Sverige i topp, när det gäller dödsfall av droger

INRIKES. Sverige har näst flest drogrelaterade dödsfall i hela EU, enligt EU:s narkotikabyrå. Nu vill regeringen ta fram åtgärder för att hjälpa människor i riskzonen och minska dödsfallen.

I Sverige dör 93 personer för varje miljon invånare varje år, alltså många fler än snittet i EU som ligger på drygt 18 personer.

 

Nu vill regeringen minska drogrelaterade dödsfall. Därför har de bett Socialstyrelsen att ta fram en nationell åtgärdsplan för att kunna ändra på det här.

-Pettersson spekulerar i att orsaken till detta ”toppresultat” är samma som mycket annat i vårt land. Det personliga ansvaret är avskaffat, både bland individerna som gör olämpliga saker men framförallt bland politiker, tjänstemän och journalister.

Jag skulle tro att Sverige är det land som slänger mest pengar på förebyggande tjafs, konferenser, utredningar, möten, åtgärdsplaner, utredningar och annat meningslöst som politiker sysslar med när de inte vet vad som ska göras och inte vill ta ansvar. Och att våra ”journalister” inte förmår rapportera sakligt om detta…

5 thoughts on “Sverige i topp, när det gäller dödsfall av droger

  1. Att dödsfallen ökat så markant är en smula missvisande. Det är inte riktigt sant. Ta som exempel Medelpad. Jag läste precis att man mellan 2013-2014 fått en ökning av drogrelaterade dödsfall i Medelpad på typ 40%.

    Hur kan drogrelaterade dödsfall öka på det dramatiska sättet i ett litet län? Vad beror det på? Jo, först och främst har man tillsatt nya kriterier för hur man registrerar och redovisar drogrelaterade dödsfall. Man tar nu nämligen med alla dödsfall där någon form av narkotiskt ämne upptäckts i kroppen vid post mortum undersökning. Det innebär dock inte att vederbörande har dött av nämnd drog.
    Hittar man tex Subutex i kroppen på den avlidne så stämplas det som drogrelaterat dödsfall. Helt enkelt därför att opiaten funnits med i bilden. Samma sak gäller för cannabis etc etc. Alla vet att man inte dör av cannabis, man kan heller inte ta en överdos av Buprenorfin/subutex, det går inte. Men eftersom ämnet/ämnena funnits med i bilden så faller dödsfallet under den orsaken. Helt missvisande, med andra ord. Därmed inte sagt att inte drogrelaterade dödsfall ökat.

  2. Att framförallt tänkande ungdomar saknar framtidstro och söker sig till droger för verklighetsflykt från arbetslöshet, socialistiskt förtryck och vansinne. massinvällning, våld, våldtäkter, lögner och alla de hjon som unisont gapar om ”allas lika värde”, ”det finns inga raser”, ”förintelsen är minsann sann” osv är knappast konstigt. Många äldre, intelligenta och erfarna svenskar har ju också gett upp och vägrar delta i spektaklet. Många går knappt halvfart på arbetsplatserna om de har möjlighet att låtsas jobba framför sin skärm eller maska. Många med ekonomi för det har lagt av helt och lever på sitt kapital trots tunga utbildningar och kunskaper som både efterfrågas och behövs, de hjärnstrejkar helt enkelt eller har flyttat från. Många svenska ungdomar som inte söker sig till droger för att slippa delta i detta detta socialistiska ni**ar, babbe och arab-h-e har också stuckit utomlands och bland dessa driftiga kommer många aldrig att återvända. Sverige har blivit som i det forna Sovjet där den ryska befolkningen under judens förtryck gick med krökta ryggar och söp ihjäl sig i parti och minut. Samma krafter som styr här nu som där då..

    • Tack för att du säger sanningen!
      Dessutom tjänade juden pengar på alkoholförsäljningen.
      Vilka som sitter högst upp idag inom knarkindustrin hoppas jag alla begriper!

  3. Några listor lyckas Sverige tydligen ”toppa”, även fast det inte är dem man kanske vill ”toppa i”.

    Ligger ju även högt upp i våldtäktslistan.

    Snällismen har sitt pris i Sverige, när de s.k. ansvariga, hela tiden ska prata runt problemen och även återkommande ska ta fram ”nya planer” och ”lösningar”.

  4. Fruktansvärt, bara i mitt lilla samhälle har det dött flera ungdomar. Vad gör vi för fel när våra ungdomar söker tröst/spänning i drogerna?? Information tycks inte hjälpa men har en vän dött av ex. fentanyl så kan man hoppas att de håller sig borta från det, men………

Kommentera