Zigenartiggerskan som numera arbetar deltid….del två


Sociala Resursförvaltningen kan inte släppa det, genom mig var vi någratiggeri personer som skrev och berättade om våra farhågor om barnarov. Nu vill förvaltningen veta när zigenartiggerskan sitter framför Willys hemma på Söderkullatorget i Malmö, så att sociala jouren kan ta sig dit för att….göra vad då?

Då jag anser att det varken är min eller andra privatpersoners uppgift att notera och förmedla hel och deltidschema för andra länders medborgare som dagarna i ända sitter på rumpan i våra städer och orter, så skrev jag på ett snällt sätt och bad dom göra det själv…….för våra skattepengar. tidigare HÄR

Jan Vonheim enhetschef vid Boende och Stöd sociala resursförvaltningen, mejlade mig i eftermiddags, men först några tidigare mejl:

Hej igen

Jag tog omgående, efter att tagit del av ditt mail, kontakt med Social jour som besökte nämnd plats för att se om barnet hade det bra. Kvinna var dock inte på plats men nya försök att nå kvinnan planerades att genomföras. Social jour informerade även aktuellt stadsdelsområde om vad som framkommit. Det är som bekant inte förbjudet att tigga i Sverige men om det förekommer barn, så kan det behövas att socialtjänsten undersöker så att barnet får sina behov tillgodosedda. Avseende om personer är i kontakt med socialtjänsten, kan och får vi inte uttala oss om med hänvisning till gällande lagstiftning.

Mvh 

Jan Vonheim, enhetschef Sociala resursförvaltningen


Hej Jan!

Tack för din återkoppling, men det framkommer inte ifall ni tänker att utreda ifall det Är hennes eget barn eller vi har att ta i beaktande eventuellt barnarov. Ingen har sett denna kvinna gravid.
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
————————————————————-

Hej

Finns det några uppgifter som stödjer tanken att det skulle röra sig om barnarov utöver att ingen har sett kvinnan gravid. Ska jag förstå det som att samma kvinna har suttit utanför ingången till affären utan uppehåll i flera års tid och att hon plötsligt har ett barn med sig? Hur ser det ut idag – vilka dagar är det lättast att man träffar på kvinnan utanför affären? Jag frågar för att kunna förmedla uppgifterna vidare till Social Jour.

 

Mvh

 

Jan Vonheim


Hej!

Det är som jag ser det varken mitt eller andra privatpersoners uppgift att ta reda på om hur det förhåller sig. Jag har blivit utsedd av andra frustrerade människor i vårt bostadsområde att kontakta Malmö stad i detta som vi har framför våra ögon och har så haft i flera år. Vi inser även att ni på Sociala Resursförvaltningen är informerade och har kunskap om gällande lagstiftning om hur länge icke medborgare i vårt land får vistas i Sverige….eller?
Vilka dagar som det är lättast att träffa på den rumänska zigenartiggerskan har jag ingen aning om, jag själv personligen gör allt jag kan för att inte längre behöva handla på Willys (om jag kan undvika så beger jag mig inte till Söderkullatorget över huvud taget) då denna zigenartiggerska är väldigt otrevlig, hon fräser, sätter fälleben och gör fula grimaser när man inte ger henne pengar. Var försiktig när ni närmar er henne.
Som jag tidigare skrivit till er så säger även rykten att hon fått lägenhet av Malmö stad, det kräver vi att få reda på om hur det förhåller sig. Hur många zigenartiggare har Malmö stad, alt. Sociala resursförvaltningen gett lägenhet eller annan sorts bostad åt? Önskvärt att Ni sänder mig en ekonomisk redovisning i hur mycket rumänska/bulgariska zigenartiggeriet belastat skattebetalare/Malmö stad.
Vad beträffar misstankar om barnarov , ser jag att ni skyndsamt med de befogenheter som ni har som myndighet gör det som behöver göras. Eftersom den rumänska zigenartiggerskan varit på Söderkullatorget i fler år är det hög tid för ett agerande så att hon reser hem, och där kanske lämnar tillbaka barnet.
Hur var det nu med hennes fina barnvagn, är det något som hon fått hjälp med från vårt sociala skyddsnät?
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö

 


3 responses to “Zigenartiggerskan som numera arbetar deltid….del två

 • Lill Gudmundsson

  Hemvist,
  Prova under järnvägsviadukten Ystadsvägen i Malmö.
  Mvh tips från uteliggare

  Gilla

 • Pica pica

  Det låter nästan som om den där Jan Vonheim vill att du ska avtala ett möte med zigenarkärringen, följa honom dit och helst tolka åt honom. Hur i all världen blev han chef?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: