Migrationsverket kostar mer än biståndet


EKONOMI. Statens totala utgifterna uppgick i juli till 70,4 miljarder kronor, vilket är 2,5 miljarder kronor högre än i juli 2015. Utgifterna för migration uppgick till 5,3 miljarder kronor, alltså 3,5 miljarder kronor mer än i juli 2015.

Samtidigt landade de statliga utgifterna för internationellt bistånd på 2,9 miljarder kronor, vilket är 1,4 miljarder kronor lägre än samma månad föregående år.

Statens utgifter för internationellt bistånd har fram till och med 2015 varit högre än utgifterna för Migration, enligt Ekonomistyrningsverket. Men från och med januari 2016 utgör migrationsutgifterna för första gången en större del av statens totala utgifter. Utgifterna för migration uppgår hittills i år till 21,5 miljarder kronor. De totala utgifterna för internationellt bistånd uppgår under samma period till 14,9 miljarder kronor.

Som vanligt så glöm inte att statens synliga kostnader för Migrationen bara är en liten del av de verkliga kostnader. En stor del döljs bland socialbidrag, bostadsbidrag, kommunernas utgifter, utgifter för sjukvård och inte minst Arbetsförmedlingen som har en budget på 80 miljarder om året.

-Pettersson undrar om indraget bistånd är så smart. Människor som svälter måste fly någonstans och då ligger Sverige illa till…de flesta bor i rika länder och de måste lära sig att försörja sig själva.

ESV.se

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen


4 responses to “Migrationsverket kostar mer än biståndet

 • Hans Nilsson

  Invandringen är ett svart hål som ekonomiskt aldrig går att fylla.

  Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  ”Sverige ett av Europas rikaste länder!”
  Javisst, det rikaste och högst beskattade folket i världen måste trots detta låna till allt…

  http://artikel.di.se/artiklar/2015/9/16/sverige-i-lanetoppen/

  Gilla

 • Argus

  FN med flera rekommenderar att stater spenderar 0,7% av BNI på bistånd. För Sveriges del skulle det bli 2,5 miljarder i månaden, det vill säga 400 miljoner lägre än vad ”vi” gör idag. Till det kommer ”privata initiativ” i form av att flyttningar skickar ”överskottet” till sina hemländer eftersom ”vi” dränker dem med bidrag. Utöver detta kommer det inrikes utrikes biståndet i form av Migrationsverket och kommuners och landstings kostnader för asylbeviljade.

  Ekonomidocent Jan Tullberg satte för några år sedan uppdaterade siffror på ekonomiprofessor Jan Ekbergs utredning 2006 om invandringens kostnader på regeringens uppdrag (oklart vilken regering då vi hade maktavlösning det året men med tanke på arbetsmängden som torde krävas och tidsaspekten torde det vara regeringen Persson). Tullberg kom då fram till att invandringen kostade 250 miljarder varav hälften var skattemedel. Idag torde den delen ligga på minst det dubbla (bara Migrationsverket är på ett fåtal år 20 gånger dyrare i drift).

  Med andra ord kostar det asylindustriella komplexet varje individ i landet 30 000 kr per år. Eftersom inte alla arbetar eller betalar skatt blir det en ännu högre summa per skattebetalare. En normal svensk familj skulle kunna köpa ännu en rekordelig bil eller byta upp sig till en premiumbil vart femte år. När denna tanke slutligen slår rot hos det svenska folket trots dimridåer av pizza Netflix och Fanta kommer hatet och hämndbegäret att slå tidigare rekord. En krumelur i sammanhanget är att Fanta har sina rötter i Nazityskland, om Schyffert har fått det berättat för sig vet jag ej.

  Gilla

 • Göte

  Invandringen till Sverige vore nog bra om det inte vore så att den kostat oss den svenska välfärden. Sedan denna massinvation av analfabeter från Afrika började så har den Svenska välfärden försvunnit mer och mer och till slut utplånats totalt. Idag har vi varken fungerande sjukvård, skola, polis, militär eller infrastruktur här i landet. För att inte tala om den totala avsaknaden av Äldrevård.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: