Terrordåd att vänta i Sverige

Robert Egnell, professor vid Försvarshögskolan, uppger att Sverige kommer vara ett av många mål när IS nu ändrat sin strategi. Frågan är inte längre om, utan när, ett stort terrorattentat drabbar oss.

När IS ansätts allt hårdare i Syrien och Irak, lockar man inte längre muslimer att resa till Mellanöstern för att kriga för terrororganisationen. Istället påverkar man muslimer som befinner sig i Västvärlden att stanna där och utföra attentat på plats.

IS är ute efter att försvaga Europa, att sätta skräck i europeiska medborgare och skapa en oro som påverkar människors sätt att leva.

“Jag är tyvärr så negativt lagd att jag tror att det bara är en tidsfråga innan det händer i Sverige. Dels har vi resenärer som återvänder hem från Syrien och som radikaliserats. Dessutom har vi människor som känner sig utanför och därmed kan tänkas begå terrorbrott hemma i Sverige”

Europa måste stå upp mot detta hot, menar Egnell. Han får stöd av både Säpo och polisen som menar att man måste leta upp radikaliserade personer i skolor och på arbetsplatser. Varför man inte nämner moskéer kan man fundera över? Är det några som borde ha nära kontakt med muslimer som radikaliseras så är det väl imamer och moskébesökare.

GP

På Ledarsidorna kan vi idag läsa ett inlägg på samma tema som ovan.

Ledarsidornas Peter Andersson har talat med en jordansk journalist som spår att nästa månad kommer att bli blodig, såväl i Syrien som i Europa. Det vi hittills sett i Frankrike och Tyskland är bara början.

Fuad Hussein, som journalisten heter, nämner också det faktum att IS ändrat strategi allteftersom koalitionen pressar terrororganisationen allt hårdare och vinner tillbaka förlorad mark. Hussein nämner också de muslimer som redan finns i Europa som det största hotet och att det främst rör 2:a och 3:e generationens invandrare.

2005 publicerade Fuad Hussein en bok där han med sju pinkter beskriver hur al-Qaida ska erövra Europa och hur Europa utropas till ett nytt kalifat. Det är förvisso elva år sedan boken publicerades, men läs punkterna och se hur kusligt de har slagit in.

Skärmklipp

Ledarsidorna

Intressant i sammanhanget är att Nostradamus spådde ett tredje stort krig som ska utkämpas i Europa. Hans profetior kanske ska tas med en nypa salt, de har tolkats på olika sätt, men sanningen är att flertalet varit häpnadsväckande träffsäkra.

17 thoughts on “Terrordåd att vänta i Sverige

 1. En god idé är att, från Mali med fler diffusa områden, omgående hämta hem de kvarvarande resterna av den svenska krigsmakten och lika omgående inlemma dessa i Hemvärnet, börja öva strid i bebyggelse samt samverkan med de kvarvarande resterna av den svenska poliskåren…
  Nu. Inte sedan utan nu.
  Det drar ihop sig till skarpt läge.

  ps. Undertecknad räknar kallt med att Krigsmakten öppnar sina kasuner och vapenförråd för de vapenutbildade och dessutom motiverade svenskar som vill försvara Sverige och dess urbefolkning.ds

 2. Ja NYÅRSAFTON LÄR DET SMÄLLA MEN NI TALA OM KÄRLEK ISTÄLLET??? NI ÄR SÅ NEGATIVA HELA TIDEN BARA HATAR ALLT O ALLA TROR NI BEHÖVER PRATA POSITIVT

  • @ Bamses honung, DU HAR RÄTT, det ÄR ibland alldeles för negativt 😉

   Vill därför sända 1 MILJON KRAMAR, NALLAR, VÄLDOFTANDE BLOMBUKETTER och SJÄLVFÖRSVARSSPRAY till alla Sverigevänner som varje dag, i alla lägen och situationer, kämpar för Sverige och för VÅRT folks överlevnad mot en ständigt attackerande ockupationsmakt!

   EVIGT SOLSKEN över alla oss som envist bekämpar terrorn som sköljer över oss från illasinnade främlingar, landsförrädare, eu-politruker, turkiet -mena och -palestinafanatiker, PK-muppar, politiker (utom vissa nationellt sinnade i SD), lobbyister och agendasättande journalister.

   STYRKA, STÖD och UPPMUNTRAN till alla som dokumenterar och åtgärdar importerad brottslighet, eftersom polisen inte längre sköter sitt uppdrag.

   HARMONI, VÄLBEFINNANDE, och HOPP OM VEDERGÄLLNING till alla som blir hotade, misshandlade och misskrediterade för våra åsikters skull i ”demokratins” Sverige.

   EXTRA CRED till de tappra som vågar dela ut mat och kläder till etniska Svenskar (som blivit bestulna på sina pensionsmiljarder), trots att dessa frivilliga attackeras av våldsvänstern.

   TACK Sverigevänner, mycket kärlek blev det!

 3. Det är inte alls konstigt om det skulle hända en stor terrorattack i Sverige.
  Sverige har ju varken poliser eller militärer så vi kan inte försvara oss och landet kryllar av terrorister. Deras ledare Reinfeldt och Lövén bidrar med vapen och pengar.

 4. Ja i dumskallarnas rike tar man emot all skit, har man lotsats
  att man flytt till Sverige och sen reser ner och krigar, så ska dom
  fan inte få sätta sin fot här i landet igen, men kravlösheten mot
  dem som ljuger ihop en historia är ändlös. Men jag som Svensk
  kan inte hämta hem ett paket åt min fru utan att legitimera mig
  med dubbla legitimationer, likadant om jag ska ha pass, då ska
  jag visa det gamla passet, medan en invällare kan skaffa flera
  pass om året, givetvis då utan att visa något bevis på att personen
  är den han utger sig för!

 5. Fick denna av syrran igår och har inte hunnit läst hela eller grottat vidare i det hela men det ska bli intressant att göra det! Tror jag läst om det tidigare och är väl i grunden skeptisk till om det verkligen finns någon som förutspå framtiden men stämmer det historiskt så är jag inte sämre än att jag kan ändra mig eller åtminstone ha det i nära baktanke framöver!
  https://www.morpheusblogg.se/2016/07/20/baba-vanga-balkans-nostradamus/

 6. Naturligtvis kommer det att smälla på olika platser här i Sverige. Vi får se var, hur och när. Frågan är bara vad det kommer att ge för respons. Här finns en minimerad poliskår utan ledning och med anställda som söker sig bort, ingen militär osv så fältet kommer vara öppet för motreaktioner. Bara att vänta och se.

 7. Vad svennebanan måste förstå är att vi inte kan besegra denna onda ideologi genom att skicka bombplan till Syrien. Ska vi föra krig mot islams förkämpar måste vi börja med dom som finns innanför våra gränser först!

 8. Ibland hatar jag att ha fel, men har sett detta komma i flera år.
  Ilmar Reepalu som började skiten i Malmö och kan räknas till en av de som verkligen förstört Sverige. Nu filar han på en utredning för regeringen.
  Sjuk värld och tyvärr kommer detta främst drabba efterlevande och deras framtid.
  Idag såg jag f.ö. en notis om den artikel jag letat efter som handlade om en journalist som “körde ihjäl sig” i Turkiet och hade uppgifter om Erdogan och hans samröre med IS.
  Delade den på mitt Twitterkonto så ni kan hitta eller så kommer jag återkomma till den och mera.

 9. Ja då kanske alla jävla sovande lata jävla svennefittor vaknar upp ur sin törnrosasömn och börjar fatta vad som sker, men det är nog att hoppas så innihelvetes förmycket !!!.

 10. Terrorattentat har redan inträffat här tidigare.
  Det inträffade på Umeå östra i tisdags, när tungt beväpnad polis evakuerade 250 st resenärer från tåg mot Stockholm
  Polisen bad resenärerna skyndsamt springa därifrån
  De grep två män med knivar kan det ha varit ett försök till terrorbrott?
  Vidare säger en terrororganisation att de ska sända krigare utklädda till turister med sprängladdningar gömda i kameror, bärbara datorer.
  Samma terrororganisation har också nu uppmanat att medlemmar ska slå till i sina nya hemländer, ett land som ligger lite risigt till i och med detta är Sverige

   • Hejsan Anna 2!
    Ja så får det väl bli då tills vidare fast etta på Annas plats det är vi minsann båda två.

Kommentera