Stäng

Parkarbetare utsätts för hot och stenkastning

INVANDRARVÅLD. Parkarbetare som rensar ogräs på bostadsområdena Råby och Bäckby i Västerås har utsatts för hot, stenkastning och tillmälen av ett gäng ungdomar. Polisen har fått rycka ut flera gånger till undsättning.

Inom kort ska fackförbundet Kommunal ha ett möte med de som har blivit drabbade, eftersom det blivit ett arbetsmiljöproblem.

– Det har varit hotfulla situationer med stenkastning, och de har hoppat på bilar. Det har inte varit någon trevlig stämning helt enkelt, säger Tony Gahm som är verksamhetschef på förvaltningen för stöd, fritid och entreprenad i Västerås.

Vilka reaktioner har du fått från personalen?

– De är jätteoroliga och känner sig otrygga. När de blivit omringade har de fått höra saker som ”Vi ska döda dig” eller ”Jävla hora”.

 

Vilka människor gör så här?

– Jag vet inte, men det är ungdomar. Det har snackats om att de varit 10-12 stycken från yngre tonåren upp till 25 år.

-Pettersson menar att regeringen är inne på fel linje när de pratar om hårdare straff för de som angriper blåljuspersonal…ingen särbehandling. Mordhot och mordförsök ska dömas hårt men som vanligt verkar det inte som några invandrarslödder har gripits utan facket ska diskutera arbetsmiljöproblem.

Varför är babbarna inte inlåsta?

Polis skadad vid stenkastning, lugnt i media men när stenkastarna kallas…

Mordförsök i Västerås

Här vågar folk inte gå ut

SR.se

13 reaktioner på “Parkarbetare utsätts för hot och stenkastning

 1. Man behöver inte tvinga dom att få rensade rabatter mot deras egen vilja, de kan vara utan den servicen om de hellre vill ha det så.

 2. Jag vet inte hur många no-go-zoner vi nu har men det är dags att folket som bor där börjar ta ansvar. Köper inte längre att det är barn som är ute och busar. I de fallen så saknas det en hel del föräldraansvar.

  Poliser, ambulanser och brandkår har länge varit utsatta för diverse sattyg när de försöker göra sitt jobb. Brevbärare, tidningsbud, parkarbetare, ja t om majblommesäljande barn rånas och misshandlas.

  Om politikerna har gett upp har jag ett förslag. Kontakta Viktor Orban och få prov på det stängsel de satt upp vid Ungerns gräns. Bygg liknande stängsel runt dessa områden och låt dem sköta sig själva. Det är ju de som bestämmer säger de. Bussar och taxi kan gå fram till stängslet. Posten levereras till boxar utanför området. Ska de till sjukhuset får de fixa det själva. Tror nästan att det skulle fungera….

 3. Hela riket befinner sig i ett slags förstadium till undantagstillstånd och jag håller högste ansvarige inom polismyndigheten, d v s vår nyligen medaljerade rikspolischef, skyldig till detta landsomfattande kaos. Hur långt skall det egentligen behöva gå innan ordergivning om motangrepp inom dessa infekterade bostadsområden ges? Vilken praktisk funktion fyller i själva verket Nationella insatsstyrkan och kravallpolisen? Har man sparat dessa specialbeväpnade resurser för att bekämpa nationalistiskt sinnade Pride-opponenter, eller vad tusan menas?
  Att icke skrida till handling är att direkt initiera de våldsbenägna ungdomarna att begå nya och än grövre övergrepp. Man ger sitt tysta bifall till att krossa rättssamhällets fundament och förvandla nationen till en allmänfarlig anarkistisk mardröm där INGEN går säker och inget polisiärt bistånd finns att få.
  Oskyldiga arbetare spottas mitt i ansiktet av regeringens vidriga acceptans. Allt medan Centerpartiets frontalfeminist pläderar för att dessa vilddjur skall erhålla praktikplats inom polisen. Man bäddar sannerligen för en framtida diktaturstat där en importerad militant pöbel skall hålla skattebetalarna under kontroll.
  Ett mycket farligt och destruktivt koncept.

  1. Du pekar på ett ytterst allvarligt problem.
   Men när du håller polisen ansvarig så håller jag inte med dig.
   Polisen följer lagarna och om lagarna är tama så blir också polisen tam.
   Det är därför vi behöver en ny majoritet i riksdagen så att nya mer effektiva lagar kan skapas.

   1. Ja det är svårt för många att glömma de”8″ åren.
    Men jag ser och hör partiets medlemmar och tror därför på en återgång till de gamla värderingarna.

   2. Rätt så! Emellertid, anser man sig urståndsatt att manövrera den myndighet man är positionerad som huvudansvarig för, protesterar man eller avgår. Jag är icke insatt i lagtexten, men kan tänka mig att grundlagen och regeringsformen definitivt inte innehåller några paragrafer som dikterar att man äger någon skyldighet att svika sitt land och försätta den allmänna säkerheten ur spel. Däremot kan man mycket väl tänka sig att det finns något lämpligt kapitel i Brottsbalken som behandlar pliktförgätenhet.
    Tack för Ditt svar 🙂
    Andreas.

  1. Jag betraktar alla kvinnliga journalister i kvällspressen som horor och jag är inte blyg för att tala om det heller. En journalist jag diskuterade med öppnade alltid sina mail med:

   ”Hej det är xxx. Din lilla mediahora”

   Hon var trevlig och vi skrev till varandra i ett halvår.

  2. Jag märker att många på bloggen läser AB, jag rekommenderar istället SvD även om de också ibland är lite naiva.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: