Bedrägerier för miljarder på grund av slapphet från regeringen


INVANDRARBROTT. Bedrägerierna mot välfärden kostar miljarder varje år, trots det väntas inga åtgärder som kan sätta stopp för problemet det närmsta året.

 

Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen varnar för att kriminella nu allt mer systematiskt lurar dem på pengar. Samtidigt som myndigheterna saknar verktyg för att upptäcka och sätta stopp för brotten eftersom de inte får dela information med varandra.

Det handlar om miljarder som försvinner varje år – ett misslyckande tycker justitieminister Morgan Johansson.

– Det har varit en allmän slapphet under ett antal år. Ibland har man skapat olika ersättningar och stöd och så har man inte följt upp det. Vaksamheten har varit för låg, säger Morgan Johansson.

Därför hade också Morgan Johansson gärna sett åtgärder redan i höst, men han säger att det hade varit beroende av att utredningen också lämnade några förslag redan nu. Vilket utredare Lars-Erik Lövdén inte tänker göra.

Pia Bergman som är nationell samordnare på Skatteverket är besviken. Hon vill framförallt att myndigheter ska kunna dela information systematiskt genom lättnader i sekretesslagstiftningen.

– Vi hör politiker säga att här behöver vi pengar för välfärden, här behöver vi få nya riktiga jobb. Det vittnar alla om. Och så talar vi myndigheter om att de här regeländringarna kan stoppa ett felaktigt utflöde och vi kan vara mer säkra på att jobb också är riktiga jobb. Jag ställer mig väldigt frågande till varför man inte snabbar på det här, säger Pia Bergman.

-Pettersson hör justitieminister Morgan Johansson (S) prata om en allmän slapphet samtidigt som han inte vill ta ett beslut om att stoppa bedrägerierna trots att förslag finns från myndigheterna att stoppa eländet. Myndigheterna vill helt enkelt samköra de olika registren men får inte…

Herr Johansson (S) tycker alltså det är viktigare att skydda brottsligheten än svenskarnas skattepengar…

SR.se

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


10 responses to “Bedrägerier för miljarder på grund av slapphet från regeringen

 • jgarn

  Detta har 87orna röstat för. Klotets mest korkade folk.

  Gilla

 • Mm

  Pia Bergman Skatteverket , kan ju börja med att ta tag i den handläggare med samma nationalitet som vår enda 112 åring och som lurat mig på mina skattepengar. Lever hon o blir 90, verklig ålder, kan Sverige stoltsera med att ha världens äldsta människa, 122 år. Denna 112 åring har inte gjort ett handtag, förutom att skutta runt i deras trädgård och jobba åt familjen. Så fint fungerar Skatteverket, man behöver bara ta någon annans personnr så vips betalas det ut pension och bostadsbidrag vid ankomsten till Sverige, fint va!

  Gilla

 • Vasaättling

  Kriminella invällare, kriminella politiker, kriminell msm.
  Vi övriga låter detta fortgå. Frågan är, hur kan vi kliva in och göra skillnad?

  Gilla

 • Tanten

  Saknas vilja och handlingskraft. Vad har hänt efter
  – ”Argusrapporten” från Migrationsverket, år 2000
  – SOU ”Åtgärder mot fusk och felaktigheter inom assistansersättningen”, år 2012
  – BRÅ:s rapport ”Intyget som dörröppnare till välfärdssystemet”, år 2015

  Gilla

 • eva

  Hörde alldeles nyss på radion att man inte kommer att(=inte kan, inte vill, inte vågar osv? Välj det som passar bäst) göra något åt det FÖRRÄN UTREDNINGEN ÄR KLAR!!!!!! Skyddar brottslingar! Förslaget kommer antaglagen att anses rasistiskt och sedan köras i långbänk.

  Gilla

 • Galten

  Den korrumperade ”eliten” vågar väl knappast närma sig sörjan, med risk för att ens eget extrema försnillande uppdagas.

  Gilla

 • malmobon

  Regeringen är inkompetent ledda landet. Enda dem gör är att utredda och utredda.
  Över 80 miljoner lånas upp om dagen, och jag kan inte begripa hur kurserna på aktiemarknaden går upp.
  Stor smäll väntar.

  Gilla

 • Guran

  Det är klart att utredaren inte vill lämna några förslag redan nu, det är ju hans födkrok och han tänker säkert suga på karamellen så länge det går. Han kommer att tjäna några miljoner och vi skattebetalare blir lurade på ytterligare några miljarder under tiden. Men vadå, det har vi ju råd med enligt våra politiker. Räcker inte pengarna är det ju bara att höja skatten……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: