Portar SD – riskerar indraget bidrag

Ånge Folkets hus har nekat Sverigedemokraterna att hyra deras lokaler. Kommunen överväger därför att dra in föreningens årliga bidrag på 350 000 kronor.

Två intressen står mot varandra. Folkets hus policy om värderingar (har ni hört den förut) och att de hyr ut till vilka de vill, samt kommunen som hävdar att avtal slutits.

En av de anställda hos föreningen i Ånge säger att SD inte delar Folkets hus värderingar, att de är rasistiska och att de därför inte ges rätten att hyra lokaler i Folkets hus.

Föreningens lokaler ägs dock av kommunen som skrivit ett avtal om att lokalerna får hyras av alla och att inga partipolitiska beslut får styra. Nu tycker föreståndaren för Folkets hus i Ånge att det är synd om dem om kommunen drar in bidraget p.g.a. avtalsbrott, vilket skulle innebära att föreningen inte längre kan ha en heltidsanställd.

I närliggande Ljungaverken har Folkets hus gjort en annan bedömning. Här har man policyn att alla får hyra och att det vore fel att neka ett folkvalt parti.

ST

15 thoughts on “Portar SD – riskerar indraget bidrag

  1. Ägarna bestämmer naturligtvis över sina ägodelar.
    Äganderätten är en av de pelare vårt samhälle vilar.

    • Fast nu äger inte FH i Ånge sin lokal.
      Även den får disponeras gratis och kommunen tar alla driftkostnader m.m.

  2. Ånge har kämpat länge för att få dit så många asylanter och ensamkommande barn så snart kommer vinsterna. Då är 350.000 en droppe i havet. Ånge blir rikare än Malmö och Sandviken.

    Men befolkningen är luttrad och jag tror att sossepolitikerna är rädda att folket röstar på SD nästa gång. Det är nämligen bråk mest varje vecka, nu senast i fredags (Avpixlat).

  3. 350,000kr blir många tårtor till pensionärerna eller det där smöret på brödskivan de dragit in på….
    SD är som Socialen-demokraterna var på Per Albin Hanssons tid: Sveriges befolknings intressen gick först; andra staters fattiga var inte Sveriges sak utan betalades möjligen via biståndet och de skulle aldrig drömma om att importera andra dysfunktionella rasgrupper!!!

  4. SD – Sverigedemokraterna kritiseras jämt & ständigt

    Men aldrig socialdemokraterna ( förlåt Asocialdemokraterna )
    eller ???

  5. Det är sannerligen hög tid för norrlandskommunerna att ta debatten/komma in i verkligheten. Många av dem är stillastående, insnöade och har vissa svårigheter att se saker som de verkligen är.
    Det går inte att skyffla saker och ting framför sig hela tiden.

  6. Brott mot hyresavtal är ett legitimt skäl att säga upp avtalet. Varför bara dra in stödet, ställ Folkes hus-föreningen på gatan där de hör hemma.

  7. Apropå människor som tror att deras ”värdegrund” är den riktiga………..

    Först tar vi två uttalanden från två personer, Lars-Eric och Calle. Som inte har full koll på vad riktig demokrati och yttrandefrihet innebär. Vilket är den värdegrund som står över allt och allas personliga värdegrunder i Sverige.

    ”SD delar inte våra värderingar och passar inte in hos oss, säger Lars-Eric Bjelkström, anställd av föreningen.”

    ”– I grund och botten handlar det om att inte hyra ut till rörelser som vi anser är rasistiska. Det är en värdegrund denna folkrörelse har. Men varje enskild förening är fri att bestämma sin värdegrund, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.”

    Sedan avslutar vi med sossen Sten-Ove, som tydligen vet vad lagar och demokrati handlar om. Bra Sten-Ove.

    ”– Just nu följer inte Ånge folketshusförening avtalet vi tecknade 2001. De får 350 000 kronor av kommunen varje år för att opolitiskt tillhandahålla lokaler för uthyrning.

    Min personliga uppfattning är att det blir ett problem om de inte ändrar sig. Då kan vi inte fortsätta att ge dem bidrag, säger Sten-Ove Danielsson (S), kommunstyrelsens ordförande.”

    Kul att berömma en sosse ….blir lite för sällan bara.

  8. Hoppas att dom andra som tänkt att hyra hos Sosseadeln låter bli det
    dessa hycklare kan hyra ut enbart till sina partikamrater modell Stalin.
    Varför skulle SD dela deras policy, den ser vi varje dag hur den förstör
    och förstört landet under många år? Dom är som en hög papegojor som
    mekaniskt upprepar samma trams vid varje tillfälle, i stället hade det varit ärligare att säga att vi Sossar i Egenberikare partiet gillar inte Demokrati längre, då hade dom legat närmre sanningen. Hoppas att kommunen drar in bidraget, odemokrati ska inte belönas!

  9. Jag satt och tittade på gamla Youtube klipp igår.
    Ett av dessa var en debatt mellan Leijonborg och Jimmie Åkesson från 2006.
    Naturligtvis började SVT med att visa en film innan om SD ursprung.
    Det var BSS, Bevara Sverige Svenskt och helt andra personer som idag är med i SD.
    Retoriken är den samma som Leijonborg körde, som idag de andra partierna kör med. VÅGAR inte diskutera integrationspolitik, invandring eller andra viktiga frågor med Jimmie och SD.
    Rasist, värderingar och så hittar dem ett uttalande som någon gjort.
    Hade inte Jimmie och SD funnits skulle vi säkert haft riktigt rasistiska rörelser i Sverige. Inga av de företrädarna som fanns i ursprungsrörelsen finns kvar i partiet. SD är väldigt mån om att det får inte finnas någon på valbar plats som utrycker rasistiska åsikter.
    De andra partierna gör Sverige och sig själv en otjänst genom att fortsatta denna retorik. SD växer och dem själv tynar bort och försvinner.
    Problemen Jimmie och SD belyser och har belyst blir värre och värre.
    Vi har sett hur en Allians och S + Mp politik fungerar. Fungerar inte.
    Är det då inte dags för de andra valbara politikerna att börja prata med
    SD? Vi är snart 30% eller fler och det kan väl inte vara så att dem själv har haft rasister i sina partier? Någon stans kommer vi från.
    Allt handlar om att skydda sina egna intresse. Sina politiska uppdrag.
    Sina åtagande i föreningar. Ingenting med att lösa Sveriges problem.

    Rekommenderar alla gå med i Sverigedemokraterna. Bli medlem. Är bara genom att visa utåt att politiken är fel, som det går förändra.

    • Sedan har vi ju verkligheten att förhålla oss till, man kan komma långt i det partiet du skriver om, om man skriver brev till stiftelsen expo och ber om samarbete då kan man till och med bli vikarierande partiledare 🙂

  10. Svenskarna måste lära sig vad demokrati är en gång för alla! Lära sig att SD är Sveriges (minst) tredje största parti och kommer att växa oavsett om några försöker hindra dem. Demokratiskt valda av folket vilket PK-etablissemanget vägrar att godta. Varför? Vad är de rädda för? Att Sverige skall bli demokratiskt på riktigt?

    • Demokratin i Sverige har kommit riktigt på efterkälken i och med 7-klöverns DÖD-överenskommelsen för något år sedan. Nu finns det bara ett demokratiskt parti kvar i Sverige och det är Sverigedemokraterna.

Kommentera