Svenska kyrkan går kurs om sjunde budet

Svenska Kyrkan planerar en särskild utbildningssatsning för sina revisorer. Utbildningen sker efter granskning av församlingarnas dyra utlandsresor och vidlyftiga krogbesök.

-Pettersson undrar om det verkligen behövs. Kan inte kyrkans tjänare det sjunde budet…

De tio budorden, eller tio guds bud som man också säger, är de tio befallningar som Gud ger till Mose i Gamla Testamentet, 2 Mos. 20:3-17 och 5 Mos. 5:6-21 . Vissa budord föregås av en längre förklaring, medan andra är endast rena befallningar utan förklaring.

Jesus åberopade ofta budorden, men endast en del av dem upprepas i Nya Testamentet. De sammanfattas där i det dubbla kärleksbudet och den gyllene regeln: “Älska din nästa som du älskar dig själv”.

Här följer de tio buden, vart och ett med en modern uttolkning.

 1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig
 2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn.
 3. Tänk på vilodagen så att du helgar den.
 4. Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land. kt och kärlek så kan du förvänta dig detsamma av dina barn.
 5. Du skall inte dräpa.
 6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
 7. Du skall inte stjäla. (Respektera andras egendom och rättigheter)
 8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.
 9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hus.
 10. Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänarinna, ej heller till något annat som tillhör din nästa.

SR.se

 

26 thoughts on “Svenska kyrkan går kurs om sjunde budet

 1. Svenska Kyrkan på kurs? Själv tycker jag att svenska kyrkan
  är ur kurs, i vart fall sen den nya ärkebiskopen tillträdde?

 2. TIO muhameds bud:

  1. Du ska hava mig vid sidan om Gud, som Gud, för Han är inte allenarådande Gudomlig.
  2. Du ska ständigt missbruka Herren Guds namn, speciellt när du dödar och förstör Hans skapelse.
  3. Tänk inte på vilodagen som vilodag, utan som terrordag, som skapar oro, våld, död och krig. Ju mer dess bättre.
  4. Vanära din fader och moder, genom att gå ondskans väg.
  5. Dräp gärna alla som inte tycker som du, för de förtjänar ju inte att leva därigenom, för du är ju en Gud lika stor som och jämte muhamed och Guden Gud. Dräp speciellt de som följer Guds bud, för de är otrogna guden muhamed.
  6. Ta gärna andras hustrur, och ha många, gärna minderåriga älskarinnor, som muhamed hade. Och våldta gärna hur mycket som helst i guden muhammeds namn.
  7. Ta gärna andras egendom, om du känner för det, för du är ju allsmäktig Gud. Och förstör gärna andras kultur, för din kult är det enda som gäller. Lura och bedra andra om du kan, särskilt om de inte är lika stöld -och taqiyya-benägna som du.
  8. Lura och bedra din nästa, för din nästa är ändå ingenting värd i förhållande till dig, och din irrläretro.
  9. Odla din girighet, och ta vad du kan komma över av andras evgendom, särskilt de som inte tror som du, för att de verkligen tror på Gud. De du kallar otrogna, för att de försakar muhamed för Gud.
  10. Ha gärna begärelse till din nästas hustru och barn m m. Ja, allt som denne tillhör. Gör som muhamed. Kräv hans hustru till din, annars dödar du honom.

 3. Varför anställer inte patrasken muslimer som revisorer? Då är “problemet” löst! Man behöver inte lägga tid eller pengar på eventuella utbildningar. Händer något kan man referera till att alla förfrågningar eller ifrågasättanden är rasism. Varför begränsa sig när man kan köra med fri fart?

 4. – sjakalen/shakalen är en individ av en grupp vargliknande rovdjur av hundsläktet

  – jackelen är en individ av en grupp människoliknande rovdjur av prästsläktet

  Det senare rovdjuret tassar omkring och bidrar med att skapa bästa möjliga stämning inför konverteringen av det kristna människosläktet. I detta syfte använder sig jackelen av luteranska kyrkor kors och tvärs Sverige och likvida medel såsom kyrko- och inkomstskatter.

  Ta hit Lily Allen med sin oförskämda sång ! Glöm inte att spola bort vaxet i jackelens öron.

 5. Jag ser inget av dessa tio budord som inte dagens svenska kyrka och dess företrädare inte har brutit emot!
  Tyvärr så har även kyrkan förvandlats till en sorglig samling värdelösa landsförrädare.
  Och det kristna budskapet har dom lämnat bakom sig för länge sedan, till förmån för främmande religioner, omoral, stöld och sjuk girighet.
  Janne

 6. Sitter här och tänker på att vad skönt att man inte är beroende av byggnader, ,traditioner mm. Jesus räcker, en trognare vän hittar man ej. De flesta har aldrig sett en bibel utan de har en levande relation med honom, och det är ju det allra bästa. Mycket händer i vår värld just nu och då är det väldigt skönt att veta att det finns en som har koll och som alltid finns nära dygnet runt. Ha en bra dag alla. Kärleken är störst

 7. Det femte budet tycks Mohammed ha missat att plagiera.
  Sedan Ramadan 2016 inleddes,har 952 människor dödats (20/7) vid 108 attentat begångna av dessa humana och fredliga islamister !!!

 8. Som sagt. Svenska kyrkan av idag är endast s k kristna, som gör anspråk på att vara det, men inte är det. De är socialistiska sekularister, som inte värnar om dom kristna värdena längre. För tänk då bara på dubbla kärleksbudet, och Jesus välkomnande av publikaner, syndare och outsiders i det dåtida samhället. Hur välkomnande är Svenska kyrkan gentemot exempelvis SD och rasister. De mest föraktade i dagens samhälle. I stället står man på maktens sida, och går med antirasistpöbeln i deras skrik -och skränhuliganisaner, som kallas för manifestationer. Ja, för förtryck och förföljelse av oliltänkande i så fall. Jesus skulle ha sagt samma sak nu, som han sa då på sin tid om detta: “Ve er ni lagkloke, som lägger bördor på människorna svåra att bära, men som själv inte vill röra vid dem med ett enda finger.” Luk. 11:46.

  Han sa också: “Ni dåraktige och blinde, vilket är då förmer, guldet eller templet, som har helgat guldet?” Matt. 23:17.

  och: “Ve er ni skriftlärde och fariseer, ni skrymtare, som tillsluten himmelriket för människorna! Själva kommer ni inte ditin.” Matt. 23:13

  och: “Ve eder, ni skriftlärde och fariseer, ni skrymtare, som faren kring över vatten och land för att göra en proselyt, och när någon har blivit det, göra denne till ett djävulens barn, dubbelt värre än ni själva är.”

  Det är vad han skulle ha tyckt om dagens Svenska kyrka och politikerklientel.

  Läs hela Matt. 23:e kapitlet, om vad han tycker om dagens makt, de som förtrycker människor, är skenheliga, och föraktar och ger sig på oliktänkande. Mycket nyttig läsning, om en som reagerar på makten som vi förnedrade och nonchalerade borde göra.

  För Jesus värnade sitt folk, gentemot fördärvar -och förtryckar -och utsugarstyret, som bara gick efter sin fariseiska PK-agenda.

  • Till skillnad mot islam så är kristendomen en religion med hjärta och hjärna, budorden har vi byggt vår civilisation runt, exempelvis 5) du ska inte dräpa; 6) du skall inte begå äktenskapsbrott. EN MAN + EN KVINNA + BARN = EN FAMILJ, det har byggt ett tryggt samhälle och grunden för vår civilisation….
   CENTERPARTIET flirtar med muslimerna och vill tillåta månggifte, något helt emot vår kultur!
   Antje Jackelen har valspråket….”allah abar” = SATAN I ARBETE!
   Kristendomen, judendomen och humanismen är grunden för vår civilisation MEN VETENSKAPEN KAN UTVECKLA DEN!!
   Mänsklighetens överlevnad och utvecklingsmöjligheter är beroende utav att vi kan se minst 50, helst 100 år framåt!!
   Sedan 1960talet då antalet människor var 3miljarder på jorden så är vi idag närmare 7miljarder, det är en helt ohållbar utveckling! Drastiska åtgärder måste till för att begränsa framförallt månggifte och stora barnkullar bland negrer och araber/muslimer.
   VI SKA INTE BYTA UT SVERIGES FINA BEFOLKNING MOT JORDENS ABSOLUTA BOTTENSKRAP DVS MUSLIMER/ARABER!!!
   Inom 10-20 år vilket är en kort tid av mänsklighetens historia kommer troligen NASA att kunna lägga fram bevis för att liv finns överallt i solsystemet, – slutsatsen blir att människan bara är ett däggdjur bland alla andra på jorden! Det betyder INTE att kristendomen, judendomen är värdelös men delar av budskapen kommer att omprövas.
   Islam är en irrlära, en satanssekt utan framtid!

   • Helt rätt! Bravo! Särskilt sista meningen. Håller helt med.

  • SOCIALDEMOKRATERNA har länge varit infiltrerade av islamister liksom Miljöpartiet.
   Mycket allvarligt, de måste bort!

  • “Helena Hummasten tidigare Benaouda, och innan dess Fagerdin, född 22 maj 1959 i Haukipudas, Finland”. (Wikipedia)

   Return to sender?

 9. Jag försöker leva efter dem utom de två första som är oförenliga med min världsbild.

  • Islam är emot alla tio. Och bara genom att dyrka dåren muhammed, som Gud, så hädar dom, och bryter mot dom första två buden, och själva Gudsprincipen.

  • Vad gäller 10:e kan det idag strykas…Numera finns ju bara araber,niggrara och zigenare som nabo`s…Och vem f-n vill ha något med dem att göra ?
   Sedan undrar jag om inte 3:e har samma lydelse,i deras sagobok ? Dessa exoter lever ju dagligen efter detta…

 10. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig tycks vår ärkebiskop m fl inte kunna eftersom Muhammed ses som jämställd.

  • Antje Jackelens valspråk är “allah akbar”…..det säger väl allt!

Kommentera