Kvinna i Östersund mm från att dö när irakier försökte halalslakta henne


INVANDRARVÅLD. Idag inleddes rättegången mot den 40-årige irakier som den 19 april i år gick till brutal attack mot och försökte knivmörda den 30-åriga tvåbarnsmamman Camilla i hennes hem i Östersund. Mannen och kvinnan kände inte varandra sedan tidigare mer än att de bodde grannar.

Kvinnan fick livshotande skador bara millimeter från halspulsådern. Den man som nu åtalas för försök till mord har erkänt att han högg henne med en kökskniv. I förhör har han sagt att det brast för honom när hon skrattade hånfullt.

De första poliserna på plats målar upp en fruktansvärd syn från lägenheten i centrala Östersund. En polis beskriver i ett PM hur hon och kollegorna följde blodspår från porten i trapphuset upp till en dörr. Hon bankade på dörren men fick inte något svar.

Bara minuter innan har en granne ringt 112 sedan det hörts skrik och en man med blodiga armar setts lämna huset. När poliserna bryter upp dörren till lägenheten ser de en svårt skadad kvinna som ligger på rygg i en dubbelsäng. Bredvid finns ett litet barn som gråter, skriker och stryker sin mamma över håret. En ambulans larmas och poliserna försöker rädda kvinnans liv. Samtidigt tar en polis hand om det nedblodade och chockade barnet.
”Jag tar hand om din dotter, hon är hos mig, hon är säker nu”, säger polisen till den svårt knivskurna kvinnan.

Mannen som greps och nu åtalats för försök till mord är 40 år gammal. Han är irakisk medborgare men kom till Sverige för över tio år sedan, han har varit flera år i Östersund. Han är känd hos polisen sedan tidigare och är bland annat dömd för grov kvinnofridskränkning, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och misshandel.

Åklagaren har yrkat på att mannen ska utvisas ur Sverige med förbud att återvända.

-Pettersson undrar varför  Mohammad Hajji Gulum är kvar i Sverige? Hade ansvariga myndigheter inte släppt in honom i landet eller slängt ut honom vid första allvarliga brottet så hade den 30-åriga kvinnan sluppit att nästan bli halalslaktad. Inte blir det bättre av att araben är bidragsförsörjd.

TIDIGARE 2016-04-20. Kvinna knivhuggen i Östersund – invandrare gripen och häktad misstänkt för mordförsök

På tisdagen knivhöggs en kvinna i en fastighet i centrala Östersund. Under onsdagens häktningsförhandlingar häktades den misstänkte mannen för mordförsök.

Tingsrätten beslutade på onsdagseftermiddagen att den 40-årige man som greps på tisdagen att han ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Nu har åklagaren Märta Warg fram till den 4 maj att väcka åtal.

Mannen har en historia av grov brottslighet bakom sig och är tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning.

Vid elvatiden på tisdagen, strax innan lunch, så attackerades en kvinna i 30-årsåldern och blev knivhuggen. Det skedde i fastigheten där hon bor. Den misstänkte är en man i 40-årsåldern som bor i närheten och som nu är anhållen misstänkt för mord- alternativt dråpförsök.

Den knivhuggna kvinna arbetar på Försäkringskassan, bland annat med etableringsersättningar, det är oklart om det har något samband.

-Pettersson noterar att mannen heter Mohammad i förnamn, att han behöver tolk och har fått en kvinnlig försvarsadvokat som han vill byta ut till en som kan hans språk arabiska. Dessutom är åklagaren kvinna…

ÖP.se


19 responses to “Kvinna i Östersund mm från att dö när irakier försökte halalslakta henne

 • Pica pica

  Enligt Fria Tider kom han till Sverige 2003. Det är 13 år sedan. Han behöver fortfarande tolk!? Och Löfven säger att efter ett litet tag blir de en stor vinst för Sverige. Hur lång tid ska det ta?

  Gilla

 • Mimi N.

  Mångkultur = kokain, vapen, ISIS, mord, våldtäkter, halalslakt, rån, stölder, misshandel, parasitism, bedrägerier, bränder…

  Gilla

 • Hönsmamman

  En händelse i Uppsala:
  Irakier (eller likvärdig/motsvarande/representativ) var med en svensk cykelparkeringsvakt runt för att hålla lite koll på cykelparkeringen vid stationen.
  Trots ett kostsamt nybygge är antalet parkeringsplatser för cykel alldeles för snålt tilltaget för den mängd cyklar som behöver få plats eftersom det är många cyklande i Uppsala.
  Hur man än vänder sig räcker platserna inte till och därför ställer man cykeln där man tycker att den kan stå.
  Den arabiska mannen talade argt om att cykeln ibte fick stå där. Jag skulle precis ta den och cykla iväg och tog God tid på mig att ordna med packning och diverse. Samtidigt som jag konstaterade att jag inte direkt stod i vägen för någon. Samtidigt som jag slog ett slag för integration/assimilation genom att tilltala den sura faan. Jag gav honom en liten hint om att han kan föra vidare upp i sin organisation att de existerande platserna inte räcker vilket den stora mängden ”felparkerade” cyklar inte minst tyder på. I en demokrati med marknadsekonomi är det ett fullt begripligt resonemang som han, om han velar lära sig ta del av samhället kunnat se som en chans att förstå hur vi tänker här. Men det kändes mest som att han velat se mig skuta på mig och skräckslagen lyda minsta vink från honom som hade den viktiga tjänsten att flytta cyklar som inte får plats. Jag skyndade mig ibte alls och hans arbetskamrat fick sätta sig med honom och lugna ner honom.
  Det finns ingenting som talar för att det är en slump att det är krig i just deras länder.

  En högst osympatisk människa som flr min del gärna får dra åt helvete. Han tillför inget av värde till vårt samhälle.

  Om inte hans arbetskamrat varit där hade han inte kunnat hejda sig från att visa sin vrede på ett för honom ofördelaktigt sätt. As.

  Gilla

  • Eva-Marie

   Gå vidare med detta till rätt instans

   Gilla

  • Observator X

   Jodå, det känner man igen. För en hel del år sedan var jag inblandad i ett möte på arbetsförmedlingen(förlåt ett fult ord på denna excellenta blogg) med ett par andra aktörer i ett ärende. En var en stor, pösig arab med skitnödig uppsyn och lätt föraktfull inställning vilken trodde att han skulle kunna bestämma hur saker och ting skulle vara, sitta och diktera.
   Minns jag rätt var han inhyrd konsult på något vis.
   Vad jag minns bättre var att det gick ett par säkringar för undertecknad och att jag sa vad jag tyckte.
   Det kändes bra, det…(mötet fick ett snabbt slut) Jävla typ.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Detta är inte en sjuk arab/muslim utan det är så här de beter sig i sina kaosländer, det är därför de har krig, kaos och jävelskap, de tar 1000 år att utvecklas till civiliserade människor och det förutsätter rätt gener.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   I framtiden ska islam vara förbjudet och att säga ”allah akbar” vara ett hetsbrott, samma ramsa ISIS säger när de mördar.
   Detta borde förbjudas i Europa på samma sätt som att nazismen förbjöds MEN islam är värre.
   Det är ett folkmord på gång på den vita rasen, vi byts ut mot detta avskräde. De följer mördaren och pedofilen Muhammed, koranen/sharia – de planerar att slakta oss alla!
   DET ÄR HÖG TID ATT VI FÖRSVARAR OSS!

   Gilla

 • Observator X

  Jag vill skjuta in en aspekt till: Mental störning av något slag.

  Med den brottsbakgrunden bör man kunna anta att det är så. Många mer svårt mentalt skadade personer har rätt lätt att få tag på droger och en del brukar också självmedicinera.
  Det kan vara så, säger inte att det är så men…lite har man tagit till sig och sett på livets väg.
  Poängen då: Om det ovan skulle kunna läggas till allt annat vansinne som den här typen håller på med så är det bara ett ytterligare bevis för att han för alltid ska hållas inlåst någonstans och på något vis.
  För att aldrig mer komma ut.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Alla muslimer är mentalt störda, titta på deras länder, ingenting annat än krig, kaos, mord!

   Gilla

 • Pica pica

  På Fria Tider kan ni se en bild på kräket. Vad gör han här? Han har tydligen inte gått sitt PUT trots att han gjort barn med en landsmaninna som tydligen inte ville ha honom. En hel de kriminella brott under de dryga tio åren han vistats i Sverige. Han har ju levt på bidrag.
  Men jag ställer undrar : I ca 7 år har han också haft sin lägenhet gratis och i absoluta centrum av stan. Tänk vad glada ett par studenter skulle ha varit om de fick den lägenheten, granne med Campus.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Detta fall är ett av många i en GIGANTISK HÖG och bevisar att ansvarslösa politiker som Stefan Löven SOCIALDEMOKTATERNA har blod på sina händer….”Alla är lika värda”…tjatar Stefan Löven utan att mena någonting med det annat än att all jordens skit och avskum ska ha rätt att sätta ner bopålarna i Sverige på FÖRSÄKRINGKASSANS bekostnad….
  SKÄMS STEFAN LÖVEN, FYRFALT SKÄMS…..! Idioten var i Västerås när Carola Herlin och sonen Emil blev slaktade av en asylsökande från Eritrea men Stefan sa inte ett ord….-däremot ofta upprepat att ”VI SKA STÅ UPP FÖR ASYLRÄTTEN…..!”
  MEN INTE FAN STÅR DESSA NÖTTER OCH RÖTÄGG UPP FÖR SVERIGES BEFOLKNING!!!
  Sveriges gränser måste stängas för baaaarn och papperslösa, kriminella utvisas snabbt som ögat, det räcker nu…..!!!

  Gilla

  • Luntan

   Det kanske kommer att behövas politiska mord innan de ansvariga börjar fatta vad vi oskyldiga som drabbas inte bara ”står inför” utan redan befinner oss inne i?

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Politiska mord ser vi dagligen tack vare en ansvarslös massinvandring och detta lär öka med tanke på de c:a 300,000 unga muslimska männen som kommit de senaste två åren….ANSVARSLÖS MASSINVANDRING = BESTÄLLD ÖKAD MÅNGKRIMINALITET!
    Det är mänsklighetens värsta ogräs vi tagit emot i Sverige de senaste 4o åren, Olof Palme startade upp importen.
    Det slutar illa, den saken är 100% säker, det är ett folkutbyte politikerna PÅTVINGAT folket!
    Skönt att ett EU land röstat för att lämna unionen, fler kommer att följa, EU leder oss alla ner i avgrunden!
    SVERIGES BEFOLKNING KOMMER ATT FÅ SÄNKT LEVNADSSTANDARD OCH DET KOMMER ATT GÅ SNABBT NÄR DET SMÄLLER TILL OM NÅGRA ÅR!

    Gilla

   • ann-charlotte löwgren

    Hoppas det blir ett politiskt mord snart. Utfört av en islamist. Då blir det nog annat ljud i skällan

    Gilla

 • Involuntarium

  Normalt är släkten värst! Men i Östersund är grannarna värst, de vill tillock med halalslakta sina grannar, precis som där de kommer ifrån!

  Sånt här drägg och avskum ska vi etniska svenskar acceptera!

  Fy fan för PK patraskfeminister som prioriterade att utestänga Sverigedemokraterna från politiskt inflytande, istället för att värna Sverige och dess befolkning från dessa invällande våldsverkande asylturister!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: