Var finns respekten?

När vi reser till främmande länder måste vi visa dessa länder och befolkning respekt. Inget konstigt alls för det är så vi är uppfostrade, det är så det sunda förnuftet säger oss att vi skall vara. Vi är oftast nyfikna besökare som är intresserade av de nya landets kultur, mat och nattliv. Varför är inte våra ”turister” intresserade av vår kultur, vår mat och vårt nattliv?

respect.jpg

Detta är bilden av undersköna Sverige som visas för världen.(en av dem) Man tycker att enbart denna bild borde få människor att visa respekt för detta underbart vackra land. Tyvärr är inte verkligheten alltid vad du ser.

Sverige och svenskarna som har gjort så mycket – vänt ut och in på hela vår ekonomi och demokrati för att visa  våra ”besökare” respekt. Sverige har verkligen gjort allt och mer därtill för att välkomna  ”besökarna”. Vad får vi tillbaka?  Ingen respekt i alla fall.

Det vi får är ett splittrat samhälle där svenskar strider mot varandra i frågor som borde förena. Frågor som berör alla svenskar.  Frågor som diskuteras vid alla middagsbord med olika synvinklar – några för, några emot och några beredda att ta till strid för att återfå respekten. Respekten för vårt underbara land som vi och våra förfäder byggt upp för att trygga framtiden och få fortsätta leva i harmoni men vår vackra natur.

Bilden idag är tacken och respekten för att vi gjort allt. Vi behöver inte slå oss för bröstet, vi vill bara ha lite ömsesidig respekt.  Brinnande bilar, stenande av poliser, taharrush, flickor förstörda för livet av våldtäkter, misshandel och pensionärer som inte vågar gå ut. Man slår sönder kulturminnen för att maten inte passar eller att internet inte är tillräckligt snabbt. Man eldar upp sina egna ”hotell” för att man inte får puckla på eller våldta personalen – ja, man t.o.m. dödar personalen som tar hand om dem.

Vi erbjuder dem arbete för att ge dem en viss tillfredsställelse-tror vi. De slutar arbeta för de får bättre betalt av att leva på våra pensioner. Vi ger dem nya tänder, köper kläder och hus för att de skall må bra – ändå pissar de på oss.

Svenska kyrkan förnedrar sig själva för att inte ”kränka” våra ”besökare” – ärkebiskopen kryper för dem för att  de skall känna sig välkomna och de svarar med att spotta på och efter oss.

Nu har bägaren fyllts och är på väg att välla över – nu har respekten för våra ”besökare” tagit en helt ny vändning. Respekten har förbytts till förakt. Förakt för bristen på respekt. Vi vägrar att bli hunsade mer.  Ödmjukheten är som bortblåst, nu måste vi slåss för vår existens. Vi måste stå upp och visa hur vi vill bli respekterade. Tyvärr är nog detta för sent, det enda vi kan göra är att skicka tillbaka dem som inte lärt sig att respektera andra människor. Bilden av det respekterade Sverige är totalt förändrad, Kajakfärden på bilden är en hallucination för de flesta svenskar.

Det senaste besökarna lärt sig är att visa ytterligare  ”disrespect” genom att skrika och slåss som galningar för att slippa skickas tillbaka.  De klarar inte ens av att ge sig själva lite respekt. Lämna Sverige med huvudet högt istället för en grottmänniska som beter sig som en ……………

De kan gapa och skrika hur mycket de vill – nu vill vi ha tillbaka respekten för oss. Det får vi bara om vi tar i med hårdhandskarna och skickar hem dem. De som inte lärt sig vad som är mänskligt beteende och respektfullt – de skall ut – kosta vad det kostar – de skall hem. Om vi visar att man inte kan lura oss, att vi inte accepterar deras nycker och bedrägerier, då först kan vi återfå respekt. Den dagen då vi visar att vi inte krälar för dem, då vi inte ger vika för minsta motgång, då växer vi i omvärldens ögon.

Fegisar vinner ingens respekt och just nu är det vi. Det är detta som vi måste ändra på.

Vi kan lära oss en del av respekt från Usain Bolt. Han avbryter en intervju för att visa respekt för ett annat lands nationalsång.  Liten gest som visar största respekt och är en liten liknelse. Hittade ingen annan liknelse som passade bättre till ordet respekt.

 

12 thoughts on “Var finns respekten?

 1. Om man invaderar länder brukar det vara magert med respekten. Man ser sig som Uebermenschen som ska ta över taktpinnen.

 2. Jag var i Bohuslän och fiskelägena i början av sommaren. Inte en neger, somalier eller slöjbärande kvinna så långt ögat nådde. Underbart! Hela kroppen slappnade av från någon sorts konstant beredskap, spänning (ungefär som när fläktsystemet slås av på en arbetsplats och man märker skillnaden) och jag kunde andas. En massa norrmän, javisst, men samma rörelsemönster och kulturkrets.
  Tyvärr – ett par slöjor dök upp i Kungshamn.

  • eva
   Jag tog en tidig promenad under en timma i morse innan affärerna öppnade, till min glädje så såg jag för gången på hela sommaren inte en enda främmande figur.
   Det var några svenska pensionärer på promenad, ja det var allt.
   Kände hur axlarna sjönk till där de ska vara och blev riktigt glad !
   De enda ljud som hördes var vinden, vågorna och trutarnas skrik.

   • Att läsa sådant gör en lycklig! Där jag bor har det varit arab- och negerfritt tills för några år sedan då ett nedlagt ålderdomshem(har brukats till annat)togs i bruk som flyktingboende. Nu promenerar svarta tanter nedanför min tomt och pratar och skriker med högljudda röster. Aggressivt språk, arabiskan, Svenska hundägare som var ute på promenad och samtalade med varandra hördes bara som ett trevligt mummel och lekande svenska barn med glada skratt.
    Tack och lov är det mycket buskar och träd emellan tomten och promenadstråket. Men en höjdskillnad så jag ser dem som går.
    Arbetsmiljön har ju undersökts på längden och på tvären och effekterna av fläktsystemen på och/eller av är väl kända. Liknande undersökning kunde väl göras beträffande oönskade kroppsspänningar rörande förekomst och åsyn av negrer och araber!?

   • Kände mig bara lättad och glad efter min promenad, först då jag läste din kommentar så kopplade jag ihop varför.
    Så lätt man glömmer hur bra det har varit innan Afrika ockuperade oss.
    Jag har hela sommaren haft en svart tsunami vandrandes utanför mitt hus, då kommunen lade sfi utbildningen nedanför min bostad, den är nu flyttad härifrån.
    Några sköna dagar nu framöver innan hösten inträder !

  • Jag tror i och för sig inte på den s.k. STANINESKALAN eftersom den mest mäter TEORETISK BEGÅVNIG, man kan alltså få högsta ”betyg” 9 utan att kunna skruva i en glödlampa, – dessa sopsäckar MUSLIMERNA i filmen kan varken skruva i en glödlampa och de är undermåliga i att prestera teoretiskt på tid….
   Det finns definitivt ingen användning för dessa, MÄNSKLIGHETEN MÅSTE HITTA EN SLUTGILTLIG LÖSNING FÖR DESSA = TILLBAKA DÄR DE KOMMER IFRÅN!!!!!

 3. Flertalet är bara intresserade av arbetsfria inkomster och att bli försörjda för livet tillsamman med familj och släkt.
  Precis som Imamerna berättat för dem så finns alla möjligheter i ett land som saknar ledning.

 4. Var finns respekten, är en bra fråga. I dagens Sverige är det de som har vassast armbågar, skriker högst har rymligt samvete ljuger som en häst travar är fräck som en lus som vinner över dem som har plikt och moral som ledstjärna.

Kommentera