Magdalena får 50:-/tim för att hänga med asylsökare/nyanlända!

I Svenljunga betalar de ungdomar för att umgås med asylsökare. Man trodde att man hört det mesta men……. 50 ungdomar i åldern 14-15 år, svenska och utländska får betalt för att umgås. De som inte fått asyl ännu får betalt i Lisebergsbesök eftersom de inte fått arbetstillstånd.  Scoutkåren har gentilt lånat ut en stuga och sina kanoter till umgänget.

scoutstugapersonerna på bilden är inte samma som i inlägget.

Projektet har pågått i tre veckor och ungdomarna har lärt sig om demokrati,  välfärd och jämställdhet. Nu håller de på att  lära de sig om allemansrätten.

– Man kan vända på saker och ting men vi ser det som att de här ungdomarna gör ett väldigt viktigt arbete i att lära ut om sina kulturer och få en ökad förståelse för varandra, säger projektledaren Kristina Sunebrand.

Enligt SVT så har projektet varit lyckat. Självklart när ungdomarna får betalt för att umgås. Lisebergsbesök gratis är inte heller fy skam.  Har det inte gått lite väl långt när ytterligare skattepengar skall betalas för muta ungdomarna att umgås. Några hundralappar om dagen är inte fy skam för att paddla kanot och vara ute i naturen. Helt otroligt??!!

Se reportaget på SVT Väst

28 thoughts on “Magdalena får 50:-/tim för att hänga med asylsökare/nyanlända!

 1. Sjuka pensionärer sitter utanför ICA och tigger pengar till mat i svenljunga för att soc inte beviljar hjälp när medicinerna och sjukdomen kostar mer än dom klarar av. Jag är en av dem.

 2. Att exponera svenska barn och ungdomar för ignoranta, våldsamma kriminella nyanlända är förbaske mig en styggelse som måste upphöra omedelbart !

 3. Låter idiotiskt.
  Vilka föräldrar vill tillåta sina barn ha detta uppdrag.
  Finns massor av äldre människor, tex de som har varit med och byggt upp landet sverige, som säkert uppskattat utevistelse/pratstund med dessa ungdomar.
  Äldre generationen kunde berättat om vårt kulturarv osv. Bevara istället för förnya.

 4. Att släppa iväg 14-15 åriga barn med ljugande unga asylsökande män är EN GROVT ANSVARSLÖST OCH GROV KRIMINELL HANDLING OM NÅGOT HÄNDER!!
  Var finns vuxenansvaret ? Barn under 18 år ska INTE ha med asylsökande barbarer att göra!!
  Fy fan för dessa ansvarslösa kriminella beslutsfattare, ut med dessa barbarer och tillbaka där de kommer ifrån i Sverige vill vi INTE ha dem!!!

 5. Än merit i sin CV som kommer öppna dörrar för dessa duktiga idioter i framtiden.

 6. Jag blev riktigt glad när jag i all hast läste rubriken. “Magdalena får 50:- per timme för att hänga asylsökande” Tyvärr så hade jag läst fel, verkligheten var dessvärre en helt annan!
  Janne

 7. Är troligtvis en skillnad i kultur och ålder, “att hänga” underligt ord i sammanhanget det låter inte ansvarsfullt och definitivt inte bildat.
  Visst språk förändras, varför inte till något bättre som omväxling !

  • Ungdomarnas språk “hänga med” = umgås med på riktig svenska.
   Inte helt nöjd med uttrycket men det var detta som ungdomarna använde.

 8. Jag är INTE ett dugg förvånad över att de som kan och har möjlighet att betala så lite skatt som det är möjligt tar alla chanser. ALLA myndigheter är inte till för oss som står för fiolerna dvs det Svenska folket. Jag ångrar bittert att jag under mina nästan 50 år i arbetslivet inte såg över vilka möjligheter som fanns att utnyttja systemet. Ärlighet i Sverige lönar sig mycket dåligt. Att det finns politiker och myndighetsförakt i landet kan omöjligt komma som någon överraskning för någon. Mitt eget förtroende för dessa ligger på ett stort minus.

 9. Fy fan vad oansvarigt och farligt av kommuner som gör så här.Asylsökande “ungdomar” vet vi vad det står för,vuxna testosteronstinna män mellan 20-45 från mena med en barbarisk kvinnosyn som inte försvinner för att dem beträder svensk mark som sjukklöverjuntan och deras lakejer ljuger i dumfolket,dessa barbarimän och lycksökare som låtsas vara barn och vill bli livstidsförsörja av dumsvenskarna vet vi inte ett dugg om vilka dem är vilken bakgrund de har etc.I andra länder som i Finland tex låter man inte asylsökande och illegala gå lösa i samhället.I Kanada låser man in dem i förvaring tills de är helt scannade och printade.I Sverige vill de grovt kriminella sjukklöverjuntan utsätta våra barn och ungdomar för stor livsfara genom att lura och locka med pengar för att ta hand om vilt främmande män från kvinnoförtryckande kulturer.Föräldrarna är idioter som inte ser faran för både våldtäkt och mord,vilket har hänt flertalet gånger och alla sexuella attacker som dagligen pågår precis överallt där dessa barbarer och bidragsmigranter drar fram.
  Tänk vad många gamla,sjuka och handikappade som hade blivit överlyckliga om de fått en utflykt gratis till en fin lite sjö.Fy fan för folk och landsförrädarna i sjukklöverjuntan,må de straffas efter sina sataniska illgärningar.
  Här i kommunen erbjuds ungdomar som slutat nian slavarbete för kommunen för 40 kr i timmen,skamligt och få svenska ungdomar vill jobba för den usla lönen.Sverige och majoriteten av svenska folket är bortom all räddning,tyvärr.

  • Instämmer i inlägget, barn under 18 år ska inte umgås med ljugande barbarer från muslimska kulturer!
   Denna negativa påverkan kan skada barnen för livet, ANSVARSLÖST OCH KRIMINELLT ÄR BARA FÖRNAMNET!!!

  • låter som du fått lite fel på saker o ting. Sjuklövern (SD) vill ju knappast ha de såhär. O socialen-demokrat`;)

 10. kan vara en förklaring till att umgänget ibland så
  ofta går snett, framförallt då i anslutning till parker och
  nöjesanläggningar?.,)

  • Erdogan har säkerligen tömt fängelser och dårhus i Turkiet och sänt iväg dessa livsfarliga element till Sverige och Tyskland.Sverige lockar fortfarande många lycksökare och grovt kriminella då fängelserna är lyxhotell här med all inclusive.Gamla och sjuka har sjukklöverjuntan satt på vanvård och svältanstalter att dö en vidrig grym och ovärdig död,medans grovt kriminella hyllas som hjältar och högutbildade och pensionsräddare,röda mattan rullas ut för dessa.Sjukt och galet är bara förnamnet.

 11. Trodde jag hört det mesta när det gäller invandrare hur skulle det vara om ungdomarna fick 50 kr i tim för att gå ut med en pensionär som i dag aldrig kommer ut…………

 12. Man mutar alltså ungdomar med pengar? Om intresset av att träffa andra kulturer finns, borde väl inte pengar vara inblandade?

  • Stefan K……..

   När det gäller svensk migrations politik så kostar det, vad som än är kopplat till den.

   Vill man även “utnyttja” barn, för att framhäva bilden av det lyckade och goda integrationsarbetet som kommunpolitiker, så kan man ta lite skattepengar och göra så här.

   För våra kommunpolitiker har pengar till “goda saker”, när man vill framhäva sin oerhörda solidariska och empatiska sida.

   Fast till Sveriges fattigpensionärer sänder man inga sådana signaler………

 13. “Några hundralappar om dagen är inte fy skam för att paddla kanot och vara ute i naturen”

  …visst tills du blir mördad av en av dom som skär halsen av dig, fram tills dess är allt frid och fröjd, bara man får betalt.

 14. Jag undrar vad det är för xenofober som sitter i ledningen för Svenljunga scoutkår? Låna ut kanoter till nyanlända. Är tanken att låt dem drunkna så vi slipper repatriera?

 15. Varför får asylsökande ” ungdomar” betalt ( även i Lisebergsbesök)? Brukar det inte vara de som klagar att de inte har någonting att göra?

 16. Då är väl detta att betrakta som skattepliktig inkomst? Ett telefonsamtal till skatteverket?

Kommentera