Var är det sunda förnuftet?

INRIKES. I måndags den 27 juni hade statsminister Löfven kallat partiledarna, givetvis fick inte Åkesson vara med och inte heller vänsterledaren, till krismöte efter att Storbritannien röstat för att lämna EU. 

Det rådde panik bland politiker, ekonomer och experter. Oklart varför för det var de själva som drev på paniken, det verkade som om vårt etablissemang trodde att jordens undergång hade kommit.

Måndagen den 27 juni upplevde börsen sitt nästa värsta ras någonsin.  

Idag meddelas att börsen hämtat hem hela raset, detta efter fem arbetsdagar och politiker, ekonomijournalister och andra experter är lika förvånade över detta.

-Pettersson är förvånad över att politiker, ekonomijournalister och andra experter överhuvud taget öppnar munnen, de springer i flock och gör likadant, i stället för att stanna upp och tänka över vad som egentligen har hänt. Det är att britterna röstat för att lämna EU, någon gång i framtiden, kanske, med andra ord nästan ingenting har hänt.

Det är bara att inse att politik och ekonomi är alldeles för svårt för politiker, ekonomer och experter. De borde förbjudas att hålla på med detta. Dessutom är politiker den enda yrkesgrupp som får riskera hundratals miljarder och ett lands framtid utan någon som helst utbildning och i total avsaknad av sunt förnuft.

TIDIGARE 2016-06-24. Statsministern kallar till krismöte efter brexit, i stället för att ta det lugnt

EU. Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att kalla till krismöte med regeringen efter resultatet i den brittiska folkomröstningen. Det meddelade han på en presskonferens i Rosenbad. – Jag har kallat med möte med partiledarna på måndag.

Stefan Löfven säger att brexit-beskedet är en väckarklocka för Europa. – Sverige står starkt och regeringen har beredskap för detta. Vi följer den ekonomiska utvecklingen noga. Storbritannien är vår näst största handelspartner i EU. Att britterna lämnar kommer få stora konsekvenser.

-Pettersson undrar hur det står till på regeringskansliet? Krismöten utan kris skapar större problem än de löser. Visst Storbritannien har beslutat att de ska lämna EU, i framtiden, inte i morgon. Det sker tidigast om två år och är knappast en akut kris. Norge, Island,  Lichtenstein, Monaco, Schweiz med flera länder är inte med i EU och vi har inget problem med dem vad jag vet.

Britterna vill ha kontroll på sina gränser och slippa klåfingriga, överbetalda, vindrickare i Bryssel. Det är ingen kris, det är sunt och att slänga upp passet när man passerar en gräns är inte så jobbigt, jämfört med alternativet – öppna gränser.

I oktober kallade Löfven också till krismöte, då fick Sverigedemokraterna inte vara med för att invandringen och den kris 7-klövern själva skapas skulle diskuteras. Resultatet vet vi, en kopia på SD:s förslag sedan många år. Hade statsministrarna, den nuvarande och förra, lyssnat hade det inte behövts något krismöte.

Likadant med EU, det kan bli bra att britterna står utanför och övriga omförhandlar sina avtal för att minska EU-byråkraternas makt.

Fast det vill nog inte statsministern och de övriga i 7-klövern erkänna för det har Jimmie Åkesson föreslagit i många år…

Stefan Löfven måste vara en av de största vandrande katastrofer vi har haft i svensk riksdag, i drygt 1,5 år har han styrt och jag sammanfattar allt det han åstadkommit lite kort.

  • Löftesbrott
  • Skattehöjningar
  • Käbbel
  • Dumma uttalanden
  • Krismöten

Det han borde göra är att samla familjen, vännerna och ta sig en sillbit och nubbe, han gör minst skada då. Ta´t lugnt Stefan…

15 thoughts on “Var är det sunda förnuftet?

  1. Sverige är väl det enda land i världen som kallar vilken människa som helst för ”expert”.

    Som då ”råkar” yttra sig, så att det stämmer in i den tes media och många politiker driver.

    Här är några synonymer till expert…………

    fackman, specialist, sakkunnig, sakkunnig person, auktoritet, konsult, kännare, konnässör, förståsigpåare, överdängare, haj, stjärna, kung, proffs, snitsare, ess

    Varför känner man oftare och oftare, att motsatsordet till expert, stämmer mer överens på många s.k. experter.

    Motsatsord till expert………..

    ………..lekman, amatör, dilettant

    • Själv nyttjar jag ordet ”skitsnackare” om alla dessa självutnämnda ”experter”.

  2. Löfvens krismöten efter BREXIT, rena löja, fast det är ju klart den lille svenske statsmannen sällar sig till de stora statsmännen och stats kvinnorna i EU! Hen vågar väl inget annat!

    Löfven har en oöverträffad förmåga att skita i eget bo! Krismöte på krismöte i spåren av BREXIT, trots att Löfven inte tillhör Storbritanniens parlament! Eller? Har jag missat något samgående mellan nationalstaten Sverige och nationalstaten Storbritannien?

    Löfven tar rygg på övriga och upphäver sin röst i tid och framförallt i otid!
    Hen förstår tydligen inte att resultatet av folkomröstningen ”fortfarande” bara är ett resultat av folkomröstningen! Antagligen kommer britterna att en dag begära utträde och lämna EU för gott! Det sker inte i dag och det sker inte i morgon men någon dag kommer det att ske!

    Antagligen kommer Sverige också att så småningom begära utträde ur EU, inte i dag och inte i morgon men en dag kommer det att ske! Sverige har för många nationalister och för få världsmedborgare för att stanna kvar i diverse totalt värdelösa konstellationer! De här konstellationerna ger inget tillbaka till svenska folket, utan genererar bara kostnader! De är också fullständigt värdelösa när det blir skarpt läge!

  3. Märkligt i dag på svt forum det är bara bakåtsträvarna som kommit till tals och anklagande för alla popilister dvs SD men har vi sett någon SDare som fått försvara sin politik .. Som vanligt när det gäller SVT det är bara sossar o kommunister o MP som får komma till tals.Det är som i gamla Öst tyskland fy fan 7klövern. Det kallar etablisimanget för demokrati…….

  4. IS-kalifatspökena hemsöker bloggen och tummar ned flitigt. Jag känner det äckliga svaveloset igen. Stick till era 72 jungfruhoror och tryck på deras bröstvårtor i helvetet. Löfvénska arabtorskar !

  5. Ja Nubbarna tar nog Stefan L. både titt och tätt, för jag tycker
    att han verkar vara på örat när han än visar sig?

    Hur var det nu lovade han inte alla fattiga länder
    att han skulle fixa så att alla fattiga satar fick både vatten och
    avlopp? Men det var kanske efter en glad kväll, så det hade
    han väl glömt dagen efter, men jag instämmer i att han är
    en stor katastrof för landet!

  6. Vad händer om Turkiet går med då lär ju lämmel tågen forsa över Europa utan att dem kan göra ngt.

    Österrike går ur EU om Turkiet går med och Tysklands migration kommer att kosta 900 miljarder from nästa år

  7. Det svenska krismötet handlade väl bara om hur dom svenska skattebetalarna skall pressas för att kunna betala det England nu slipper till EU!

    Så här börjar det se ut för svenskarna i Sverigeistan!

  8. Glöm inte bort att man hela tiden har måst visa pass vid inresa till Storbritannien, då dom inte är medlemmar i Schengen.

    • En del har klagat över att det kommit många polacker och tagit deras jobb. Åtminstone arbetar polackerna. EU plus många organisationer säger också att England borde släppa in de som bor i djungeln i Calais (riktiga vilddjur) men hittills har UK vägrat och istället förstärkt gränsen.

      Ärligt tala skulle jag nog föredra polska gästarbetare före MENA-folk.

  9. Man kan inte kräva att man ska använda sunt förnuft när man inte har något i den stilen. Gäller väl alla 7 klöver politiker med något undantag.

Kommentera