    Skolan kan inte garantera våra barns säkerhet.
    Så kort det räcker inte med att vi skulle kallas rasister mina barn skulle leva under mycket farliga förhållanden. Ibland har jag velat ringa till skolan och påpeka problemen men stoppats av mina barn som förklarat att 90% av lärarna är lika galna som 7klöverns samtliga politiker.

   • Absolut. Läste vad som hände innan mordet i Broby högstadieskola, hur ansvarig politiker i media hånat en oroad förälder, som skrivit till honom angående barnens säkerhet i skolan. Han menade att föräldern var “rasistisk” och att det inte fanns något att oroa sig för. Sen mördades en 15-årig pojke…

  • Undrar jag med hur det går nu. De kom i horder till dotterns högstadium nu under vårterminen. Vid 9:ans avslutning applåderade alla föräldrar så glatt när de olika klasserna presenterades. Absolut tystnad när de presenterade klassen med ludna gossar. Talande tystnad.

 5. Scoopet för dagen:
  Vuxna män går i nionde klass.

  Ska de nu diskutera detta gamla fenomen innan någon agerar? Varför har de inte agerat på HVB-hemmen? Varför har de till att börja med klassat dem som barn?

  Varför agerar ingen för att straffa dem för bedrägeri?

  Det finns flera led av ansvariga personer som kunde agerat? Vem ska betala för denna monumentala dumhet?

  Detta blir ett särskilt avsnitt i svensk historia som inte blir historia på länge. Följderna av det kommer att bli långtgående. Upphovsman är Reinfeldt som därmed aldrig kommer att glömmas bort. Men inte av anledningar han önskat sig.

  • Nej, upphovsman är INTE Reinfeldt!
   Upphovsmän och kvinnor är dom som röstade på honom vid valet 2010, inga andra!

   Ursäkta språket, men försök att förstå det!

Kommentera