Knivattack i London, 1 död och 5 skadade.


En 19-åring gick igår kväll till attack mot människor på Russel square i London. Han var beväpnad med kniv.  Första indikationerna har varit mental hälsa hos gärningsmannen men terrorism är inte uteslutet. I skrivandets stund är Russel Square fortfarande avspärrat som en brottsplats.

russel square

Gärningsmannen slog till  22.10  onsdag kväll lokal tid. I London vid denna tid är det mycket folk i rörelse, så var det på Russel square denna kväll. Mannen som var beväpnad med kniv attackerade minst 6 personer varav 1 kvinna i 60-års åldern dog. De övriga 5 vårdas på sjukhus för sina skador.  1 av de skadade tros vara amerikan.

Scotland Yard framhåller att det förekommer ”mental ohälsa” hos 19-åringen men de utesluter inte gärningen som ett terrorbrott. Attacken kom bara timmar efter det att polisen annonserat att de kommer att höja beredskapen med fler beväpnade poliser i London.

Polisen var snabbt på plats och använde elpistol för att ”slå ut” 19-åringen. Det tog bara 10 minuter från det att attacken startade tills dess att 19-åringen var fast. London polisen var otroligt snabba enligt vittnen.

Om det är en muslim som är gärningsman skall vi vara oroliga. Hur många av dessa unga män som attackerat oskyldiga med syfte att döda har vi haft de senaste veckorna? Frankrike, Tyskland och nu England.  Därefter är inte steget långt till Malmö, Göteborg och sedan norröver.  Hur många av dessa unga män har liknande planer? Det är precis detta som IS har bett om. -Kom inte hit, stanna i era nya hemländer………….

CNN


20 responses to “Knivattack i London, 1 död och 5 skadade.

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: