Lundsbergs internatskola kan ta hand om de ensamkommande barnen till 1/3 av statens kostnader

INVANDRING. Förra året kom rekordmånga ensamma barn och unga som ”flyktingar” till Sverige. Kostnaderna för de 35 000 som kom 2015 är astronomiska. Det är framförallt en schablonersättning som går till kommunerna på 1.900 kr per dygn och ensamkommande som drar iväg. Räknar vi lågt så blir det 25 miljarder för ett år eller 700000 per ”barn” och år, det är för boende och daddor. 

Om vi leker med tanken att ge ”barnen” den kanske bästa utbildningen som finns i landet, har vi några stycken internat där landets elit går och har gått. Grennaskolan, Lundsbergs skola och Sigtunaskolan, i den sista har storheter som kungen och ”arbetargrabben” Olof Palme gått. Det finns en hel del andra skolor att välja mellan. Gemensamt för dem alla är att kostnaderna för eleverna ligger långt under kostnaderna för ensamkommande barn.

På Lundbergs kostar det runt 200000 till 250000 att bo, äta, fritidsaktiviteter, försäkringar osv. sedan kommer själva skolavgiften till men den kostar för de ”ensamkommande barnen” också.

När svenska staten betalar en schablonersättning på 1900 kronor per dygn så ligger elitskolorna på 1/3 av detta, runt 600 per dygn.

-Pettersson tycker det tyder på att landets PK-elit inte har gått i några elitskolor…

 

8 thoughts on “Lundsbergs internatskola kan ta hand om de ensamkommande barnen till 1/3 av statens kostnader

  1. Att inte man har hört detta tidigare – att Lundsbrunn och de andra skulle kunna ta emot de ensamkommande?. Det hade varit mycket billigare för regeringen. Eftersom endast ett fåtal elever har äran att få gå på dessa skolor så är det väl inte mer än rätt att även ”barnen” från Afghanistan också skall få några platser i jämlikhetens namn, eller?
    Ganska så uppenbart att dessa elitskolor var långt borta från regeringen. Det räcker bara med att lyssna på deras språk. Å andra sidan har de kommit ganska långt på sina folkskolor. Tyvärr på bekostnad av vårt samhälle. och vår välfärd.
    Funderar på att utbilda mig till svetsare – är det svårt? Kan en enkel medborgare klara det? Nehepp, inte det, då får man väl satsa på att bli statsminister då!!

  2. Ja tänk, då skulle de få lära sig lite vett & etikett! Man sätter sig inte förrän magistern/fröken har anlänt och hälsat, man yppar inte ett ord om man inte räckt upp handen. Att ha ytterkläder/keps på finns inte på kartan, likaså mobiltelefoner! Denna info är från min brorsdotter som just tog studenten på Lundsberg. Ordning och reda! De´ru Löfven!

  3. Pettersson använder ordet ”dadda” ganska frekvent. Det gör även jag sedan en tid tillbaka. Vi har fått ett dadda-samhälle med 87:or som vill krama hela världen. Tittade på TV en stund igår när jag justerade kanalerna. Under ca 10 minuter så lyckades SVT väva in invandring i allt som sas. Till och med självaste midsommarafton verkade ha blivit en enda kramfest för massinvandringen.

    Dadda to death!

Kommentera