Aftonbladet vill begrava Sverige och folkhemmet


HATMEDIA. En vämjelig ordkaskad om nationalism, svenskhet och inskränkt, självbelåten konservatism har strömmat till oss alla från Almedalen. Svenska partiledare låter som de Brexit-anhängare de annars tävlar om att fördöma.

Folkhemmet

Jimmie Åkesson är på väg att upprätta ideologisk hegemoni: Bli svensk, vad det nu är, eller du sparkas ut. Ur vår idyll. I bred enighet rekommenderar politiker ett nytt klassamhälle, där invandrare och flyktingar ska bli ett särskilt låglöneproletariat, som betjänar oss riktiga svenskar.

Konservativa politiker värnar ”svenskheten” genom att hylla demokrati, jämställdhet och jämlikhet som de i hundratals år bekämpade.

Bortom all den opportunism och populism som politiska ledare häver ur sig finns ett historiskt spöke: Folkhemmet, ett av de eländiga arv vi släpat med oss, exkluderande, självförhärligande och med tillsats av Blut und Boden-ideologi…

…Idag är folkhemmet en relik från en tid som i all sin vidrighet kan upprepa sig. Folkhemmet måste därför begravas. Gärna tillsammans med den tyska brunkol som Göran Persson en gång såg till att skaffa den svenska staten.

Ovanstående och mer därtill skriver den svenskhatande Olle Svenning i Aftonladet

-Pettersson tycker att herr Svenning borde vara tillräckligt gammal och klok för att veta att Folkhemmet är ett uttryck för ett samhälle politiskt organiserat för att ta väl hand om alla medborgare och ge dem en grundtrygghet.

Begreppet har sina rötter i Tysklands införande av socialförsäkringar i mitten av 1800-talets, och kom senare under början av 1900-talet dyka upp i tankar om välfärdssamhället. Den tyska motsvarigheten under mellankrigstiden kallades Volksgemeinschaft (”Folkgemenskap”), vilken kom att förknippas lika starkt med det Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet som de socialistiska partierna.

I Sverige har begreppet folkhemmet kommit att associeras med Sveriges socialdemokratiska arbetareparti och Per Albin Hansson som lanserade det som begrepp den 18 januari 1928 menande ett samhälle som är ett hem för hela folket, och präglas av samförstånd och jämlikhet. Flertalet välfärdsreformer mellan 1930-talet och 1950-talet skedde emellertid genom politiskt samförstånd över blockgränserna.

TIDIGARE 2010-08-11. Var Per Albin Sverigedemokrat?

Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

Detta sades 1924 av en ung socialdemokrat som hette Per Albin Hansson. Jag är övertygad om att Per Albins åsikter idag gillas av många socialdemokrater eller vi kanske hellre ska kalla dem äkta socialdemokrater för de har nog inte mycket till övers för dagens rövargäng.

Per Albin låg delvis bakom ”Folkhemmet” som var ett begrepp av högerpolitikern Rudolf Kjellén. Nationalsocialisterna i Tyskland hade ett motsvarande uttryck Volksgemeinschaft (”Folkgemenskap”) där idéer hämtades i mellankrigstiden. Det blev även ett begrepp inom socialdemokratin och hjälpte socialdemokraterna till 44 raka år vid makten.

Den 6 juni 1945 höll Per Albin nedanstående tal…

Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige!

Ungdomsmarschen skriven 1903 av K. G. Ossiannilsson som då var ordförande i SSU var Per Albin och många andras favoritdikt…

Vi gå fram för vårt folk och för vårt fädernesland,
till att lösa dess garn och förtryckets tunga band,
till att tända dess ljus, att det ser sanningen klar,
och till att värna dess liv mot både fogde och barbar.
Denna jord, den är vår, där andra breda sig förnöjt,
denna jord, som vi röjt, som vi byggt och som vi plöjt:
fram till strid för vår rätt, så sant vi kallas svenskar än,
de ha rövat vårt land, vi erövra det igen!

Jag vet att det är andra tider nu, hur otroligt det än låter fanns en tid när socialdemokraterna demonstrerade för lägre skatter åt arbetare. Det är svårt att tro men sant!

Hur som helst, jag tror att Per Albin om han levt idag inte hade haft mycket till övers för dagens Socialdemokrater. Jag tror han varit Sverigedemokrat!  

Vad tror ni? Hade Per Albin varit Sverigedemokrat idag?

Per albin

 


8 responses to “Aftonbladet vill begrava Sverige och folkhemmet

 • feminix

  Reblogga detta på Feminix Verkstad och kommenterade:
  Bra!

  Gilla

 • Bosse

  Han far byggmästaren var Malmös betongsossars främsta verktyg i skövlandet av det medeltida Mamö.
  All historia tidigare än socialdemokratin skall ju utplånas , det har vi ju sett likheter med i en ökänd religion. Vi bör aldrig glömma vad som hände när Domus kom till stan och utplånade historien i många av Sveriges med medeltidsbebyggelse bevarade städer.

  Gilla

 • Tony

  Tycker att Olle Svenning ska gå in på you tube och ratta in
  Ingrid&Conrads alternativa sommarprogram med Billy Butt,
  en invandrad herre som lärt sig Svenska perfekt, älskar det
  Svenska över allt annat, och som dessutom säger väldigt
  sanna ord om den Svenska journalistkåren som han menar
  består av en del stora fähundar.Och det kan ju ingen
  förneka!

  Varför i helvete befinner sig Olle Svenning och många av hans
  meningsfränder i Sverige egentligen, om han nu avskyr allt som
  är Svenskt? Själv köper jag inte Aftonbladet o Expressen
  därför att jag inte vill ta i dessa skitblaskor, därför tycker
  jag att O.S kan flytta till ett mångkulturellt land så att han
  får all den blandning han önskar.?

  Men innerst inne så trivs han nog bäst bland dom andra
  krösusarna på Södermalm. Varför heter han Svenning?
  Det påminner ju om Sverige?

  Liked by 1 person

 • Galten

  Kan undras om dagens uppkomlingar i den ”såsialdemokratiska s.k. eliten” och speciellt den här gamla avdankade vpkhaggan har en susning om de ursprungliga värderingarna.
  http://www.sydsvenskan.se/2016-07-10/miljonnota-for-politikvecka

  Gilla

 • ossie

  Folkhemmet är väl begrav för länge sen. Den välfärd som sossarna byggde håller ju dagens halvfigurer som kallas sossar på att riva ned bit för bit.

  Gilla

 • nosferatu

  Undrar om herr Svenning föredrar ett importerat klansamhälle före ett klassiskt folkhem?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Som det är idag är vi deras slavar.

  Svenskar arbetar betalar skatt och har inte mycket fritid.

  Samtidigt fylls gator och torg av grupper av människor sombtalar ett hundratal olika språk. Som inte förstår varandra och långt mindre kan kommunicera med varandra.

  Svensken förutsätts ägna sitt liv åt att studera alla dessa språk och kulturer för att inte klassas som rasistisk och diskriminerande. Människor har inte längre frihet att studera efter fallenhet och kompetens utan liven skall vigas åt att uppfylla mentalt ofullkomliga personers drömmar såsom Reinfeldt med sina högtflygande planer helt tankebefriat formulerat. Demokratin avskaffas genom att svenska folket skall tvingas att ägna all sin vakna fritid åt att integrera dem vi slavar för. Resten av vår tid går åt till att finansiera detta kostsamma och fullständigt vansinniga projekt.

  Det förvånar mig mycket om inte svenskar kommer att lämna landet tills politiker använde sin makt åt upprensning a det de ställt till med. Inklusive att straffbelägga een högst ansvariga – Reinfeldt.

  Reinfeldt har inte nöjt sig med foliehatt utan helgarderar med foliekostym och folieunderställ. Foliekalsongen Reinfeldt har gett arslet ett ansikte.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: