Asylsökande häktad för mordbrand på 1600-talsbyggnad

INVANDRARBROTT. En 28-årig asylsökande har häktats för på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Det var flygelbyggnaden på Westsura herrgård som brandskadades svårt, byggnaden stod där redan på 1600-talet.

Flygelbyggnaden på Westsura herrgård som brandskadades svårt stod där redan på 1600-talet.

På Facebook skriver bland andra Marie Spennare, som tillsammans med Anders Lindberg, ligger bakom en bok om Surahammars gamla historia, att ”byggnaderna bör vara de äldsta, bevarade i Surahammar och bara den gamla kyrkan var äldre”.

 

Platsen är en av de tidigaste bosättningarna i trakten. Från 1300-talet. Många prominenta personer har besökt och bott på herrgården. Bland andra Karl XI som 1687 enligt egna anteckningar vid besöket dödade en björn vid jakt i Östsura.

 

28-åringen ska ha tänt på i frustration när han nekades att få tala med Migrationsverkets personal. Ingen person skadades vid branden.

-Pettersson säger att det är inte första gången vi nämner asylboendet Westsura på bloggen och det är troligen inte sista heller…

Asylsökande förstör – finns inte internet på nätterna

Ämne: Statsrådets uttalande om Julian Assange

Åtal och dom för våldtäkt mot 13-årig flicka

 

13 thoughts on “Asylsökande häktad för mordbrand på 1600-talsbyggnad

  1. Citat Fria Tider; ”Många upprörda
    Den nedbrända byggnaden var en av de äldsta i bygden och många boende i Surahammar är upprörda över att ortens kulturarv tillåts förstöras. Flera personer uttrycker sig kritiskt eller fientligt i sociala medier mot de asylsökare som kommer till Surahammar. En kvinna tar dock asylsökarna i försvar eftersom de, enligt henne, kanske inte visste att det var en värdefull byggnad som brändes ned.

    ”Visste de som placerades där vilket kulturvärde dessa gamla byggnader har för oss svenskar ? Har inte de anställda informerat om det så tycker jag de är medskyldiga till handlingen”, skriver hon på Facebook och får medhåll från flera andra.”
    Kan konstatera att offerkramaren skuldbelägger de anställda. Vem vill då hjälpa och arbeta för hennes värderingar?

  2. Gamla byggnader borde inte få bli asylboenden. Definitivt inte kulturhistoriska byggnader!

  3. Detta är vårt kulturarv – pressen skriver ingenting.
    När IS bränner kulturarv i arabländerna så skrivs det spaltmeter.
    Var finns logiken? Betyder inte vårt kulturarv någonting? Märkligt med tanke på hur mycket pengar som går åt till ”kulturen” i Sverige. Vi har ju en kulturminister? Varför reagerar inte hon? Fy f-n vad trött man blir.

  4. Dem skall gefaan att bränna ned våra svenska kulturarv och våra svenska kulturhistoriska byggnader! börja att se till att sådanna beänder minskas nu! bra att han häktades.

  5. En resa i tiden skadar inte denne man men det räddar vår samtid. Han skall skickas tillbaka till den medeltid han kom ifrån eftersom han inte kan leva i nutiden.

  6. Muslimerna nöjer sig inte bara med att plundra statskassan.

    Nu ger sig muslimerna på vårt kulturarv också.

    Ut med skiten!!!

  7. Dag efter dag får vi bevis för att de som kommit hit inte är flyktingar utan bidragsmigranter,ekonomiska migranter,soldater och ett okänt antal grovt kriminella män som flytt från de brott de begått i hemländerna /andra europeiska länder de fått asyl i först.Hur många av dessa som har svåra psykiska sjukdomar/personlighetsstörningar kan vi bara gissa oss till,enligt psyksjukvården är det runt ca 30 % av alla asylsökande som har allvarliga psykiska problem när de kommer hit och har akut behov av psykiatrisk hjälp/vård. Dessa plus alla illegala får gå före svenskarna i kön,trots att många svenskar har diagnoser och behöver all hjälp de enligt lss lag har rätt till.Repatriera snarast!

  8. Hoppas att de som äger fastigheten är nöjda med beslutet att tjäna sköna slantar på dessa invälare.
    Girighet brukar straffa sig i längden!

    • Girigheten är en av dödssynderna.
      Den som gapar efter mycket
      mister ofta hela stycket.
      Tyvärr är det Sverige och vårt svenska arv som får lida mest.

Kommentera