Asylboende på vatten stoppas

INVANDRING. Migrationsverket har beslutat att stoppa det planerade flytande flyktingboendet Ocean Gala, som ligger i hamnen i Utansjö i Härnösands kommun. Orsaken är att länsstyrelsen har bedömt att det saknas tillstånd för båten.

Fartyget var planerat att kunna ta emot knappt 2 000 flyktingar och kostar ungefär 800 000 kronor per dygn att hyra. Migrationsverket kommer att bestrida fakturan från leverantören Floating Accommodations.

På sin hemsida skriver Migrationsverket att avtalet upphör eftersom leverantören inte har alla tillstånd som krävs. Villkoren i Migrationsverkets avtal med Floating Accomodations Sweden AB, som äger fartyget, är inte uppfyllda och det är länsstyrelsen Västernorrlands beslut, står det.

– En del av avtalet var att man skulle ha alla erforderliga tillstånd för att lägga båten i hamn. Vi granskade den dokumentationen under måndagen och tisdagen och den visade ett beslut från länsstyrelsen i Västernorrland. Det innebär ett hinder för avtalet, säger Magnus Gustavsson, ställföreträdande avdelningschef på avdelningen verksamhetsstöd på Migrationsverket.

Länsstyrelsen stoppar fartyget med anledning av att hamnen där fartyget ligger saknar rätt tillstånd.
– Det är inte båten i sig, utan det är hamnen, säger Magnus Gustavsson.

Floating Accommodations hade fram till söndagen den 3 juli på sig att skicka in alla tillstånd till Migrationsverket. I dag fattade Migrationsverket beslutet om att säga nej. Företaget har nu fram till på fredag på sig att överklaga beslutet.

-Pettersson tycker det verkar som Migrationsverket vet om att de fattat ett idiotiskt beslut när de skrev på avtalet om att hyra Ocean Gala och att de nu försöker komma undan av formella orsaker.

  • Vem har tecknat avtalet?
  • Har den högst upp som har ansvaret fått sparken?
  • Behövs boendet eller inte?

Klicka här för att ta del av avtalet som tecknats med leverantörenPDF

Klicka här för att läsa Migrationsverkets granskning av kravuppfyllelsePDF

12 thoughts on “Asylboende på vatten stoppas

    • Åkte förbi båten igår,tror fan det är mer öde där den ligger,än på på gotländska sandön

  1. Jag kanske missat detta men kan inte hitta vattenförsörjning? Liksom avfallshantering och avlopp? Ca 2000 människor måste kräva mycket vatten och producera mycket sopor och avlopp.

  2. Det sista är nog inte sagt i denna fråga men jag håller med migrationsverket. Hup!! Alla papper skulle vara klara och de är de bevisligen inte. Rederiet säger att det är det – migrationsverket att det inte är det. Hamnen i Utansjö får inte ta in passagerarfartyg – punkt slut. Finns inget tillstånd. Hoppas att migrationsverket klarar sig ur detta, de har kontraktet på sin sida.

    • Min förhoppning är att Migrationsverket går i konkurs och upp i rök för att aldrig mera uppstå! Utlånad för evinnerliga tider, precis som alla landsförrädarna i den muslimska regimen i Rosenbad!
      Janne

      • Det är så mycket fiffel och båg i regeringen. Uppdrag Granskning ikväll. Fiffel på högst nivå på Sjöfartsverket som köper in helikoptrar för miljarder. Mutor ligger säkert med. Vi som betalar får bara reda på en liten del av fifflet.

  3. Jag litar inte ett dyft på svenska myndigheter längre, dom är lögnare, bluffmakare och i många fall även kriminalla skurkar!
    Det skulle därför inte förvåna mig ett dugg om nödvändiga tillstånd nu kommer att ges i efterhand!
    Men tills vidare så gläds jag i alla fall åt deras motgångar att förlägga 1790 vildar i ett samhälle som har 200 svenska invånare!
    Hur som helst så tvingas vi dock fortfarande försörja alla dessa parasiter var dom än bor!
    Ut med skiten omgående!
    Janne

  4. När det gäller placerandet av den flytande arken Ocean Gala kan man ju fråga sig varför i all värden har dom placerat den långt upp i landet .Hade det inte varit bättre med en kajplats nedanför Öresundsbron för i så fall behövde dom inkommande lycksökarna ju knappt behövt beträda Svensk mark , och kan utan vidare procedur inkvarteras i väntan på beslut om deras fortsatta livsöde .Sedan när arken är full kasta loss och stäva söderöver.

  5. Vilka galenskaper makteliten håller på med. Vi går mot dåliga tider. Då är det lämpligt att skylla på Brexit och Trump

Kommentera