S-minister avgår efter rattfylla


INRIKES. Statsrådet Aida Hadzialic (S) avgår efter att ha fastnat i en bilkontroll med 0,2 promille alkohol i blodet. – Jag förstår att många är besvikna på mig och jag är förbannad på mig själv och framförallt är jag djupt ångerfull, säger hon vid en presskonferens på Rosenbad.

aida

Aida Hadzialic berättade på presskonferensen att hon hade varit med en väninna i Köpenhamn och druckit tre glas vin innan hon kört hem mot Malmö, hon trodde då att hon hade förbränt alkoholen. Men på bron blev hon stoppad av polisen och då visade det sig att hon fortfarande hade 0,2 promille i blodet.

Hon pratade med statsminister Stefan Löfven i går och kom då fram till att hon ska avgå.
”Jag delar hennes bedömning om allvaret i situationen. Jag är ledsen över att förlora en uppskattad kollega och ett framgångsrikt statsråd” skriver statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande till TT.

Stefan Löfven meddelade också att ministern för högre utbildning, Helene Hellmark Knutsson, tillfälligt kommer att ta över ansvaret för gymnasie- och kunskapslyftsministerns frågor.

Aida Hadzialic, är född 21 januari 1987 i Foča i Jugoslavien, och är en svensk socialdemokratisk politiker som den 3 oktober 2014 utsågs till Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister. Hon avgick den 13 augusti 2016 till följd av att hon åkt fast för rattfylleri.

-Pettersson tycker det är lite överdrivet att avgå för en sådan sak, ingen i regeringen kan ju knappast vara nykter när man tittar på de beslut som fattas och den nuvarande utbildningsministerns, ja, ja…läs HÄR.

Och när vi pratar socialdemokrater så är det Aida gjort en skitsak, Löfven är säkert rasist och straffar henne för att hon är kvinna och invandrare…

I Danmark, där hon startade resan gjorde hon inget olagligt. Där är promillegränsen 0,5. Så jag tycker statsministern har överreagerat, eller också ligger något annat bakom.

För övrigt har damen möjlighet att söka avgångsvederlag med 127000 kronor i månaden under ett år.


45 responses to “S-minister avgår efter rattfylla

 • Ingemar

  I denna fråga så tycker jag följande:

  1. Promillegränsen bör vara 0,5 även i Sverige! Som förut!

  2. Det är fel att dessa politiker kan sluta sina jobb själv utan att bli avstängda från sina inkomster (en månad eller så). Det kan inga andra (vad jag vet)!

  3. Märkligt är också att dessa politiker kan supa på jobbet utan åtgärd, det kan inga andra. Vin är också alkohol, trots all propaganda.

  4. Inför blåskontroll i riksdagshuset! Det är betydligt farligare för LANDET med fulla eller påverkade politiker och andra beslutsfattare än fulla bilförare!

  Gilla

 • Mikael Donner

  Efter min första kommentar kom jag på att jag skulle citerat Jesus då man skulle stena en kvinna. Han sa: ”Den som är utan synd kastar första stenen”. Ingen sten kastades. Är helt övertygad om att Lövfen kört bil med 0.2 promille och dessutom på norrländskt hembränt. Dubbel synd, men förlåtligt. Men oförlåtligt att inte försvara en minister som han själv utsett.

  Gilla

 • Larson

  Detta va mkt tråkigt, den enda utav de synliga i ledande ställning som hade mage att utmana med sunt förnuft å haka att ta smällar å samtidigt leverera. I min värld så verkar 0,2 promille vara dimrådå för just att hon får löven å gänget att se bleka ut. Hoppas vi får ta del utav hennes rakhet i något annat mer rakryggat parti. 0,2 promille är ca 2 folköl…

  Gilla

 • Mikael Donner

  Enligt SVT säger Löfven: rakryggat att avgå. Hade önskat att Löfven varit ”rakryggad” och försvarat henne. Trots allt en ganska oskyldig förseelse.

  Gilla

 • Observator X

  Helt off topic: Det har inträffat något på ett tåg i Schweiz, en knivbeväpnad ”schweizare” med brandfarlig vätska tände eld samt knivhögg 6-7 personer.

  En schweizare, återstår att se.

  Gilla

 • Galten

  Då Hadzialic är bosnisk och muslim, hånas hon nu av andra mer bokstavstroende muslimer i Sverige varav en – enligt uppgift “ungdomsimam” – anmärker på att det hela skulle kunnat undvikas ifall hon vore mindre “integrerad”.

  Gilla

 • mari svensson

  Det är något annat bakom. 0,2 promille hade räckt med en ordentlig ursäkt. Det Löfven, Wallström, Andersson, Fiddeli m.fl har gjort är mycket värre.

  Gilla

 • Hanna

  En minister som kör själv, och efter ett par glas vin och över den omtalade Öresundsbron… osmart tänkt! Jag bor i en ministertät kommun där Säpo hela tiden hämtar och lämnar ministrar i hemmen.

  Synd att hon avgår – hon är en av få ministrar som talade klarspråk om grupptafsarna tidigt och hon sprider inte floskler som de flesta andra politikerna. Antagligen kommer hon tillbaka efter ett tag som politiker gör när de ertappats med något dumt!

  Gilla

 • Tony

  Visst är det märkligt att det i ett land där kunskaperna
  dom sista 20 åren pekat rätt ner i avgrunden, så har man
  en minister som kallas kunskapslyfts minister? När vi inte
  hade en sådan minister låg Sverige i högsta topp i kunskaper?

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Sveriges islamister har tvingat ”Landsfadern” att rensa i sin regering.

  Gilla

 • Bilgrillaren Ali

  Det är något lurt med den här petitessen, helt klart en skuggridå för något större.

  Gilla

  • Android77

   Svepskäl? Fotad av Löfven?

   Gilla

  • ericr45

   Risken att ”få blåsa” är idag mer än minimal.
   Gissar jag fel om att detta kanske inte är första gången damen är på vägarna ”under influence”?
   Eller hade hon bara en enorm ”otur”?

   Gilla

 • Alf

  asså va…jaaa..ehh inte full va!

  Gilla

  • lofas

   Kan lova att man känner sig mer trött och segare efter att ha jobbat natt än efter ett par glas vin…

   Gilla

 • Android77

  Det blev inget direkt ”kunskapslyft” på det där sättet? Om man avgår eller ej beror kanske på vilket politikområde man har ansvar för.

  Gilla

 • eri

  Det är en ung frisk tjej med många bra idéer som lämnar/tvingaslämna
  regeringen ,,hon är välkommen till SD där hon får säga sanningar(obekväma) utan att få skit för det
  Jag rekommenderar Aida att byta parti

  Gilla

 • Stefan K

  Frågan är om en minister avgår frivilligt efter en sådan ”skandal” eller om hon tvingades?

  Frågan är om partiet uppmanade henne att avgå och om inte partiet nu såg sin chans att okontroversiellt sparka en minister som varit ganska obekväm?

  Hadzialic har nämligen fällt yttranden som förmodligen stört regeringen, som…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22667239.ab

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22564766.ab

  http://www.expressen.se/nyheter/har-poserar-ministern-med-kand-homofob/

  Två muslimer som tvingats avgå från regeringen och en tilltänkt som aldrig hann dit. Det går bra Löfven.

  Gilla

 • Stromboli

  Ska bli intressant att se VEM som efterträder henne. Det ligger nog en ”hund begraven” i denna historia.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  0,2 promille är ju ingenting MEN sitter man i regeringen eller innehar andra höga poster som är skattefinansierade och vill fortsätta med detta skall man ALLTID tänka efter före.

  Gilla

 • Pensionären

  Hon är MUSLIM och dricker alkohol! Där ser man igen hur dom ljuger om allt.

  Gilla

  • eva

   Hon har aldrig utgivit sig att vara annat än sekulariserad. Man kan väl säga att hon motsvarar en som inte är frikyrklig eller tom är nästan ateist.

   Gilla

 • Android77

  Alla sätt att bli av med 7-klövern är naturligtvis bra men det är naturligtvis extremt överdrivet i detta fall. 0.2 motsvara väl en punschpralin

  Gilla

 • tomas mattsson

  Avgå hit & dit. Hela regeringen är ju ILLEGITIM! Vi har inte valt dem.

  Gilla

 • lofas

  Löfven vill ha bort Aida som har haft mage att ställa krav på muhammedanerna. Synd eftersom hon med all säkerhet är den som är högst utbildad och intelligent i pajasregeringen.

  Gilla

 • Infedel.

  En rejäl förkylning motsvarar 0,8 promille. Övriga Nordiska länder har 0,5promille. 0,3p. hade varit en bra gräns. Det finns forskning som visar att man kör som bäst och mest avslappnat vid 0,2p. Typiskt svenskt att inte kunna samordna sig med resten av Norden.

  Gilla

 • Stenbock

  Hade nu inte landsmannen Zlatan varit så arrogant,skulle han ju passat som ersättare till Aida. I dagens Le Figaro finns ett reportage om denna ”världsstjärna”,som (när han lämnat Paris) inte tycks vara populär:

  Gilla

 • Nils Dacke

  Tycker faktiskt det ät lite synd om henne, jag upplever henne som en av de mer intelligenta och sansade ministrar vi har , jämfört exempelvis med Morgan och Margot är hon ju ett stjärna. Detta borde lösts på ett annat sätt.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Hon får nog någon annan plats i något riksdagsutskott, så något straff får hon inte av partiet

  Gilla

 • Stromboli

  Undrar om hon åt gris till vinet, för visst är hon muslim ?

  Gilla

 • Argus

  Vaaa??? Finns det poliser på bron?

  OnT: Två borta, nu väntar vi bara på Baylan och Shekarabi.

  Gilla

 • dave

  ”Aida Hadzialic, är född 21 januari 1987 i Foča i Jugoslavien”

  Hur vet man det?

  Gilla

 • eri

  0.5 räknades bara som rattonykterhet ,,inte allt för länge sedan ,,
  och att lämna sin ministerpost för 0,2 promille är att ta sitt ansvar på ett överdrivet sätt ,,,men det är en sosse som ryker och det är alltid bra ,,ännu
  bättre om det varit en miljömupp ,,miljö mupparna brukar köra omkring med betydligt högre fylle halt än 0,2

  Gilla

 • ossie

  Pettersson kan du inte stänga av detta jävla As som håller på med fejkkommenater.

  Gilla

 • Stenbock

  Jo nog är det till att svälja kameler,och sila mygg ! 0,2 promille har vi ju alla mer eller mindre dagligen ! En Bier,och gränsen är överskriden..Då skall vi inte tala om en vanlig liten GT !
  Enda trösten för henne är,att det utgår ett rejält vederlag till f.d. ministran….

  Gilla

 • ossie

  Stackars svetsarn som om han inte hade nog med problem. Sen har jag för mig att hon är muslim som ju inte får dricka alkohol. Framgångsrik säger svetsarn hon har väl inte märkts alls förrän nu, men han anser väl att hela hans Kalle Anka är framgångsrik den stackarn.

  Gilla

 • Tony

  Det bästa för landet hade varit om hela S- regeringen
  hade avgått, ledaren lär ju också vara begiven på sponken
  vilket man kan utröna av många av hans framträdanden?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: