Israels ambassadör: Därför borde alla svenskar stödja Israel


Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver på Nyheter24.se om den Sionistiska Federationen i Sveriges manifestation för Israel i Stockholm den 28/8:

Nu på söndag (28/8) kl 14.00 kommer en manifestation för Israel att anordnas på Raoul Wallenbergs torg i centrala Stockholm. Jag vill därför ta tillfället i akt att beskriva varför det är så viktigt att man kommer och visar sitt stöd för Mellanösterns enda demokrati och världens enda judiska stat, Israel.

Till att börja med har vi denna gång en enastående talarlista som innefattar partiledaren Ebba Busch Thor (KD), riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L), Yair Lapid (tidigare finansminister i Israel och ledare för landets 3:e största parti), Aron Verständig (ordförande i Judiska Församlingen i Stockholm), jag själv och många andra intresseväckande talare.

Viktigast av allt är emellertid följande: att visa sitt stöd för Israel är något varje svensk som tror på mänskliga fri- och rättigheter borde göra. Israel är den enda demokratin i Mellanöstern – med fri press, religionsfrihet och yttrandefrihet. Det är dessutom det enda landet i Mellanöstern som aktivt eftersträvar ett samhälle präglat av jämlikhet mellan könen, minoritetsrätt samt lika rättigheter för HBTQ-personer.

Information om manifestationen för Israel hittar ni här.

-Pettersson är väl medveten att alla inte gillar Israel och judarna, en del tror till och med på den stora judiska konspirationen där det snurrar runt olika teorier där mäktiga judar smyger runt och styr världen.

Nåväl, om vi struntar i det så har det sedan staten Israel bildades 1948 dödats ungefär 11 miljoner muslimer i olika våldsamheter, av dessa har 35000 dött i strider med Israel och tio miljoner i strider med andra muslimer av dessa fakta drar stora delar av etablissemanget slutstatusen att Israel är det stora hotet mot världsfreden…

Israel är en  judisk stat men där råder full religionsfrihet och formellt åtskillnad mellan stat och religion, men religiösa grupper har stort inflytande. En betydande andel av den judiska befolkningen är inte troende. Majoriteten av de arabiska invånarna är sunnimuslimer.

De muslimska araberna är vansinniga på att det finns en enda judisk stat med religionsfrihet men tycker det är riktigt med drygt 50 islamska stater där icke-muslimer förföljs.

Israel är i dag Mellanösterns mest industrialiserade land. Avancerad forskning och utbildning har gynnat ekonomin. Under fredliga perioder blomstrar turismen.

Israel saknar de flesta viktiga råvaror som därför måste importeras. Vissa mineraltillgångar finns i Negevöknen och vid Döda havet, till exempel brom, pottaska, fosfat och magnesium. För sin kraftförsörjning är Israel nästan helt beroende av importerad olja, kol och koks.

Judiska helger, liksom för övrigt också muslimska, inleds på kvällen före det datum som gäller (jämför också det gamla svenska begreppet helgdagsafton!).

Israel är inte perfekt men alternativet är tusenfalt sämre…

Araberna fick 99,9 % men unnar inte judarna 0,1 %


6 responses to “Israels ambassadör: Därför borde alla svenskar stödja Israel

 • asatemplet

  ”Konspirationen”

  Kolla vilka som kontrollerar Hollywood och många stora medier och banker runt om i världen.

  Gilla

 • eugenecork

  alla, o.b.s. ALLA riktiga Svenskar stödjer Israel…finns de
  som velar i 87:ans grupp, de är de som inte sossars Hjärntvätt
  inte bitit ordentligt på…den gruppen vill i många fall gilla Judar,
  men vill samtidigt inte splittra ingångna avtal med Sjuklöverns
  rödingar…mittfållans mähän räknar kallt med stöd (i gengäld)
  till nästa mandatperiod, ifall då deras block då råkar blir större.
  Svårare än så är det inte, först den dag 87:ans mittfält vakna
  upp ur sin djupa koma…That’ll Be The Day, soon i hope

  Gillad av 1 person

 • Anna2

  Hur man än vänder och vrider på saken så kan man i alla fall inte jämställa Israel och Soros trots att den senare ska föreställa en god jude.
  Soros är en ruggigt farlig person som för egen vinnings skull hetsar folk mot varandra. Eller rättare sagt vänstermänniskor till att hetsa alla andra att islam på något vis är bra. Förstår inte vad hans vinning skulle vara här såvida han inte gjort stora investeringar i vapenindustrin men tack och lov är han gammal och dör snart. Vilka baktankar han har vill jag fortfarande gärna veta.
  Kan vara att han bara är så maktkåt att han via Hillary hoppas få chansen att trycka på The Botton innan han dör.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det finns kanske ingen judisk konspiration, men det hade varit intressant att veta varför judarna i Bonnier gör allt dom kan för att förstöra Sverige och övriga delar av den civiliserade världen genom sin hatmedia?

  http://www.bonnier.se/foretag-varumarken/

  Eller varför juden Soros ger pengar för att islamisera Sverige:

  http://www.friatider.se/soros-gav-pengar-till-expo-f-r-att-p-verka-valet-i-sverige

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: