Personal på HVB-hem smittade av tbc

Fem anställda på ett ett hem för ensamkommande har smittats av tbc.

17 ensamkommande i Emmaboda beräknas ha tbc. Personalen på det aktuella boendet informerades aldrig om att sjukdomen härjade på hemmet.

SVT

Sjukdomen var mer eller mindre utrotad i Sverige, men har återkommit i samband med en stor asylinvandring från länder där den fortfarande är vanligt förekommande.

27 thoughts on “Personal på HVB-hem smittade av tbc

  1. Då väntar en långvarig behandling med stark antibiotika för dom som öppnade sina hjärtan (och lungor). I bästa fall alltså, för om det är den multiresistenta versionen väntar bara ett utdraget lidande och en plågsam död.
    Tack för det Sjuklövern!

    • Blir ni smittade så sök upp dom som ni vet är politiskt korrekta och hosta dem direkt i ansiktet. Det tänker i alla fall jag göra om jag får multiresistent TBC. Man kan lika göra göra sitt bästa för att ta så många landsförrädare som möjligt med sig.

  2. Regerings och sjuklöver samarbetet DÖ får nu helt nya tongångar. här börjar man att kunna smutta på deres agenda och verkliga intentioner mot den etniska vita befolkningen……………DÖÖÖÖÖÖÖÖ JÄVLA VITA SVENSKASVIN.
    Att låta sig vaccinerer kommer jag själv inte att göra och skulle avråda alla andra med, då detta är ett led i deres plan med softly avlivning.
    Om de som jobbar och smittades på hvb-hemmet kan man nästan hoppas lite på det värsta då dessa är landsföräddare.

  3. Här i Jämtland har jag talat med flera gamla som kom hit en gång för att vårdas på sanatorium pga den rena luften. En del fann kärleken och blev kvar men är nu döda.
    Jag hoppas att de som nu smittats på HVB-hem och förläggningar stämmer MV/staten, inte minst för att de inte upplysts om att det fanns TBC-smittade där.

  4. Ska ha mitt tredje barn snart, fick lapp om tbc vaccin till detta barn hos MVC. Men det gäller ju bara om man vistas i länder med tbc eller om man Hartvig själv. Alla mena barn vaccineras men inte våra barn. Ska allt kräva att de vaccinerar alla mina barn, då de vistas i skola och förskola med barn och personal från Mena länder.
    Är själv 80-talist så man kanske borde vaccinera sig också.

  5. Och……
    Vad hade man förväntat sig?
    Trodde inte att någon var så dum att den (dumskallen)
    ställde upp på ett självmordsprojekt.
    Det är väl bara muslimer som gör det?
    Alla muslimer är muslimer — och många är smittade av olika svåra sjukdomar — som vi inte heller vill ha in i vårt fosterland!

  6. Kanske den resistenta TBC bakterien! Nästa rubrik borde bli, ”personal på HVB hem smittade familj, anhöriga och vänner med TBC”!

    Därefter finns ju risken för en pandemi, inget att leka med! Undrar hur stort skadestånd man kan få om man smittas av TBC i sitt arbete och då framförallt den resistenta typen?

    För er som inte vet var TBC en av de stora dödsorsakerna under den tid då Sverige också var ett U-land med en mycket fattig befolkning! Det innebar inte att TBC bara drabbade den fattiga delen av befolkningen utan även den rikare delen av befolkningen fick sin beskärda del av TBC epidemin eller ska vi kalla det ”pandemi” för det var väl den terminologin som låg närmast även på den tiden!

    Vi ska djävligt klart för oss att TBC är en samhällsomstörtande sjukdom! När den bryter ut som pandemi!

    • Den yngre generationen känner inte ens till denna fruktade sjukdom.
      Själv blev vår generation direkt vaccinerade redan i skolan.Detta efter att alla blivit skärmbildsundersökta.Minns att rädslan för denna pest satt i även som ung.I bl.a.Höör fanns ett sanatorium som jag med blandade känslor,i arbete fick besöka under 60-talet.En sådan pest (eller enbart känslan) önskar man ingen pursvensk.

  7. TBC är en mycket svårbehandlad sjukdom, vi berikas på många sätt i Sverige MEN VI MÅSTE STÅ UPP FÖR ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE SOM SVETSAREN LÖVEN SÄGER….!! Oj, oj, oj vi är en STORMAKT, tar hela smeten och betalar för det!!!!
    Eller hur 87:an ??

  8. Myndigheterna måste gå ut och berätta att man sluta ge BCG-vaccination år 1975 till svenskarna.

    Väldigt många svenskar har inget skydd mot TBC och bör få vaccinera sig gratis.

    • Det har väl varit känt länge att vaccinationerna upphörde på 70-talet. Därför tvinga jag BVC att vaccinera mina ungar på 80-talet – gratis. BVC frågade förvisso om vi avsåg att resa mycket. Oja, svarade jag och så vaccinerade de ungarna,

  9. 17 stycken i Emmaboda.
    Hur många är smittade på de andra boendena runtom i landet? Procentuellt sett borde det ju vara lika många om man nu inte avsiktligt samlat alla TBC fallen där dvs..

  10. Att informera de anställda måste vara ett allvarligt brott. Nu måste alla våra myndigheter och fackförbundsorgan slåss om vem som borde ha tagit ansvaret. Ingen lär väl ställas till ansvar. Det är bara de lågavlönade anställda som får leva med konsekvensen.

    • Jag kommer ihåg när Göran Hägglund för några år sedan var med i en riksdagsdebatt. Sverigedemokraterna krävde obligatorisk hälsokontroll men det tyckte Hägglund var onödigt eftersom personerna själv kände om de var sjuka och uppsökte sjukvården.

      • Doktor Hägglund har uttalat sig! TBC en smygande sjukdom som överrumplar dig när du minst anar det! Kan ligga latent i kroppen i princip hur länge som helst, för att sedan helt plötsligt bryta ut!

        Doktor Hägglund hade ingen aning om vad hen talade om vid tillfället och har nog fortfarande inte kläm på symtomen för TBC och skulle nog inte klara ställa diagnos!

        Fy för fan för PK patraskfeminister som uttalar sig om än det ena och än det andra utan att ens veta vad de uttalar sig om!

  11. Tur att det ”bara” vara TBC… Kunde ju varit värre. i form av Ebola eller Spetälska…Men vad som inte är,kan ju varda i Emmaboda !

  12. Mest troligt en medveten handling och startegi. Ett mycket enkelt och för den arabiska regimen i Rosenbad smärtfritt sätt att bli av med oss svenskar.
    Vi betalar fullt pris för sjukhusvård, medan det är helt gratis för utlänningarna eftersom vi absurbt nog tvingas betala även för dessa!
    Och detta är bara början, vi kommer att bli smittade med ännu fler obotliga och livsfarliga sjukdomar i en nära framtid.
    Vi svenskar skall utrotas till varje pris.
    Janne

    • Helt rätt Janne. Ingår i den tysta och effektiva biologiska krigföringen mot oss etniska svenskar!

      • TBC är en mycket smittsam sjukdom som angriper i första hand lungorna kallades också (lungsot) Sverige var hårt drabbad av den tidigare, som hade orsaken att de sanitära förhållanden var många gånger miserabla för en stor del av befolkningen.
        Den stora satsningen på 50-talet av det sanitära även på landsbygden med vatten och avlopp, som samhället gjorde, medförde att TBC blev i princip utrotat i landet.
        Tidigare har det dykt upp enstaka ströfall hos personer som kommit från tredje världens länder, men med den här massiva importen kan Sverige räkna med en epidemi av sjukdomen.
        Idag finns medel mot sjukdomen men det är en lång och kostsam läkningstid med behandling under tiden.
        När Sverige var drabbad av sjukdomen byggdes sanatorium där patienterna fick behandling och kunde kureras.
        TBC är en besvärlig sjukdom som kommer sannolikt bli att resurser för sjukvården måste ökas kraftigt.

      • De här personerna som är sjuka i TBC har sannolikt vetat om det innan de kom till Sverige, men utnyttjar sjukvården genom att de kan komma in som asylinvandrare och sedan få vård i landet.
        Därför är det inte endast import av röster utan också av sjuka människor.

Kommentera