Borlänge bandy har blivit galna

INVANDRING. Borlänge Bandy valde under torsdagen att byta både namn och klubbmärke. De bytte namn till Peace & Love City. Ett namn knappt värdigt ett korplag. Vem vet vilka färger klubben ens kommer att bära kommande säsong? Argumentet för namnbytet är delad värdegrund med festivalen Peace & Love och att, när man pratar om Peace & Love så vet alla att man pratar om Borlänge, samt att klubben ser det som en ära att bära Peace & Love på sina bröst.

Det klubben i själva verket gjort, är att urholka hjärta och själ från den anrika förening den faktiskt är. De tycks ha blivit mediagalna efter framgångarna med Somalia Bandy. Ett fullgott alternativ hade varit att likt FC Barcelona bära logotypen Peace & Love gratis på sina matchtröjor. Inte förkasta klubbemblemet, färgerna och namnet, som på senare år gjort stort avtryck i svensk bandy. På det sättet hade de markerat delad värdegrund med festivalen.

Festivalers rykte är för tillfället inte respektabelt, med tanke på alla sexuella övergrepp media rapporterat om. Något som tyvärr även hände under Peace & Love. Peace & Love tar självklart, likt de andra festivalerna avstånd från dessa. Hur som helst är det i grund och botten PR detta handlar om och PR tar inte hänsyn till detta.

Jag önskar dock klubben all lycka och hoppas att detta är rätt väg att gå, men snälla, tänk igenom detta igen. Förkasta inte klubbens historia som ni gör nu. Forna klubbemblem och klubbnamn tillbaka, tack.

Marcus Sundgren Rydlöv, tidigare aktiv i Borlänge Bandy och supporter

DT.se

16 thoughts on “Borlänge bandy har blivit galna

  1. ”Peace & Love City” är nog täckord för

    SODOM & GOMORRA!

    (Hhmm….*host* vad betyder sodomit?)

  2. Än är inte sista idioten född. Fint att en anrik idrottsklubb lierar sig med sånt skit som sexfestivaler.

  3. Kanske ska man ha regnbågsfärgade tröjor i klubben? Vore väl nått för muslimer från Afrikas horn

  4. De styrande i Borlänge Bandy önskar tydligen sexuella trakasserier även på bandymatcherna.

  5. Bandy är för mig förknippat med Gösta ”Snoddas” Nordgren och Flottarkärlek, inte en jävla massa somaliska negrer som inte hör hemma i Sverige.

  6. Apropå trevligt folk i Peace & Love City……..förlåt Borlänge.

    Ibland kan man faktiskt få för sig, att det 1 april en gång i veckan, i detta land. Håller med supportern Marcus, att inte ens ett korp lag, skulle ta sig ett sådant namn.

    Tilläggas kan väl att bandyklubbar i Sverige har en förmåga att läggas ner och att musikfestivaler alltid är i ”farozonen” för en ”konkurs”.

    Vi får väl se vem som förvinner först från verkligheten, av de två ”Peace & Love”-föreningarna.

    Här nedan kan ni läsa om pressreleasen och se det nya klubbmärket.

    http://www.borlangebandy.se/nyheter/borlange-bandy-byter-namn-till-peace–lo__1918

  7. Jag är så glad att jag slipper vara med och betala för nedmonteringen av vänstertrollens paradis – Sverige. När det är dags för pension så kommer min tjänste och allmänna pension (det kommer väl knappt vara nån) inte att skattas för i Sverige heller.

  8. Ha ha ha vilket satans skämt ska man skratta eller gråta. Landets sjukdomsbild har blivit så allvarligt att det inte går att bota fy fan….

Kommentera