En neger är en neger, eller vad säger du Anna Kinberg Batra?


INSÄNDARE. Att läsa böcker är alltid förkovrande. I synnerhet som minnet alltid verkar vara litet kort. År 1985 gjorde dåvarande moderatledaren Ulf Adelsohn en resa till Värmland, till Persbergs gruvor. I samband härmed fick Adelsohn en fråga om vad han ansåg om bojkott av varor från apartheidregimens Sydafrika.

2014-12-21_0732

Han ska ha svarat: ” Om vi bojkottar varor från Sydafrika blir ju dom stackars negrerna där nere arbetslösa.”

Han kritiserades givetvis men förklarade: ”Nej, jag ångrar ingenting. En neger är en neger och en svensk är en svensk. Jag står självfallet för vad jag har sagt. Jag nämner alltid saker och ting vid deras rätta namn. Och att negrerna blir arbetslösa om vi bojkottar deras varor är ett faktum.”

Vad säger du om det Anna? Utifrån dina uttalanden om SD så verkar M ha ett gediget rasistiskt förflutet. Vad tror du Ebba tycker om det?

Ref. Svenska skandaler, M Bergling & F Nejman, 2014

Lilla My


14 responses to “En neger är en neger, eller vad säger du Anna Kinberg Batra?

 • Moderatledaren: En neger är en neger och en svensk är en svensk | Petterssons gör skillnad!

  […] senare moderatledaren Ulf Adelsohn, som i och för sig tyckte synd om de stackarna, men en neger är ju en neger. Dock, M gjorde sitt bästa att förbättra sitt rykte och skyla över tidigare partiledares […]

  Gilla

 • Anna och rasismen | Petterssons gör skillnad!

  […] senare moderatledaren Ulf Adelsohn, som i och för sig tyckte synd om de stackarna, men en neger är ju en neger. Dock, M gjorde sitt bästa att förbättra sitt rykte och skyla över tidigare partiledares […]

  Gilla

 • Lena

  I negerland händer ibland att…………..
  Inget märkligt med det annat än att vänstern får som vanligt i en diktatur , härja !

  Gilla

 • age

  Skulla vara mycket mer värt om hela diskussionen gick ut på att
  klassa ner ordet muslim.
  Muslimer hotar oss. Det har jag inte upplevt att negrer gör.
  Negrer har ingen gemensam agenda att döda oss och ta över vårt land.
  Negrer har bara ett naturligt skydd mot solens strålar.
  Vad har muslimer naturligt skydd mot? – Kanske mot en naturlig
  livsform.
  Alla muslimer är muslimer.

  Gilla

 • Moderaterna 2018

  Moderater ser ofta negativt på bojkotter.
  De lyckas sällan och ställer bara till det.
  Handel befrämjar välfärd.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och ‘negro’ på spanska betyder ‘svart’.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Neger har aldrig varit ett skällsord , utan en benämning av en Svart person,däremot är ordet ”Nigger” ett skällsord. Det är bara idiotiska
  PK nissar som får byxångest om någon kallas Neger, för går man
  tillbaks genom århundraden så benämns dom Negrer i Littraturen!

  Gilla

  • Sven-Erik

   @Tony, instämmer och till efterföljande kommentarer. Den goda tonen är viktig.För om jag blir kallad dj-a svenne blir jag förb-d!
   För övrigt rekommenderas idag Petter Krabbes blogg ”När snaran dras åt”. Och då är agendan; Eftersom det inte kan blir bättre för världens alla folk måste det bli sämre för alla – bara pk-etablissemanget får behålla makten!

   Gilla

  • Göte

   Dessutom är Pippi Långstrumps papp negerhövding och tycker förmodligen om både negerbollar och negro-spirituals.

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Haha! Topp, gamle gosse!
    Som en parentetisk anmärkning kan tilläggas att det senaste PK-greppet i syfte att skapa ängslan i oppositionsfobins anda, är ett diktat om det politiskt inkorrekta och provokativa uttrycket ”svart”. Tillika ärnar man döpa om den gamla hederliga blodpuddingen, ity detta livsmedels benämning kan verka kränkande för de nytillkomna ”svenskarna”. Ett paradexempel på exorbitanta tabun är blodapelsinerna, vilka numera saluförs som röda apelsiner. Fan vet hur indianerna kommer att reagera på detta tilltag?
    Avslutningsvis kan, i okynnets tecken, tilläggas att den pikanta bakelse vilken å våra konditorier florerar under det skamlösa namnet ”jungfrubröst”, väckt stark kritik från feministhönsen. Klara Kluck och de övriga stinkbombsvärpande fjäderfäna springer nu runt i cirklar och kacklar över detta manschauvinistiska bakverk.
    Eder ödmjuke tjänare,
    Andreas 😉

    Gilla

 • Falköga

  Senare skar ju hans hustru i en negertårta.

  Gilla

 • Blodsven

  Dagens politiker är till 90% livrädda PK-arslen som inte törs säga vad man egentligen tycker, än mindre kalla saker vid dess rätta namn. Gynnar ingen förutom oönskad ohyra…

  Gilla

 • mari svensson

  Både Moderater och Sossar har ett förflutet som är långt ifrån dagens PK. Jag måste säga att jag föredrar det förflutna, gamla sättet att prata. Som ovan en neger är en neger och en blatte är en blatte. Vi kan inte ändra på detta. Araber är araber vare sig de vill eller inte – detsamma gäller kineser. Vore det inte hemskt om alla såg likadana ut??

  Gilla

 • nationalist59

  Jag förstår eg. inte vad som är så hemskt att säga ”neger”? Det beror väl på den som säger ordet vilken värdering han lägger i ordettycker jag. Att säga ”viting”, ”svenne” är det ju ingen som reagerar på, trots att det många ggr sägs med förakt? Ord hit och dit, löjligt alltihop! Säg saker vid deras rätta namn, men håll god ton.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: