Anna och rasismen

INSÄNDARE. Att Anna Kinberg Batra har litet svårt med killar har jag förstått. I synnerhet har hon svårt med Jimmie Åkesson. På honom klistrar Anna med förkärlek etiketter utpekande honom och hans parti som rasister. Det framgick ju med all tydlighet i söndagens (28/8 -16) Agenda, där Anna hade att svara på frågor om hur Moderaternas nya hårda(?) politik påverkar Allisensen samt förhållandet till SD.


Trots sin makthunger och längtan till Maktens korridorer och en eventuell statsministerpost förhåller sig Anna helt kallsinnig till Jimmies utsträckta hand. SD är rasister, ett rasistiskt parti. Det är hennes mantra. Men som man lärde sig som barn: Den som nämnde´t, han klämde´t.

Ska man börja klistra etiketter på andra, i detta fall ett demokratiskt valt parti med 13% av rösterna i senaste valet 2014, bör man sopa rent framför egen dörr först. Som jag tidigare skrivit om så uttalade tidigare moderatledaren Gösta Bohman att det är skillnad på ’vi och dem’. Vi ska ha dyra hus medan de i u-länderna bor på varmare breddgrader och då räcker det med plåtskjul, som man lätt kan komma in och ut ur när man ska flänga upp i träden och plocka bananer. Vilka som bor i varmare länder och kan plocka bananer förtydligade senare moderatledaren Ulf Adelsohn, som i och för sig tyckte synd om de stackarna, men en neger är ju en neger. Dock, M gjorde sitt bästa att förbättra sitt rykte och skyla över tidigare partiledares uttalanden. Så 2003 valdes till ny moderatledare Fredrik Reinfeldt som kan skryta med att ha en tvättäkta neger som farfarsfarfar som dessutom sades vara kannibal och som reste runt med sin loppcirkus.

Men det som göms i snö, kommer upp i tö som man brukar säga. Skrapar man litet på ytan på en moderat, vad finns väl då där? Jo, med Annas språkbruk, en tvättäkta rasist! Uppdrag gransknings Janne Josefsson besökte inför valet 2002 ett 50-tal valstugor i 30 kommuner för att prata om invandrarfrågor. Kommunalrådet Christer Ewe i Kristianstad hyllar till att börja med, när bandet rullar, invandringen och dess fördelar samt säger att kommunen kan ta emot fler invandrare. Men sedan, då han tror att intervjun är över och kameran avstängd, lättar han sitt hjärta och konstaterar att ”Muslimer är bra på att föda barn och utnyttja vårt system”. Det är nu 14 år sedan och det är märkligt att M på den tiden inte lärt sig något. Men det kanske inte varit så lätt för dem med en kannibalättling vid rodret under lång tid. Ingen vill väl gärna bli uppäten. För att vara rättvis. även S kunde. Ingemar Hulting i Kristinehamn var tydligen mycket klarsynt då han konstaterade att ”Muslimerna är ett hot”.

Om man läser på litet om Moderaterna vare sig det handlar om de nya eller de gamla, så har M sina rötter i Högerpartiet vilket grundades som Allmänna valmansförbundet 1904. Inom varje parti med självaktning finns ett ungdomsförbund. Sveriges Nationella Förbund (SNU) grundades 1915 under namnet Sveriges Nationella Ungdomsförbund, som blev ett fristående ungdomsförbund till Allmänna Valmansförbundet, dvs nuvarande Moderaterna. Om man läser på litet om SNU så kan konstateras att förbundet radikaliserades på 30 talet, och deras ordförande Elmo Lindholm var inspirerad av den s k Lundakonservatismen, och inom SNU var man dessutom imponerad av de fascistiska och nazistiska rörelserna på kontinenten.

Så innan Anna börjar klistra etiketter på Jimmie och Sverigedemokraterna tycker jag att Anna ska förkovra sig i historia, i synnerhet sitt eget partis historia. Och samtidigt tänka på att man inte ska kasta sten, när man sitter i glashus!

Lilla My

HÄR finns lite att läsa om Alliansens och Socialdemokraternas bruna historia. Hur som helst är det märkligt att påstå att Sverigedemokraterna som bildades 1988 har ett brunt förflutet när man inte nämner att ens egna byxor är fulla av skit…

Vi ska väl inte glömma att kommunisterna, som numera kallar  sig Vänstern, är riktigt mörkbruna och en tid stod på Hitlers sida.

8 thoughts on “Anna och rasismen

  1. Anna Kinberg Batra kan och vågar inte ta en debatt med Jimmie Åkesson.
    När dem nu inte hittar några rasistiska uttalande eller rasister inom SD, så kör dem med ”delar inte våra värderingar”.
    Vilka värderingar? Skydda landets gränser? Värna svensk kultur och svenska pensionärer och förfäder som byggt upp landet? Bättre sjukvård? Bättre skolor med ordning i skolsalarna. Rädda naturen i Sverige med stoppa överbefolkningen,
    Börja diskutera politik och vad som händer idag. SD har förslagen.

  2. Tror fortfarande att Reinfeldts ande svävar över Moderaterna, han håller
    till i bakgrunden och matar in sina perversa råd till den rädda karbonkopian
    Anna kindberg Batra. Som den otroligt ynkliga varelse som Reinfeldt bevisligen är, det visade han när han smet ut bakvägen, när han äntligen fick upp korpgluggarna för att detta kommer inte att hålla, så har han inte släppt tanken på att han ska förstöra Sverige helt och hållet.Och med det sjukdomstillstånd som han besitter så låter han andra göra jobbet, men han och hans råd finns i bakgrunden, var så säkra!

  3. Finns det verkligen en majoritet bland moderaterna, som tycker att de har en förtroendeingivande partiledare?

  4. Räddningen för landet heter SD. Om svenska folket kunde vakna upp från sin fega sömn skulle SD bli störst långt före 1018.
    Vet ni förresten vad det är för skillnad mellan en häst och en politiker? Hästen kan inte sko sig själv. 160 000 i månaden för Stefan Röfven är mycket mer än han förtjänar.

    • Dom kunde utan vidare ta bort hundratusen från hans lön, han hade ändå haft en långt högre lön än han förtjänar, han hade kunnat glädja sig åt att en uslare makthavare än han har aldrig någonsin besuttit Sveriges högsta post!

Kommentera