En påminnelse

Minns ni den glada nyheten från Migrationsverket i början av veckan?

Migrationsverket meddelade då att man halverar prognosen från april och att man räknar med en asyltillströmning på 34 500 personer i år, men det finns all anledning att påminna om Migrationsverkets prognoser.

Prognosen från april talade om ett placeringsscenario på 60 000 asylsökande.

2

Nu har man nästintill halverat detta, men för exakt ett år sedan var Migrationsverkets besked detta.

1

Exakt. För ett år sedan skrevs också prognosen ned. Ni vet alla var det slutade? Precis, vi slog ett svenskt rekord så det bara sjöng om det (162 877), ett rekord i antalet asylsökande som inget annat land i Europa var i närheten av (förutom Tyskland som tog emot fler antalsmässigt, men var långt efter per capita) och efterdyningarna av detta kaos kommer att påverka det svenska samhället och de svenska skattebetalarna i decennier.

Så därför mina vänner. Ropa inte hej än. Dessutom är drygt 30 000 asylsökande alldeles för mycket med tanke på de problem, det kaos och de kostnader samhället fortfarande dignar under.

6 thoughts on “En påminnelse

  1. Danielsson och Ribbenvik är rädda för att de inte kan begära ännu mer i lönelyft till sin industri. Frågan är om denna ”industri” är så bra för Sverige?

  2. Stäng gränsen nu!

    Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstningen!

  3. ”Luciabeslutet kallas det beslut kring asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska Regeringen Carlsson I, den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention, samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov” skulle få politisk asyl i Sverige. Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas. Reglerna skulle gälla även de som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år.

    Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.” (Wikipedia)

    Det måste ha varit det Nationalsocialdemokratiska arbetarpartiet som tog det beslutet eller vad säger Löfven? 20 000 asylsökande per år i en tid då det förekom krigshandlingar i Europa var tydligen taket. Nu förekommer inte krigshandlingar i Europa om man bortser från oroligheterna i Ukraina samt eventuellt och den skärva av Turkiet som tyvärr befinner sig på europeisk mark.

Kommentera