Mamma i Nyköping misstänks ha skickat 15-årig son på terrorresa till Somalia

INVANDRING. En mamma i Nyköping misstänks för människohandel för krigstjänst med barn. Hon ska ha sett till att sonen hamnade hos terrororganisationen al-Shabaab i Somalia.

Brottet misstänks ha ägt rum under förra året då pojken var 15 år gammal. – Det stämmer att det är al-Shabaab i Somalia enligt den skrivelse vi har fått in till oss från socialtjänsten, säger Ulrika Johansson, chef för grova brott vid polisen i Nyköping.

Al-Shabaab är en jihadistgrupp som har genomfört en rad dödliga attacker mot civila.

Ulrika Johansson bekräftar att offret är son till den 36-åriga mamman, som är född i Somalia men är svensk medborgare.

Fallet hamnade på myndigheternas bord efter att en anhörig till pojken blivit orolig och slagit larm.

Enligt Katarina Steneskog var pojkens föräldrar medvetna om att han reste till Somalia, men hon kan inte svara på om någon av dem reste tillsammans med honom.

Mamman är enligt polisen skäligen misstänkt för brott, vilket är den lägre misstankegraden, och förundersökningen leds av åklagare vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

– Det finns en förundersökning, det är det enda jag kan säga. Det är förundersökningssekretess, säger chefsåklagare Lise Tamm.

Att någon misstänks för människohandel för krigstjänst med barn under 18 år är ovanligt. Under de senaste åren har bara tre polisanmälningar gjorts, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet.

TT har varit i kontakt med advokat Ingela Hessius som bekräftar att hon företräder den brottsmisstänkta 36-åriga mamman men i övrigt vill hon inte uttala sig.

-Pettersson säger att med sådana föräldrar blir det svårt att få ordning på barnen. Är det sant och damen döms så borde den första åtgärden vara att dra in medborgarskapet och ge henne en enkelbiljett till det land hon flytt ifrån…

Sedan kan man naturligtvis undra varför Brandkärr i Nyköping ser ut som det gör och om mamman kommit på detta själv eller om exempelvis imamen gett henne råd…

Titta på filmen och fråga er och kanske era politiker om integrationen i Nyköping går bra?

19 thoughts on “Mamma i Nyköping misstänks ha skickat 15-årig son på terrorresa till Somalia

  1. Skicka dit kärringen med, här har hon ingen anledning att vara kvar. Ju fortare desto bättre….ut….

  2. Dessa sörmländska mammor. Vad håller de på med?

    Bra att lokaltidningen pekar ut dem alla. För då vet vi.

    Rubriken i lokaltidningen SN, till artikel rörandes ämnet.

    ”Sörmländsk mamma misstänks ha fört son till terrorgrupp.”

  3. Här pratar Stefan Löven engelska i New York och skämmer ut den HUMANITÄRA STORMAKTEN, toaletter till alla på Sveriges skattebetalers bekostnad….
    Somalier är på samma nivå som Stefan Löven, IQ 60-70!
    https://youtu.be/i3IJ2mLMTQ4

    • Kan trösta er alla med,att de som stod här och lyssnade till denna ”store statsman”,från ett land som de aldrig hört talas om tidigare…lär inte skapa några stora rubriker i ghettobladet Queens News…
      Fördelen med ”vårt land” är ju,att vi i stort är lika eller än mindre kända i USA,än Togo !

  4. Det stör mig att det hela sker i en för dem främmande miljö, de skulle givetvis vara i Afrika och skrattat och lekt kring sina hyddor.

  5. Ja men det var väl bra, så säg!
    En till östafrikan som är tillbaka där han hör hemma. Ja, se så enkelt det gick att åka hem, igen. Undertecknad har sagt det länge, nu: Några timmars flygning och hundratusentals afrikaner är i hemlandet. Enkelt.

    Nu ska vi inte lägga oss i att de al-shababbar och pangar AK-47 sinsemellan och håller sin befolkningsökning nere, det är helt naturligt och är i sin fulla ordning. De är ändå alldeles för många så låt naturen ha sin gång.
    Det enda vi behöver göra är att se till att de aldrig tillåts komma hit till Europa/Norden/Sverige samt att europeiska, militära styrkor håller shabab-mohammed, mbutu & co. nere när vi vita åker till Afrika på semester och safari och att tjuvjakten bekämpas hänsynslöst.

    En bra och rätt självklar lösning, om jag får säga det själv. Inte det minsta rasistisk: De får ju leva det liv de vill, där i Afrika. Utan vit inblandning.

  6. Dra in snylt bidragen för kärringen så försvinner hon
    också, det tjänar landet på, varför betala bidrag till
    folk som uppträder som förrädare?

    • Inte bara i Nyköping…Över hela landet står bidragstagande i kö !
      Därför skall vi i detta fall vara glada om 15-åringen kanske redan åkt upp till Paradiset.Om inte att han irrar bort sig i djungel,och blir till mat åt de vilda djuren.

  7. Det är en fin svensk tradition att skicka svenska barn till al-Shabaab i Somalia för att lära sig mörda och skära halsen av otrogna. Han fick säkert bidrag till flygbiljetten också, allt annat är djupt rasistiskt, tycker Jonas, Mona o Arnstad. Grattis PK!

  8. Usssccchhhhh!

    Förr reste väl intresserade nordbor till andra länder för att se/ev lära känna/uppleva andra kulturer.
    Numera är det väl bara för att vara i ett lite varmare klimat under semestermånaden. Eller – kan det vara för att undersöka om det landets befolkning är samma typ som vi tvingats på här.

Kommentera