Våg av personrån utförda av ensamkommande afghaner

INVANDRARVÅLD. Under loppet av några timmar anmäldes inte mindre än fem personrån till polisen i Uppsala. 

 • En kille, har blivit rånad på sin mobiltelefon och klocka, av två knivhotande och maskerade figurer.
 • En annan man har blivit fråntagen si mobiltelefon, plånbok och diverse andra saker. Där har vi nu tre gripna från Afghanistan.
 • Ett par har blivit påhoppade av fyra afghanska ynglingar och man tillgriper ett smycke från kvinnan.
 • Det har även varit bråk mellan tiggare, där någon tagit kontanter av en annan.
 • Ett rån inträffade tidigare men den rånade tyckte inte det var så viktigt att ringa 112, vilket han borde ha gjort. Målsägaren var en man och han hade blivit av med en halskedja och en mobiltelefon.

Enligt Torbjörn Karlsson är det oklart om det finns någon koppling mellan rånen. Av de tre som är gripna så stämmer inte signalementen in på alla rånen men vi pratar om ensamkommande afghaner. Det har ju varit viss debatt i dagarna om de här som uppger sig vara under femton år när det inte finns en tillstymmelse till chans att det skulle stämma, och det här är typexempel på sådana, säger Torbjörn Karlsson.

-Pettersson tackar polisen och UNT.se för detta. Ensamkommande afghaner, av oklar ålder. Grip, skicka hem, räkna av kostnaden på biståndet…

17 thoughts on “Våg av personrån utförda av ensamkommande afghaner

 1. ni kan väl hjälpa oss med att hur sverige funkar, det kommer att bli jättebra om ni hjälper oss

 2. det är inte alla afghaner som gör så här, det finns juu många afghaner som är goda människor

 3. Det går inte att utvisa afghaner då hemlandet vägrar att ta emot sina egna medborgare som utvisas från bla Sverige. Men det naiva Sverige och det ännu naivare EU fortsätter att ösa bistånd över Afghanistan, våra skattepengar. Hur jävla korkad får en regering vara utan att bli avsatt?

 4. Sverige måste ha så mycket ballar att man skickar ut dessa s.k. ensamkommande ur Sverige, – håller med artikelförfattaren att detta ska räknas av från biståndet, Sverige har inte råd att låna mer pengar!!

  • Si så där 20-30% av befolkningen har kapacitet att ta tag i detta problem, resten av befolkningen kan vi glömma.

  • Fnv så går det inte skicka hem dyngan då skitländerna de kom ifrån är glada att dom blivit av med denna dynga och vägrar att ta tillbaka skiten.

 5. Skit i lagen beväpna er o ge svinen vad dom tål. Dessa inavlade grisar är bara att slänga ut i från landet o det är NU……

Kommentera