Aktivism på arbetstid?


INVANDRING. Dagens tjänstemän har en stark moralisk kompass. Det är välkommet. Men åt vilken riktning pekar kompassen?

En internrapport gällande Migrationsverket framkallade både skratt och oro i slutet av förra veckan. Internrevisionen ställer frågan om varför antalet asylbeslut per vecka blir allt färre och kommer till okonventionella slutsatser. De unga uppges vara alltför ”curlade”, de är vana att bli ”skjutsade” och de ställer högre krav på karriär och att bli sedda.

Nu måste statistiken dock sättas in i ett sammanhang. På 1990-talet avgjorde en tjänsteman tre ärenden per vecka. För tio år sedan hade siffran sjunkit till två. I dag fattas beslut i ett ärende under samma tid…

…läs hela ledaren på Barometern och speciellt avslutningen ”Likabehandlingen undermineras. Rättssäkerheten undergrävs. Följden blir att medborgarna upphör att lita på förvaltningen. Aktivism på arbetstid hör inte till den goda svenska ämbetsmannatraditionen”

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned


2 responses to “Aktivism på arbetstid?

  • Axel

    Förut var det som självklart att alla som bad skulle få asyl. Nu ha svenskarna nog islamister och protesterar .MV’s som vill hänga med blir tveksamma och besluten dröjer ?

    Gilla

  • Suzie

    Sverige behöver akut en ny Axel Oxienstiärna!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: