”Blondinens” pappa döms till fyra års fängelse för tvångsgifte


INVANDRARVÅLD. Pappan som åtalades för att ha gift bort sin 23-åriga dotter till en man i Afghanistan döms till fyra års fängelse. Det meddelar Lunds tingsrätt i dag. Det är första gången tvångsäktenskap prövas i en svensk domstol.

Kvällsposten skriver att pappan lurade dottern att följa med till Afghanistan, där han sedan tvingade henne att gifta sig med en släkting. Enligt åtalet ska pappan även ha dödshotat dottern och tillsammans med en bekant kidnappat dotterns pojkvän, skriver tidningen. Pappan har nekat till anklagelserna.

-Pettersson tycker straffet på fyra år löjligt, det var förutom äktenskapstvång också misshandel och olaga frihetsberövande. Någon utvisning var inte att tänka på eftersom afghanerna av någon anledning är svenska medborgare och tydligen lever enligt PK:s svenska värderingar…

Intressant är att familjen kunnat åka hem på semester till Afghanistan som de flytt ifrån för att de hotades med döden där.

B_6048-15

TIDIGARE 2016-06-30. SVT har hittat en afghansk blondin som tvingats gifta sig

Tio dagar efter att vi skrev nedanstående har det vänsterextrema SVT vaknat och skriver en artikel om en pappa som misstänks för äktenskapstvång och ytterligare två män som anklagas för att bland annat ha misshandlat och pressat kvinnans pojkvän på pengar. Detta illustreras med en bild på en blondin!

SVT_blondin

Förra våren ska en kvinna i Landskrona ha tvingats att resa till Afghanistan för att giftas bort mot sin vilja. Det hävdar åklagare Ulrika Ekvall i ett ovanligt mål där brottet äktenskapstvång ska testas för första gången sedan den nya lagstiftningen infördes för två år sedan.

Enligt stämningsansökan ska pappan ha sagt att han ”hellre såg sin dotter död” än att hon gifte sig med en man som han inte valt ut åt henne.

Rättegången startade i dag i Malmö tingsrätts säkerhetsavdelning och enligt vår reporter på plats log pappan då åklagaren läste upp anklagelserna mot honom, bland annat det påstådda hotet att han velat ”skära henne i bitar”.

– De kvinnor som träder fram och vågar berätta om den här typen av hot och äktenskapstvång är mycket modiga. Det är ofta svårt att bevisa vad de utsatts för, konstaterar åklagare Ulrika Ekvall.

Kvinnan hade redan en pojkvän som hon fortsatte att träffa i Landskrona efter det påtvingade giftermålet. Pappan och ytterligare en man åtalas även för att kvällen den tredje november 2015 ha fört bort och under flera timmar ha misshandlat pojkvännen i hans egen bil. De ska ha slagit honom hårt mot huvudet, eventuellt med ett basebollträ.

Flera stopp gjordes under färden bland annat för att tvinga pojkvännen att ta ut pengar vid en bankomat i Landskrona efter att först ha hotat att döda honom. Männen har även försökt förnedra honom genom att filma pojkvännen då han tvingades föra upp ett bollträ mellan skinkorna. En inblandad gärningsman är inte identifierad.

Rättegången hålls i säkerhetssalen vid Malmö tingsrätt. Varken kvinnan eller pojkvännen kan närvara vid rättegången på grund av hotbilden mot dem.

Jag har inte bestämt vad jag ska yrka på för straff än, i den här typen av fall finns ingen praxis eftersom just äktenskapstvång aldrig tidigare lett till åtal, säger åklagare Ulrika Ekvall.

Straffskalan är upp till fyra år och åklagaren yrkar på att kvinnan ska få ett skadestånd på 100 000 kronor för den integritetskränkning som ett påtvingat äktenskap innebär.

Åklagaren har mycket bevis i form av dokumenterade samtal, bilder och filmer som är insamlade under en längre tidsperiod. Pojkvännen ska vid flera tillfällen ha ringt polisen om förföljelser och även polisanmält hot.

– Starkaste bevisning ligger ändå i kvinnans egen berättelse, säger Ulrika Ekvall.

De åtalade männen nekar still samtliga brottsanklagelser.

-Petterssons förslag är att samtliga åtalade utvisas, om möjligt tillsammans med SVT:s redaktion…

För er som till äventyrs tror att ovanstående bildval är en tillfällighet så…

SVT kontra verkligheten

Opartiska SVT bedrar

TIDIGARE 2016-06-20. Åtal för äktenskapstvång och flera andra brott

Pressmeddelande från Åklagare

2016-06-20. 
Åklagare har i dag lämnat in ett åtal till Lunds tingsrätt om bland annat äktenskapstvång, olaga frihetsberövande, misshandel och rån. Tre personer åtalas.

Enligt åtalet har en ung kvinna som bor i Sverige rest till ett annat land och där tvingats gifta sig med en man som hon inte ville gifta sig med. Den unge man som kvinnan haft en relation med i Sverige utsattes i november 2015 för flera allvarliga brott av närstående till kvinnan, nämligen olaga frihetsberövande, misshandel, rån, utpressning och sexuellt ofredande. Kvinnan utsattes då också för olaga hot.

– Motivet till samtliga brott har varit att återupprätta familjens heder, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall.

Tingsrättens målnummer: B 6048-15.

Kontakt
Kammaråklagare Ulrika Ekvall, 010-562 68 81, tillgänglig på telefon måndag den 20 juni kl. 14.30–16.00.

Övergripande frågor om brottstypen äktenskapstvång besvaras av kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas på Utvecklingscentrum Göteborg, 010-562 71 11.

-Pettersson undrar om åklagaren inte gillar den beställda mångkulturen? I detta fall från Afghanistan…


14 responses to “”Blondinens” pappa döms till fyra års fängelse för tvångsgifte

 • Luntan

  Varför försörja honom i fängelset? Dra in alla bidrag för familjen i stället.

  Gillad av 1 person

 • Thomas.B

  utvisa fanskapet eller livstid alternativ rådbråkning

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Det kan inte vara många som egentligen är berättigade till asyl och uppehållstillstånd när dom kan resa tillbaka till sina hemländer hur som helst.

  Den här personen skulle lätt kunna utvisas i och med att han besökt hemlandet igen så har han inga asylskäl.

  Gillad av 1 person

  • realist

   Behövs inget mer svar -DETTA ÄR ETT TYDLIGT BROTT MOT SVENSK LAGSTIFTNING- vad behövs mera för att de inte hör hemma i västeuropeiska länder med deras LAGAR SOM GÄLLER ????

   Gillad av 1 person

 • Involuntarium

  Fyra år???? Livstid hade varit bättre!!!! Fyra år omvänder ingen kamelryttare med hederskultur! Hedersvåldet är nedärvt i generationer och botas inte av ett fyraårigt frihetsberövande! Hahahohahohohohahaho skrattretande så det förslår!

  Nu gäller det att svenskt rättsväsende visar vad som gäller både avseende mordhot och framförallt hederskultur!

  Lagstiftningen finns och några förmildrande omständigheter föreligger tydligen inte, annat än att GM tydligen har koppling till Afghanistan!

  Förmildrande kan ju kopplingen till Afganistan inte anses vara, framförallt inte efter vad som dagligen händer och sker i vårt fosterland den suveräna nationalstaten Sverige!

  Stefan Löfven avgå och utlys nyval!

  Gilla

 • Pensionären

  Ingenting om våldtäkt då?

  Gilla

 • Android77

  Det blir dyrt för skattebetalarna att betala för mångkulturens avigsidor. Rättssystemet lastas ner av allsköns dumheter och fängelserna fylls med idioter som aldrig skulle kommit hit.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Pappan skall överklaga domen, jag hoppas den högre instansen lägger på ytterligare några år och även utvisar fanskapet.

  Gilla

  • Mr Q

   Hahahahah…I nästa instans sitter ju dvärgen från Skåne,och bestämmer,att ashålet skall frikännas i Hovrätten…(Ni vet han som friar ”Rikspolisgrisen”)

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Bilden på den blonda kvinnan visar på att hatmedia lever i en egen ”bubbla” där verklighetsuppfattningen är styrd helt och hållet av vad som är politiskt korrekt, – SANNINGEN SKA MÖRKAS KOSTA VAD DET VILL!! De skulle skämmas, fyrfalt skämmas de usla nötterna och det skulle även organisationer som LO som stödjer ”Inte rasist men….” – Sverige har ett jätteproblem och beröringsskräck, rädsla för att tala klarspråk går igen i allt och är styrt av SOCIALDEMOKRATERNA som till och med tillsätter en polischef Dan Eliasson som förbjuder polisen att ge korrekta signalement på brottslingar, kod 291!
  87:an måste vakna, vi har allvarliga problem i Sverige men vi har en LIVSFARLIG LEDNING som gör saken mycket värre!! Vi måste få bort Socialdemokraterna och rötäggen Löven&Wallström 2018 från köttgrytorna!
  STORMAKTEN måste få en vettig och ärlig ledning med Sveriges befolknings bästa för ögonen, INTE ANDRA STATERS SLÖDDER, SOMALIER, AFGHANER, SYRIER MED FLERA!
  STÄNG GRÄNSEN FÖR SKITFOLKEN OMEDELBART!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   SOCIALDEMOKRATERNA älskar att ta emot de här folkgrupperna, fy satan vilka jävla idioter, de skulle SKÄMMAS, FYRFALLT SKÄMMAS men de har de inte vett till!

   Gilla

 • Hans Vildegren

  I och med islam i vårt land, har vi öppnat den svavelosande dörren till helvetet. Djupets avgrund väntar nu om hörnet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: