Stäng

10 reaktioner på “Busshållplats i det gamla Sverige

 1. Jodå, bilden av busshållplatsen på Runda plan i Årsta havsbad är korrekt. Den busshållplatsen är jättefin och har ett fungeraande bokbyte sedan några år. Vi har bott där själva för bara några år sedan och har släkt som fortfarande bor där och vi brukar vara där varje sommar.

  Årsta havsbad är en sommarstad och andelen svenskar som har hus där är närmast total. Som någon skrev högre upp så är det för att det är så avsides som det kan fortsätta att vara så oförstört.

 2. Numera så visar Svenska Turistbyrån den här snutten om vårt vackra land och folk, allt för att stärka turistinkomsterna.

   1. alltid försedd med en hund-bajs-påse då
    jag knallar te Konsum…blotta åsyn framkallar
    fruktansvärt illamående, bara tankennn…ojojj
    måste snabbt ta mej ut på dass….

 3. Det var ett lika trevligt midsommar firande där med,är där varje år med familjen.Man bör vara bilburen för att komma dit,därav får busshållplatsen va ifred.

 4. HSB,:s chefsarkitekt på 1930-talet, Sven Wallander hade som vision att även folk med små inkomster skulle få möjlighet att hyra eller förvärva en sommarstuga vid sidan av den ordinarie bostaden i Stockholms stad.

  Här skulle det finnas möjlighet till avkoppling och bad i vacker natur. Möjlighet till trädgårdsodling, bärplockning och fiske till husbehov, som hade en relativt stor betydelse för mellankrigstidens folkhushållning,fanns också med i bilden för det tänkta sommarstugeområdet. Idén var att sommarstugorna skulle ägas med tomträtt med lägsta möjliga arrendeavgifter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: