Moderat pekar ut ensamkommande


INVANDRING. Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp kopplar den senaste tidens sexuella övergrepp på festivaler till ensamkommande flyktingar på sin Facebooksida.  Detta är ett politiskt problem, säger han till TT.

Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) har skrivit ett inlägg på Facebook där han gör en stark koppling mellan den senaste tidens våldtäkter på festivaler och ensamkommande flyktingar. ”Det är nu inget att sticka under stol med, att bakom många av de här brotten ligger ensamkommande män. Uppenbarligen en kulturell skillnad i synen på kvinnor”, skriver han den 3 juli, och länkar till en artikel om våldtäkter på Bråvallafestivalen.

TT: Varför pekar du ut just ensamkommande i ditt inlägg om det är olika sorters människor som begår de här brotten?– Jag tycker att den här frågan måste man kunna diskutera, att det förekommer den här typen av brottslighet bland nyanlända, säger Christian Sonesson.

TT: Men att du nämner just ensamkommande, är det inte en risk att du pekar ut hela den gruppen då?
– Nej, det är ju ungefär som att en del nämner män, då pekar man ju ut i princip halva befolkningen. 

-Pettersson tycker att Sonesson har rätt men undrar om han inser att en stor del av dagens problem beror på Moderaternas politik 2006-2014 och herr Reinfeldts prat om att vi har plats och på den tiden var Christian Sonesson tyst…


11 responses to “Moderat pekar ut ensamkommande

 • Lill Gudmundsson

  Staffanstorp är på god väg att bli svart islamistisk så se upp med svikarna kappvändande moderater dom tummar fortfarande på reglerna i och med dö överenskommelsen, De har inte tydligt nog tagit avstånd från den förrädiska svikar överenskommelsen, för då bevisligen hade sossarna fått avgå, bevis från Moderata partiet saknas dom har inte svurit sig fria från överenskommelsen, dom kommer bevisligen att göra många glömska röstare påminda valet 2018 om hur bedragna de blivit vänta och beskåda. Moderaterna låter så förnuftiga och trovärdiga men ack vad folk kommer att bedra sig.

  Gilla

  • realist

   Helt enkelt ”VALFLÄSK” som nog de flesta förstår ……..

   Gilla

  • Erika

   Bra att Christian Sonesson tagit sitt förnuft tillfånga! Snart får vi se fler avböner, här och var. …Och Staffanstorp har väl inga islamister att tala om!

   Gilla

 • Suzie

  Moderaterna är icke trovärdiga så länge de inte fäller Löfvenregimen ,Dö gäller i allra högsta grad,moderaterna pratar med kluven tunga precis som majoriteten av de kolonisatörer från världens mest dysfunktionella länder i tredje världen med en satanisk ideologi och barbarikultur,som Ruinfeldt ( Löfven fortsätter i Ruinfeldts spår ) bjudit hit i gigantiska mängder.Sjuk-klövern har lärt och tagit efter taqiyya.

  Gilla

 • Mm

  Lita aldrig på en moderat, de har visat sitt rätta jag med ”nya moderaterna”. De ändrar uppfattning fortare än en svängdörr går igen..
  Vi, folket som bor i detta land och en del som röstat moderat har sett, upplevt det här från dag ett men DÖ-maffian har inte sett, om de har sett, inte förstått vad de sett…
  Vi som sett, har uttryckt uppfattningar som SD står för och därmed har vi tystats med epitet som rasist, nazist, islamofob och allt däremellan.
  Det har ni gjort en gång, snart blir ni själva drabbade av alla kostnader ni lagt på oss skattebetalare. Vem skall ni få pengar av att försörja er, betala statsskulden när lånen upphör. Se hur grekerna har det om ni orkar lyfts näsan ovanför vinglaset.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Även en blind höna…….
  Jag personligen anser att man
  1. ser till att ha personal med från förläggningen och att deltagarna hålls samman som grupp
  2. Eller så stänger man möjligheten för dessa boende att komma in på festivalen och låter dom sitta hemma och titta på TV1

  Gilla

 • Hönsmamman

  En i taget kommer de fram och snart tar det eld i baken på Ärkeröven Reinfeldt som slutligen kommer att behöva söka asyl. Vad sägs om Afghanistan. Han kan ju dansa för andra män? Och njuta av den eld han försöker förgöra vårt land med?

  Gilla

 • Stromboli

  Boken ”knapptryckarkompaniet” av A-M P var en ögonöppnare men som alltid viljan att förstå måste finnas med !

  Gilla

 • mari svensson

  OJOJ – måste moderaterna sparka Christian Sonesson nu? Man måste behandla alla lika! Kom igen nu SVT och TV4, börja hetsjakten nu, precis som ni gör om en SD politiker skriver samma sak. Expressen och Aftonbladet – kom igen! Hets!,,,,,,,,,,,,inte? Tänkte väl det…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: